|

PSD a strâns 222 de semnături la Moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Sorin Grindeanu. Mai are nevoie de 11 voturi

dragnea_final_92306800Pentru prima dată în istoria postdecembristă, un partid a citit în plenul comun al Parlamentului o moţiune de cenzură împotriva propriei formaţiuni politice. Textul a fost semnat de 222 de parlamentari din coaliția de guvernare, PSD-ALDE. Votul va fi dat miercuri, în ședința plenului comun, la ora 11.00.

Comunicatul oficial al Parlamentului după citirea Moțiunii:

„Duminică, 18 iunie, în faţa Camerelor reunite ale Parlamentului, a fost prezentat textul Moţiunii de cenzură „România nu poate fi confiscată! Apărăm democraţia şi votul românilor!”. Documentul a fost iniţiat şi semnat de 223 deputaţi şi senatori ai PSD şi ALDE.

Reprezentanţii grupurilor parlamentare ale PNL, USR, UDMR şi PMP nu au fost prezenţi în sală. Dezbaterile şi votul asupra Moţiunii de cenzură vor avea loc miercuri, 21 iunie, de la ora 11.00”.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat duminică, la Parlament, că parlamentarii social-democraţi care nu au semnat moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Grindeanu au fost absenţi şi o vor semna în zilele următoare, iar votul de miercuri pentru căderea Cabinetului va fi unul „masiv”.

„Majoritarea celor care nu au semnat nu au fost prezenţi, fiecare au vorbit cu mine, unii sunt plecaţi din ţară şi ajung în noaptea asta sau mâine, unii ajung marţi. Noi am fost interesaţi să avem numărul de semnături peste limita stabilită de Constituţie, iar cei cu care am vorbit am considerat necesar să nu le stric treburile astăzi. Noi stabilisem joi că depunem luni moţiunea de cenzură, aşa şi-au şi făcut programul majoritatea, am luat decizia ulterior de a o depune astăzi pentru a scurta timpul în care ne aflăm de incertitudine şi de lipsa practic a unui guvern care are efecte pe care nu ni le dorim”, a spus Liviu Dragnea.

Preşedintele Camerei Deputaţilor a susţinut că „a mai gestionat o moţiune de cenzură, este important votul de miercuri care va fi masiv”.

„Am vorbit cu parlamentarii de la Iaşi, în bloc au semnat moţiunea”, a completat liderul PSD.

Moţiunea de cenzură poartă numele „România nu poate fi confiscată. Apărăm democraţia şi votul românilor”.

Textul invocă lipsa de constituţionalitate a Guvernului din care fac parte doar trei persoane, premierul Grindeanu, Victor Ponta şi ministrul Comunicaţiilor Jianu.

În textul moţiunii se vorbeşte de Guvernul Ponta-Grindeanu, sugerând că fostul premier se află în spatele actualului prim-ministru.

 

URL scurt: http://alba24.ro/?p=577619avatar Publicat de pe 18 iunie 2017 şi actualizat pe 18 iunie 2017.
Publicat în ACTUALITATE, POLITICA.
Ai un pont, o secvenţă filmată sau o poză ce ar putea fi interesantă și pentru alții? Trimite-o folosind formularul de pe Ştirea ta pe Alba24!

Adaugă un comentariu

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

www.AutoPieseonline24.RO

Publicitate

PublicitatePublicitatePublicitate

Publicitate

Comentate recent

  • Iulia: Ma bucur foarte mult pentru acest eveniment organizat la Alba Iulia. Eu sper ca, prin astfel de evenimente,...
  • Suspectul: Dar de Tarnu Ioan nu pomeniti nimic? De fapt el a instigat si ajutat pe muresan sa il inchida pe...
  • Espinosa: Putem spune fara sa gresim ca ne-am ”dilit”. S-au scapat fraiele in domeniul salarizarii. Nu doar ca sumele...
  • Lola: Oribil! Asa arata si acum vreo 20 de ani, pe atunci speram sa se refaca, acum nu stiu daca mai e loc de...
  • rusinea: Biserica va purta o mare vina multi de acum inainte, pentru ca da dovada de clementa cu poponarii in fusta...

Alba24 pe site-ul tau

HOROSCOPUL ZILEI