Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

125 de foști deținuți au fost încadrați pe piața muncii prin intermediul Asociației „AS 2001”

Publicat

125 de foști deținuți au reușit să se încadreze pe piața muncii prin intermediul unui proiect derulat de Asociația „AS 2001”. Acești au fost angajați în meserii ca tâmplar, constructori, strungari, agenți de vânzări sau lucrători comerciali.

Asociaţia „A.S. 2001 Alba Iulia” în parteneriat cu Penitenciarul Aiud şi Penitenciarul Gherla implementează proiectul “Integrarea pe piata forţei de muncă a grupurilor vulnerabile, prioritatea noastră!”, finanţat prin Fondul Social European-Programul Operaţional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, Axa prioritară 6 „Promovarea incluziunii sociale”, domeniul major de intervenţie 6.2 „Îmbunătăţirea accesului şi a participării grupurilor vulnerabile pe piaţa muncii”.

La finalizare a 30 de luni, din cele 36 de derulare a proiectului, suntem bucuroși să comunicăm o serie de rezultate importante obținute în acest timp:

Informare și consiliere profesională: 1273 persoane au beneficiat de aceste servicii. Au fost identificate nevoile și problemele acestora și au fost îndrumate către un program de formare profesională;

Formare profesională: au fost demarate 51 serii de formare profesională, în cadrul cărora au fost cuprinse 669 persoane. După identificarea nevoilor de formare, beneficiarii au urmat cursuri de calificare în următoarele meserii: lucrător finisor în construcții, lucrător în structuri pentru construcții, lucrător în tâmplărie, lucrător în piele și înlocuitori, instalator apă-canal, pavator, frizer, etc. Din cele 51 de serii de formare profesională, s-au finalizat 47, în cadrul cărora au absolvit 539 de persoane

Medierea muncii: de serviciile de mediere a muncii au beneficiat 678 persoane. Acestora, le-a fost pusă la dispoziție o bază de date cu locurile de muncă potrivite calificării lor și au fost îndrumate către acestea.

Angajare asistată: 125 de persoane au beneficiat de serviciile de angajare asistată. Acestea au fost încadrate în muncă în diverse meserii, începâd de la constructori, tâmplari, strungari și până la agenți de vânzări sau lucrători comerciali. Angajatorii au beneficiat, pentru aceste persoane, de o subvenție de maxim 1200 de lei, timp de 6 luni de zile.

Seminarii informative pentru beneficiari: la care au participat peste 577 de beneficiari. La aceste seminarii, aceștia au primit informații despre activitățile proiectului și au fost instruiți în metode și tehnici de căutare a unui loc de muncă.

Seminarii informative pentru angajatori și instituții: s-au realizat 6 astfel de seminarii, în cele 3 regiuni de implementare a proiectului (Centru, Vest și Nord Vest). Acestea s-au adresat reprezentanților angajatorilor, ai angajaților, ai instituțiilor statului cu responsabilități în reintegrarea grupurilor vulnerabile, reprezentanți ai mass-media.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax