Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Service-urile auto, nevoite să suporte costuri din falimentul societăţilor de asigurări. Firmele cu întârzierile cele mai mari la plăţi

Publicat

accident rca

accident rcaSute de service-uri din ţară au primit de la Fondul de Garantare a Asiguraţilor doar parţial bani ce li se cuveneau, în cazul unor reparaţii făcute clienţilor asiguraţi la Astra Asigurări, potrivit asociaţiei service-urilor (ASSAI). Astfel, o parte din costul falimentului Astra Asigurări este transferat către service-uri.

Astra Asigurări a intrat în faliment oficial în data de 28 aprilie, iar FGA a început să plătească cererile de despăgubire începând cu luna mai. Până în 18 iulie 2016, FGA a înregistrat 45.847 cereri de plată, atât pentru cele 57.210 dosare preluate de la Astra Asigurări, cât şi pentru cele 9.700 de dosare nou deschise de către Fond.

Astfel, peste 20.000 de potenţiali creditori Astra nu s-au prezentat încă pentru a reclama despăgubiri, au declarat surse din piaţă, potrivit News.ro. Pentru aceste reparaţii, service-urile au emis factură şi au plătit deja taxe şi impozite pentru bani pe care, de fapt, nu i-au primit, susţine Cristian Muntean, preşedintele ASSAI.

Acesta consideră că şi în cazul Carpatica Asig vor fi aceleaşi probleme. “Plăţile vor începe probabil în luna noiembrie”, a afirmat Muntean.

În prezent, în cazul firmelor de asigurări la care service-urile înregistrează cele mai mari întârzieri la plăţi se mai numără City Insurance şi Asirom, potrivit preşedintelui ASSAI.

ASF a aprobat în iulie planul de redresare financiară a companiei City Insurance, care obligă acţionarii societăţii să majoreze capitalul social cu 30 milioane euro până la 30 septembrie.

La Asirom, ASF a fixat firmei termen până în 15 august pentru a remedia deficienţele descoperite de către autoritate în urma unui control.

surse: digi24.ro. news.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax