Actualitate
100 de zile de şcoală, sărbătorite la Cugir
Elevii şi dascălii clasei Step by step de la Şcoala Generală Nr. 3 din Cugir au sărbătorit, în 3 martie, împlinirea a 100 de zile de şcoală.
„A fost o zi foarte importantă pentru clasa noastră, pentru că am împlinit 100 de zile de activitate. Ne-am pregătit mult pentru a sărbători aşa cum se cuvine acest moment, care este unul specific metodei didactice alternative step by step şi care are ca obiectiv principal evidenţierea cunoştinţelor instructiv-educative pe care le- au acumulat copiii în această perioadă de timp”, au precizat profesorii Dorina şi Dorin Brânduşe.
Micuţii şcolari au avut plăcerea şi bucuria de a păşi, pas cu pas, pe cele 100 de urme de hârtie lipite de la intrare şi până în sala de clasă. Clasa a fost împodobită cu baloane, aranjamente din hârtie creponată, floricele create de copii, toate în număr de 100. Activitatea propriu-zisă a urmat programul obişnuit, cu marcarea celei de-a o suta zi pe calendarul şcolar, precedată de mesajul zilei, care a fost unul special. În prezenţa părinţilor, a bunicilor şi a altor invitaţi, profesorii Dorina şi Dorin Brânduşe i-au provocat pe cei 26 de şcolari la un dialog pe tema importanţei pe care o are ziua de 3 martie. Libertatea de comunicare şi exprimare, iniţiativa şi încrederea în forţele proprii şi, nu în ultimul rând, informaţiile deţinute de micii şcolari, la capătul celor 100 de zile au impresionat şi emoţionat asistenţa.
Cel mai important şi mai aşteptat moment a fost expunerea colecţiilor personale din 100 de obiecte, realizate de copii pentru acest moment. Portrete din mărgele, arici din scobitori, afişe cu poze din prima zi de şcoală şi până în prezent, căniţă confecţionată din boabe de cafea, tablouri din macaroane, scoici sau biluţe au dovedit creativitatea şi inventivitatea elevilor.
Acţiunea a continuată cu o licitaţie cu strigare, prin care profesorii Brânduşe încearcă, în lipsa notelor şi calificativelor, să-i motiveze cât mai bine pe micuţii şcolari. „Am ales o variantă plăcută pentru ei, astfel încât orice răspunsuri sau fapte bune săvârşite pe parcursul unei zile de activitate să fie răsplătite cu frunze, care, acumulate, să fie folosite pentru achiziţionarea unor obiecte în cadrul unei activităţi foarte apreciate şi iubite de copii – licitaţia. Din păcate, opinia publică cunoaşte destul de puţine lucruri despre alternativa educaţională step by step, pe care foarte mulţi o consideră doar un program prelungit pentru copil, locul unde se joacă foarte mult şi unde activităţile instructiv-educative sunt mai puţine. Este eronat. În acest tip de învăţământ se munceşte mult, totul se bazează pe o pedagogie specială, în care dascălul este pentru elev un adevărat prieten, iar elevii pentru dascăl sunt, de asemenea, consideraţi prieteni”, ne-au declarat profesorii Dorina şi Dorin Brânduşe.
Evenimentul s-a încheiat cu o surpriză oferită de părinţi copiilor şi dascălilor, un tort aniversar, care a fost servit la finalul prânzului.
Urmăriți Alba24.ro și pe Google News