Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

28 mai: Ziua Internațională a Foamei. Aproximativ 735 de milioane de oameni nu au ce mânca, de la o zi la alta

Publicat

28 mai: Ziua Internațională a Foamei este o zi dedicată creșterii conștientizării și susținerii eforturilor de combatere a foamei și insecurității alimentare la nivel global.

Inițiativa a fost lansată în 2011 de The Hunger Project, o organizație internațională care lucrează pentru a pune capăt foamei și sărăciei extreme.

Ziua Mondială a Foamei își propune să atragă atenția asupra provocărilor pe care le întâmpină oamenii care suferă de foame și sărăcie.

Ziua Internațională a Foamei – Alte obiective: 

Să educe publicul cu privire la cauzele și efectele foamei și sărăciei, precum și la soluțiile durabile pentru eradicarea acestora.

Să încurajeze indivizii, organizațiile și guvernele să ia măsuri concrete pentru a sprijini programele de securitate alimentară și de dezvoltare comunitară.

Ziua Mondială a Foamei subliniază importanța abordării nu doar a simptomelor foamei, ci și a cauzelor fundamentale, cum ar fi lipsa accesului la educație, inegalitățile economice și sociale și practicile agricole nesustenabile.

The Hunger Project și alte organizații similare promovează soluții integrate și durabile care includ educația, emanciparea femeilor, îmbunătățirea sănătății și nutriției și dezvoltarea economică la nivel comunitar.

28 mai: Ziua Internațională a Foamei. Câți oameni suferă de foame în prezent

În prezent, aproximativ 735 milioane de oameni suferă de foame la nivel mondial, arată datele organizațiilor umanitare.

Acest număr a crescut semnificativ în ultimii ani, în mare parte din cauza pandemiei de COVID-19, a schimbărilor climatice și a conflictelor continue, inclusiv a războiului din Ucraina​ (unicef.ch)​​ (WFP)​.

Foamea globală este o problemă complexă, fiind influențată de multiple factori, printre care conflictele armate, schimbările climatice, dezastrele naturale și inegalitățile structurale.

De exemplu, 60% dintre persoanele afectate de foame trăiesc în zone de conflict, iar crizele alimentare sunt predominante în țări precum Yemen, Sudanul de Sud, Republica Democratică Congo și Siria​ (WFP).

Pe lângă numărul celor care suferă de foame, există și o problemă gravă de insecuritate alimentară.

Aproximativ 2.4 miliarde de oameni nu au acces constant la alimente suficiente și nutritive, iar peste 900 de milioane de oameni se confruntă cu insecuritate alimentară severă​ (unicef.ch)​.

Aceste probleme afectează în special regiunile din Africa și Asia, unde ratele de malnutriție sunt foarte ridicate.

Foto: Arhivă, rol ilustrativ

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax