Eveniment
ÎNCEP ÎNSCRIERILE LA FACULTATE: Vezi calendarul admiterii la Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, UBB, UTCN şi UMF Cluj-Napoca
Rezultatele dezastruoase de la Bacalaureatul din acest an a redus numărul absolvenților de liceu care vor mai trece pragul universităţilor pentru a se înscrie la o facultate. În ciuda acestui fapt, după afişarea rezultatelor finale obţinute în urma contestaţiilor, cei care doresc să îşi continue studiile şi care au obţinut note de trecere mai au foarte puţin timp la dispoziţie pentru a-şi pregăti toate documentele pentru admiterea la facultate.
La Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, admiterea se desfăşoară în intervalul 11 iulie – 19 august şi cuprinde:
– înscrierea candidaţilor, desfăşurarea probelor de examen (la specializările care au astfel de probe), ierarhizarea candidaţilor, comunicarea rezultatelor, rezolvarea contestaţiilor şi înmatricularea candidaţilor admişi pe locuri subvenţionate şi cu taxă.
Luni, la secretariatul Universităţii de stat din Alba Iulia s-au prezentat doar câteva persoane, absolvenţi ai promoţiilor anterioare. Reprezentanţii instituţiei de învăţământ superior se aşteaptă ca numărul candidaţilor să crească, începând de marţi.
Reamintim că absolvenţii din acest an vor avea la dispoziţie, la universitatea din Alba Iulia, 566 de locuri bugetate, 741 de locuri în regim de taxă şi 255 pentru învăţământ la distanţă. Candidaţii din Moldova vor putea ocupa cele 6 locuri subvenţionate, iar absolvenţii de etnie romă se pot înscrie pe alte 7 locuri oferite de instituţia de învăţământ superior din oraşul nostru.
Calendarul admiterii la Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia
- 11 iulie – 15 iulie: înscrierea candidaţilor;
- 18 iulie – 21 iulie: înscrierea candidaţilor;
- 22 iulie: susţinerea interviului şi a probelor de aptitudini;
- 23 iulie-24 iulie: ierarhizarea candidaţilor pe baza criteriilor de selecţie;
- 25 iulie: comunicarea rezultatelor admiterii;
- 25 iulie – 30 iulie: înmatricularea candidaţilor admişi pe locuri subvenţionate şi cu taxă;
- 1 august – 19 august: înmatricularea candidaţilor admişi pe locuri cu taxă.
De luni încep înscrierile şi la admiterea în cadrul facultăților din Universitatea „Babeș-Bolyai” din Cluj Napoca
Universitatea „Babeş-Bolyai” a scos, în această sesiune de admitere, 16.471 de locuri . La nivel de licenţă sunt scoase la concurs 4.760 de locuri la buget şi 9.026 locuri în regim cu taxă. De asemenea, pentru Învăţământ la distanţă sunt libere 2.685 de locuri cu taxă. Înscrierile primei sesiuni de admitere încep luni, 11 iulie, la majoritatea celor 21 de facultăţi din UBB. În septembrie, va mai avea loc altă sesiune.
Vezi câte locuri sunt disponibile la facultățile UBB și cum se desfășoară admiterea în facultățile universității.
Facultatea de Matematică și Informatică
Facultatea de Chimie și Inginerie Chimică
Facultatea de Biologie și Geologie
Facultatea de Stiința și Ingineria mediului
Facultatea de Istorie și Filozofie
Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației
Facultatea de Stiințe Politice, Administrative și ale Comunicării
Facultatea de Teatru și Televiziune
Facultatea de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor
Facultatea de Educație Fizica și Sport
Facultatea de Sociologie și Asistență Socială
Facultatea de Teologie Greco-Catolica .Departament Blaj
Facultatea de Teologie Romano-Catolică
Facultatea de Teologie Ortodoxa
La Universitatea de Medicină şi Farmacie din Cluj, taxa de înscriere este de 300 lei
Înscrierile se fac intre 11 si 16 iulie, în Aula Universităţii de Medicină şi Farmacie, de pe strada Pasteur, nr. 6, iar examenul pentru toate specializările este programat în 20 iulie. A doua sesiune de examen va fi organizată în luna septembrie, dacă vor rămâne locuri neocupate.
Pentru înscriere, candidaţii au nevoie de diploma de Bacalaureat sau echivalentul acesteia, pentru cei care au susţinut examenul în afara ţării, certificat de naştere (copie legalizată), adeverinţă medicală, adeverinţă din care să rezulte calitatea de student (pentru studenţii care urmează a doua specializare), diplomă de licenţă sau de absolvire (pentru absolvenţii instituţiilor de învăţământ superior care vor să urmeze a doua specializare), patru fotografii, un dosar plic, dovada plăţii taxei de înscriere, adeverinţa de la inspectoratul şcolar (pentru membrii lotului naţional pentru olimpiada de biologie sau chimie) şi acte doveditoare pentru cei care solicită scutirea de taxă de înscriere.
Taxa de înscriere este de 300 de lei, iar copiii personalului angajat la UMF beneficiază de o reducere în cuantum de 200 de lei din taxă.
Concursul se va desfăşura în 20 iulie, sub formă de test-grilă. Durata probei este de două ore.
Iată numărul de locuri la admiterea din anul universitar 2011/2012
Specializări reglementate sectorial:
Facultatea Medicină – Specializare Medicină – 280 locuri buget/zero locuri taxă
Facultatea Medicină – Specializare Asistenţă Medicală Generală – 25 locuri buget/50 locuri taxă
Facultatea Medicină Dentară – Specializare Medicină Dentară – 70 locuri buget/zero locuri taxă
Facultatea Farmacie – Specializare Farmacie – 95 locuri buget/70 locuri taxă
Specializări reglementate general:
Facultatea Medicină – Specializarea Radiologie şi Imagistică, Specializarea Balneo-fiziokinetoterapie şi Recuperare, Specializarea Laborator Clinic – 40 locuri buget/30 locuri taxă
Facultatea Medicină Dentară – Specializarea Tehnică Dentară – 30 locuri buget/20 locuri taxă
Facultatea Farmacie – Specializarea Nutriţie şi Dietetică – 20 locuri buget/ 30 locuri taxă.
La Universitatea Tehnică Cluj-Napoca, taxa de înscriere este de 120 lei
Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca organizează în luna iulie concurs de admitere pentru cele nouă facultăţi pe care le are.
Potrivit site-ului oficial al instituţiei, la Facultatea de Arhitectură şi Urbanism sunt scoase la concursul de admitere 100 de locuri la buget şi 25 cu taxă. Înscrierile se fac între 10 şi 15 iulie, iar taxa de înscriere este de 120 de lei. Probele de concurs se desfăşoară în 18 iulie, cea de desen liber, şi în 19 iulie, cea de desen tehnic. Rezultatele vor fi afişate în 22 iulie, la ora 22.00.
La concursul de admitere la Facultatea de Automatică şi Calculatoare sunt scoase 395 de locuri la buget şi 100 cu taxă. Înscrierea se face între 12 şi 18 iulie, taxa este de 120 de lei, iar proba, constând într-un test-grilă la matematică, are loc în 20 iulie. Rezultatele vor fi afişate în 20 iulie, la ora 22.00.
La Facultatea de Construcţii sunt în acest an 475 de locuri la buget şi 70 cu taxă. Înscrierile se fac între 12 şi 18 iulie, taxa este de 120 de lei, iar proba, tot test-grilă la matematică, va fi susţinută în 20 iulie, zi în care, la ora 22.00, vor fi afişate şi rezultatele.
La Facultatea de Construcţii de maşini sunt 533 de locuri la buget şi 100 cu taxă. 265 de locuri la buget şi 100 cu taxă sunt scoase la concurs la Facultatea de Electronică, Telecomunicaţii şi Tehnologia Informaţiei. La Inginerie Electrică sunt 255 de locuri la buget şi 125 cu taxă, iar la Ingineria Materialelor şi a Mediului sunt 180 de locuri la buget şi 100 cu taxă. 160 de locuri la bugetşsi 140 cu taxă sunt scoase la concurs la Facultatea de Instalaţii, iar la cea de Mecanică sunt 320 de locuri la buget şi 120 cu taxă.
Perioada de înscriere pentru facultăţile de Construcţii, Electronică, Telecomunicaţii si Tehnologia Informaţiei, Inginerie Electrică, Ingineria Materialelor şi a Mediului, Instalaţii şi Mecanică este cuprinsă între 12 şi 20 iulie, taxa este de 120 de lei, iar admiterea se face pe bază de dosare. Rezultatele vor fi afişate în 20 iulie, de la ora 22.00.
Surse: uab.ro, utcn.ro, umf.ro, ubb.ro,, ziuadecj.ro, stiridecluj.ro
Urmăriți Alba24.ro și pe Google News
ovidiu
sâmbătă, 09.07.2011 at 14:16
ma intreb si eu: de ce sa ma insciu la Univ 1 Decembrie din Alba Iulia????? ce rost are??? in fine… treaba lor….