Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ECONOMIE

2018, an de excepție pentru vinurile de Jidvei. Recoltă de peste 300 milioane de kg de struguri de o calitate deosebită

Publicat


jidvei

Anul 2018 s-a dovedit a fi unul de excepție pentru sectorul vitivinicol în general și pentru compania Jidvei din Județul Alba, în particular.

La începutul lunii decembrie, la Jidvei s-a derulat ultima acțiune de recoltare din acest an, o recoltă specială, culeasă de pe parcelele de Gewurztraminer situate pe 5 hectare alocate pentru producerea unui vin la fel de special: Eiswein Jidvei.

Un sortiment de vin desert care se produce din strugurii lăsați pe viță pentru a fi recoltați iarna, doar în anii de excepție când sunt întrunite toate condițiile necesare.

1000 de oameni au cules 300 de milioane de kilograme de struguri, la Jidvei

În campania de recoltare din toamnă, derulată în perioada 1 septembrie – 10 octombrie 2018, cu implicarea a peste 1.000 de oameni pentru culesul manual și 13 combine pentru culesul mecanizat, au fost recoltate de pe cele 2.500 ha peste 300 milioane kg de struguri din care reprezentanții companiei estimează obținerea a peste 21 milioane de litri de vin.

cules

Vezi și: VIDEO: ICE WINE made by Jidvei, România. Prima recoltă de struguri pentru VINUL de GHEAȚĂ, după șapte ani de așteptări

Ploile din lunile iunie și iulie, cu o frecvență de peste 80%, au reprezentat una dintre principalele provocări ale acestui an, însă în cea de-a doua parte a verii, vremea s-a îmbunătățit considerabil, iar la finalul acestui an, reprezentanții companiei pot afirma fără rezerve că 2018 va rămâne un an de referință, cu o producție de excepție, atât din punct de vedere calitativ, cât și cantitativ.

jid

„Vinurile din acest an ar putea fi folosite ca standard pentru fiecare soi, deoarece poartă în pahar aroma strugurelui mai bine ca niciodată. Sunt vinuri care păstrează puternic aromele definitorii pentru soiul de struguri, ca expresie deplină a tipicității acestora. Îmbunătățirea semnificativă a vremii în a doua parte a verii a favorizat acumularea zahărului și aromelor în struguri”, a spus Maria Necșulescu, director general adjunct Jidvei.

Finalizarea a două proiecte majore

Anul 2018 a însemnat, totodată, finalizarea a două proiecte majore la Crama Jidvei, proiecte cu o valoare de peste 6 milioane de euro: o nouă linie de îmbuteliere isobarică de 7.000 sticle pe oră care va permite și realizarea de produse noi de tip spumos, spumant și frizzante și un proiect care s-a concretizat în mărirea capacității de fermentare cu temperatură controlată cu peste 2.500.000 litri și o nouă secție de condiționare ultramodernă cu 2.000.000 litri.

j

Potrivit reprezentanților companiei, ”grija pentru mediu și preocuparea constantă pentru utilizarea eficientă a resurselor s-a materializat anul acesta în derularea unui program cu o valoare de 1.500.000 de euro care au fost investiți în echipamente pentru condiționarea apei și a soluțiilor pentru tratamente directe, precum și achiziționarea unor noi echipamente de stropit. Acestea contribuie la creșterea productivității și a sustenabilității permițând, totodată, o scădere a numărului de tratamente”.

Planuri de viitor: lansarea de vinuri pentru publicul tânăr și revitalizarea unor soiuri uitate

Pentru 2019, Jidvei își propune creșterea activității în zona de export, intensificarea acțiunilor de marketing și comunicare, atât în ceea ce privește valorile și produsele companiei, cât și în sensul educării consumatorului și consolidarea culturii vinului, cu accent pe tradițiile și istoria vinului românesc.

Compania condusă de Claudiu Necșulescu își propune lansarea unor game noi care să fie atractive pentru segmentul tânăr, dar și valorificarea unor soiuri uitate, cum ar fi Neuburger. Jidvei va continua să investească în echipamente și tehnologii moderne, unul dintre proiectele pe care compania le are în vedere în 2019 este modernizarea coloanelor de distilare din Crama Bălcaciu, locul în care se produce unul dintre produsele de referință, celebrul distilat din vin – Vinars Jidvei.


TOP articole in ultimele 3 zile


Vezi cele mai interesante video Alba24.ro


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. COMSA

    miercuri, 19.12.2018 la 09:38

    aveti 2 variante! Ori sunteti prosti, ori dezinformati!!300.000.000 kg /4kg pe butuc=75.000.000 butuci./4000 BUTUCI /HA=18.750 HA…ar trebui rectificast ceva in articol.. best regards MARIUS COMSA

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

EVENIMENT

Dosarul Transalpina, decizie definitivă în instanță: Omul de afaceri Nelu Iordache și mai mulți șefi DRDP Craiova, achitați

Publicat

transalpina

Curtea de Apel Bucureşti a dat, luni, decizia definitivă în dosarul Transalpina, în care DNA formula acuzații de instigare la abuz în serviciu și fals în înscrisuri sub semnătură privată în legătură cu modernizarea celei mai înalte șosele din România, ce trece și prin județul Alba. Instanța a dispus, achitarea omului de afaceri Nelu Iordache […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Ministrul Culturii, precizări despre includerea zonei Roșia Montană în UNESCO. Ce se întâmplă cu clădirile istorice

Publicat

Ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, susține că procedura de includere în Patrimoniul UNESCO a zonei Roşia Montană trebuie reluată în mod clar, urmând să fie luată o decizie la nivelul Guvernului. Ministerul Culturii va organiza, în perioada următoare, o întâlnire cu Primăria Roșia Montană, în cadrul căreia se vor discuta coordonatele unui program specific de susținere […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

UPDATE: INCENDIU în Lancrăm. Intervin pompierii din Sebeș, cu trei autospeciale

Publicat

Pompierii din Sebeș au fost chemați să intervină, luni după-amiaza, pentru stingerea unui incendiu izbucnit pe strada Nouă din Lancrăm. UPDATE, ora 16.58: Potrivit ISU Alba, incendiul a fost stins. Nu au fost persoane rănite. Din primele date, flăcările au cuprins camera în care se afla o centrală termică, într-o gospodărie. S-au deplasat echipaje cu […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Curs valutar de 4,88 lei/euro în 12 luni. Ce spun analiștii financiari despre deprecierea monedei naționale și dobânzi

Publicat

bani

Leul se va deprecia în următoarele 12 luni, până la un curs 4,8823 lei/euro, iar ratele de dobândă, atât pentru scadenţele scurte cât şi pentru cele lungi, vor crește, potrivit analiștilor financiari. „În ceea ce priveşte cursul de schimb EUR/RON, aproape 90% dintre participanţi anticipează o depreciere a leului în următoarele 12 luni (comparativ cu […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate