Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Primarul din Livezile, Octaviu Irimie, a intrat „în vizorul” ANI, pentru incompatibilitate cu funcţia publică. Are şi calitatea de comerciant PFA

Publicat

octaviu daniel irimie Primarul din comuna Livezile, Octaviu Daniel Irimie, a intrat în vizorul ANI, care a sesizat starea de incompatibilitate între funcţia publică şi deţinerea calităţii de comerciant prin PFA.

Agenţia Naţională de Integritate a comunicat marţi că primarul se află în stare de incompatibilitate începând cu data de 31 martie 2011, “întrucât deține, simultan cu funcția de primar, și calitatea de comerciant persoană fizică în cadrul Irimie Octaviu – Daniel Persoană Fizică Autorizată, încălcând, astfel, dispozițiile art. 87, alin. (1), lit. g) din Legea nr. 161/2003”.

Potrivit prevederii citate, „funcţia de primar şi viceprimar este incompatibilã cu calitatea de funcţionar public sau angajat cu contract individual de muncã, indiferent de durata acestuia; funcţia administrator, membru al consiliului de administraţie la societãţile comerciale, precum şi la instituþiile publice; funcţia de reprezentant al unitãţii administrativ-teritoriale în adunãrile generale ale societãţilor comerciale de interes local; calitatea de comerciant persoanã fizică”.

Reamintim că Alba24 a sesizat anul trecut această situaţie, primarul fiind reclamat că se afla în posibilă stare de incompatibilitate, după ce a obţinut venituri din activitate de PFA, în domeniul creşterii ovinelor.

Citeşte şi Primarul din Livezile, Octaviu Irimie (PNL), reclamat la ANI şi DNA pentru incompatibilitate. Are PFA cu venituri din creşterea ovinelor

O serie de inadvertenţe din declaraţia de avere a primarului, dar şi cea a soţiei sale, angajată la APIA Aiud au fost transmise la redacţie, cu precizarea că au făcut obiectul unei sesizări la Agenţia Naţională de Integritate, dar şi la Direcţia Naţională Anticorupţie

Potrivit informaţiilor primite, Daniel Irimie figurează la Registrul Comerţului ca persoană fizică autorizată, fără ca această activitate să fie trecută expres în declaraţia de avere. De asemenea, nu are trecută casa aflată în construcţie pe un teren de 3.400 mp.

Aceste date nu se regăsesc nici în declaraţia de avere a soţiei sale, iar suma veniturilor din activitatea PFA pe numele primarului diferă: 20.000 de lei în primul caz şi doar 2.000 de lei în declaraţia consoartei.

Contactat la data respectivă de Alba24.ro, primarul Daniel Irimie a recunoscut că obţine venituri din activitate de PFA în domeniul creşterii ovinelor, a confirmat că suma anuală este de 20.000 de lei, însă a amintit că nu ştia că există incompatibilităţi în acest sens şi că a trecut în declaraţia de avere veniturile aşa cum credea că este corect.

În ceea ce priveşte proprietatea pe care nu a inclus-o în declaraţia de avere, primarul spune că “această casă este în construcţie, nu e terminată. Sunt proprietar doar pe CF. Nu ştiam ce proceduri există”.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax