Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Secretar de stat: Se lucrează la o lege a lobby-ului, în prezent există teama că se interpretează ca trafic de influență

Publicat

PALATUL VICTORIASecretarul de stat din Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat Ilan Laufer a declarat, vineri, că autoritățile lucrează la elaborarea unei legi a lobby-ului, care „să reglementeze relația dintre mediul privat și autoritățile statului”, el precizând că în prezent există „o teamă” ca discuțiile dintre reprezentanții mediului de afaceri și oficialii din instituțiile publice să fie interpretate drept trafic de influență, ceea ce se întâmplă adesea la acest moment, potrivit news.ro.

Prezent, vineri, la Ploiești, unde a participat la un eveniment organizat de Consiliul Național al Intreprinderilor Private Mici și Mijlocii, secretarul de stat din Ministerul pentru Mediul de afaceri Ilan Laufer a afirmat că este în lucru un proiect al legii lobby-ului, care își propune să ajute mediul de afaceri să se dezvolte.

„Se lucrează în acest moment și la legea lobby-ului care trebuie să vină să reglementeze relația dintre mediul privat, aș spune, și autoritățile statului, în sensul în care ea ne va ajuta să avem o dezvoltare mai bună”, a anunțat Laufer.

El a precizat că există o teamă ca relațiile dintre mediul de afaceri și oficialii din instituțiile publice pot fi interpretate drept trafic de influență, fapt care se întâmplă în multe situații în prezent, conform reprezentantului Ministerului pentru Mediul de Afaceri, iar viitoarea lege va reglementa clar atribuțiile celor care fac lobby.

„Astăzi este foarte greu de pe poziția unui privat să te duci și să discuți cu un oficial public, care reprezintă o autoritate centrală sau locală pentru a iniția un proiect. Inclusiv dacă este de interes public, lucrul asta se poate interpreta și, de foarte multe ori, se interpretează ca trafic de influență ceea ce este o teamă pentru toți cei care sunt implicați în acest sens. Legea lobby-ului trebuie să reglementeze foarte clar (…), să găsim fix care sunt acele limite și care trebuie să fie descrierea lobbyst-ului încât lucrurile să fie extrem de transparente, iar atribuțiile celui care face lobby să fie foarte bine definite ca să nu aibă loc niciun el de interpretare”, a mai sus Laufer.

sursa: hotnews.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax