Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Românii folosesc reţelele online de socializare peste media europeană. Care sunt aplicaţiile pe care le accesează cel mai des

Publicat

tableta

tableta Majoritatea utilizatorilor români de internet folosesc reţelele online de socializare, procentul (74%) fiind peste media europeană, de 63%. Sunt concluziile unei cercetări de specialitate, dată publicităţii miercuri.

Potrivit cercetării Perceptum, alte activități preferate ale românilor în mediul online sunt convorbirile prin intermediul aplicațiilor de tipul Whatsapp Voice Call și video-chat-ul.

Aproape trei sferturi (74%) dintre utilizatorii români de internet, cu vârste între 16 și 74 de ani, interacționează prin intermediul rețelelor de socializare, fapt care plasează România pe locul 9 în Uniunea Europeană (UE) pe acest segment.

La polul opus, cel mai puțin utilizate, se află serviciile bancare și documentarea online. Doar opt din 100 de români folosesc aplicația de Internet Banking, la o medie europeană de aproape 60%. De asemenea, la fel de puțin folosite sunt serviciile de sharing și poștă electronică (e-mail), documentarea online (alte informații decât știrile de presă) sau rezervările turistice.

Conform realizatorilor cercetării, aproape jumătate dintre utilizatorii români de internet ascultă muzică online, similar celorlalți europeni, în timp ce șase din zece români citesc știri online. În plus, în România, mai puțin de o companie din zece (8%) este înalt digitalizată.

sursa: agerpres.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax