Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO | Dîrzu are o ”listă neagră”: Schimbări radicale în filialele PSD Alba din 16 localități, după rezultatele slabe la alegeri

Publicat

YouTube video

Supărare mare în PSD după alegerile europarlamentare. Liderii social-democrați din Alba au decis că vor lua măsuri drastice în ceea ce privește organizațiile din județ unde rezultatele înregistrate la alegerile europarlamentare nu au fost mulțumitoare. Liderul PSD Alba, deputatul Ioan Dîrzu vrea să schimbe conducerea din 16 filiale.

Rezultatele alegerilor europarlamentare din Alba a poziționat organizația județeană a PSD undeva la coada clasamentului pe țară, cu 10% mai puțin decât media înregistrată la nivel național. Iar, la nivelul județului, învingător a ieșit PDL, la o diferență de doar 73 de voturi față de PSD.

Cu toate acestea, Ioan Dîrzu, liderul PSD Alba, declara imediat după alegeri că nu se consideră învins, ba mai mult, că Liviu Dragnea l-a și felicitat. Se pare totuși că după ce au analizat mai bine situația scorul obținut nu a fost unul tocmai pe gustul  lor și probabil au realizat să nu bugetul a fost cauza, așa cum declara în urmă cu câteva săptămâni, ci strategia,  astfel că au decis să facă schimbări majore.

Berghin, Bucerdea Gânoasă, Cenade, Cergău, Ceru Băcăinți, Blandiana, Hopârta, Jidvei, Mogoș, Săsciori, Ocoliș, Roșia de Secaș, Almașu Mare, Fărău, Noșlac, Gârda sunt localitățile în care rezultatele obținute la alegerile din mai nu i-au mulțumit pe liderii PSD Alba. Prin urmare aceștia au desic că este nevoie de o „revigorare” a acestor organizații și acest lucru se poate face dor prin măsuri radicale.

„Am avut un comitet executiv în care am analizat rezultatele pe fiecare organizație și secție de vot și am decis ca acolo unde rezultatele au fost slabe, corelate cu rezultate slabe și de la alegerile trecute, s-a impus, într-o perioadă imediat următoare, efectuarea de conferințe”, a declarat președintele PSD Alba, Ioan Dîrzu.

Deputatul a precizat că acest lucru înseamnă „împrospătarea organizației”, aducerea de noi membri și schimbarea conducerii.

„Am spus că este cazul să luăm măsuri radicate pentru că pretenția organizației județene Alba este de locul I la alegerile prezidențiale și ne dorim foarte multe administrații locale la alegerile locale”, a mai spus Dîrzu.

Prezent la conferința de presă, Călin Potor a comentat aceste alegeri din perspectiva deputatului de pe Colegiul 1 pe care îl reprezintă în Parlamentul României.

Acesta s-a arătat dezamăgit de scorul din Berghin și a sugerat conducerii să retragă sprijinul politic pentru cei doi consilieri locali ai PSD, pe care, după cum precizează chiar el, nu i-a văzut în această campanie.

YouTube video

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax