Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Proiect pentru producătorii români, inițiat de Fundația Prințul de Wales. Vor fi alese cele mai bune cinci produse de calitate superioară

Publicat

charles Fundația Prințul de Wales a anunțat începerea unui nou proiect pentru producătorii români, pe care îi va sprijini în vânzarea produselor naturale. Programul-pilot va dura 10 luni și se va derula sub forma unui sondaj în 5 regiuni: Transilvania, Delta Dunarii, Bucovina, Maramureş şi Banat.

Conform comunicatului postat pe pagina de socializare a Fundației, rerezentanții acesteia vor avea discuții cu producătorii din aceste zone, despre circuitul produselor lor naturale – cantitatea pe care reușesc să o producă, calitatea, cum și unde fac vânzarea produselor, care este profitul producătorului.

“La finalul acestei călătorii vom nominaliza cinci produse de calitate superioară (cu ajutorul unor experţi în calitatea mâncării din România, Italia şi Marea Britanie), produse ce pot vorbi frumos despre potenţialul agriculturii româneşti. Acest studiu însă ne va arăta şi dificultăţile de zi cu zi ale fermierilor şi producătorilor şi sperăm că pe baza a ceea vom afla să gândim programe ulterioare specifice de susţinere a lor“, se mai arată în comunicatul Fundaţiei.

Produsele care fac obiectul discuțiilor sunt produsele din carne, brânzeturile, mierea, ciupercile, uleiuri, legume și fructe (inclusiv conserve, dulcețuri, preparate).

Studiul sondaj din fiecare regiune se va încheia cu un curs de gătit pentru bucătari începători care vor învăța mai multe taine ale gătitului produselor specific românești. De asemenea, Fundația prințului Charles vrea să promoveze cât mai multe rețete care folosesc ingredient locale, în meniurile afacerilor din zonă, astfel încât clienții să aibă experiențe noi în fiecare regiune.

Discuțiile pe marginea acestui proiect ornit la începutul verii, când prințul Charles a discutat cu fermierii din zona Viscri, unde el deține mai multe case. Producătorii au fost încurajați să acceseze piețe noi, chiar și din străinătate, cu ajutorul fundației.

Fundaţia prințului Charles, înființată în urmă cu doi ani, își are sediul în satul Viscri, localitate aflată în patrimoniul UNESCO, unde o casă din 1700 a fost transformată în centru de pregătire şi pensiune, care dispune și de o bucătărie iar în camera amenajată dintr-un vechi hambar se pot servi produse locale precum brânză, şuncă, conserve şi miere.

sursa: legestart.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax