Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

1.900 de locuri „de cazare”, pentru infractori. Statul împrumută 177 de milioane de euro pentru construirea a două penitenciare

Publicat

Penitenciarul Aiud

Statul român va împrumuta 177 de milioane de euro de la Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei pentru construirea a două penitenciare, care vor crea 1.900 de noi locuri pentru diverse categorii de deţinuţi, în conformitate cu standardele europene. De asemenea, se va realiza o facilitate de pregătire a personalului din penitenciare şi un centru pentru recuperarea capacităţii de muncă a ofiţerilor, potrivit unui proiect de lege publicat miercuri pe site-ul Ministerului de Finanţe (MFP).

Potrivit expunerii de motive, proiectul are în vedere realizarea a patru unități distincte din cadrul sistemului penitenciar român, având drept beneficiu generic principal crearea a 1.900 de noi locuri de cazare pentru variate categorii de deținuți, conforme cu standardele europene privind penitenciarele, precum și recuperarea capacității de muncă prin servicii medicale și baze de tratament de specialitate, respectiv formarea profesională inițială și continuă a personalului din cadrul Administrației Naționale a Penitenciarelor.

Proiectului include următoarele patru componentele (sub-proiecte):

  • Construirea unui penitenciar având 1000 locuri de detenție, în localitatea Berceni, județul Prahova (Sub-proiectul 1);
  • Construirea unui penitenciar având 900 locuri de detenție în localitatea Unguriu, județul Buzău (Sub-proiectul 2);
  • Construirea unei facilități de pregătire a personalului din penitenciare în localitatea Pantelimon, județul Ilfov (Sub-proiectul 3);
  • Construirea unui centru pentru recuperarea capacității de muncă a ofițerilor din penitenciare în localitatea Rodbav, județul Brașov (Sub-proiectul 4).

Costul total net al proiectului este de 221,5 milioane de euro, din care suma de 177 milioane de euro (reprezentând cca. 80% din costul total net) va fi acoperită prin împrumutul contractat de la Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei, iar diferența, respectiv echivalentul a 44,5 milioane de euro, reprezintă contribuţia părţii române. Contribuţia României se va majora cu valoarea taxelor şi impozitelor aferente proiectului, datorate pe teritoriul României, conform legislaţiei române în vigoare.

Proiectul este estimat a se implementa pe o perioadă de cca. 6 ani, iar data limită de tragere a sumelor împrumutului este 31 mai 2025, ceea ce va permite distribuirea corespunzătoare a costului proiectului pe perioada de implementare, prin încadrarea cheltuielilor aferente acestuia în creditele bugetare şi de angajament aprobate în acest scop prin legea bugetului de stat pentru fiecare an de implementare în parte, în cadrul bugetului Ministerului Justiției.

sursa: mfinante.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Aurel

    joi, 05.12.2019 at 11:49

    Conditii de lux in penitenciare? Nu vor mai merge la scoala, merg direct in penitenciar ca au conditii mai bune decat la scoala. Alte idei ce le trec prin cap acestor minti alterate de politicieni.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax