Connect with us
Advertisement

Administrație

Administrația locală din Sebeș alocă peste 2,2 milioane de lei pentru cosirea ierbii de pe raza municipiului, în următorii 3 ani

Publicat

Administrația locală din Sebeș a lansat o licitație pentru cosirea și înlăturarea ierbii sălbatice și a buruienilor de pe raza municipiului. Contractul are o durată de 3 ani și o valoare estimată cuprinsă între 2,2 și 2,8 miloane de lei. 

Serviciul Public de Administrarea Patrimoniului Sebeș a lansat în 1 septembrie în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) o licitație pentru servicii de cosire şi înlăturare a ierbii sălbatice şi a buruienilor de pe raza municipiului.

Valoarea totală este estimată între 2.255.096,46 și 2.818.870,58 de lei, fără TVA.

Potrivit caietului de sarcini, administrația locală dorește atribuirea unui acord cadru pentru o perioadă de 3 ani, având ca obiect desfășurarea unor servicii ce presupun cosirea și înlăturarea ierbii sălbatice și a buruienilor de pe domeniul public.

Spațiile înierbate de pe domeniul municipiului Sebeș ce necesită a fi întreținute prin activități de cosire mecanizată, greblare, strângerea resturilor de natură vegetală rezultate sau de orice natură, încărcatul și transportul acestora sunt alcătuite din parcuri, scuaruri, pietonale, pastile de intersecție, aliniamente, mediane stradale, pășuri, s.a.. De asemenea, spațiile au în componența lor și suprafețe compuse din ierburi sălbatice, care neîntreținute duc la scăderea valențelor estetice și neîntreținerea corespunzătoare a domeniului/spațiului public de pe raza municipiului.

Cositul regulat al ierbii este condiția esențială pentru a se obține suprafețe înierbate de calitate, întreținute, curate, estetice și bine închegate. În urma tăierii frecvente rezultă mai mulți lăstari, astfel apare fenomenul de îndesire a firelor de iarbă. Dacă iarba nu este tunsă la timp, aceasta va crește în înălțime, iar factorul lumină nu va reuși să pătrundă la baza frunzelor, având ca urmare degradarea zonelor/spațiilor înierbate și apariția fenomenului de uscare/îngălbenire a vârfurilor.

Activitatea de cosire se prestează începând cu primăvara devreme, până toamna târziu (aprilie – octombrie) dar se poate începe mai devreme sau prelungi, după caz, în funcție de condițiile climatice/atmosferice.

Operațiunile de cosit cuprind următorul proces de muncă:

  • verificarea terenurilor înierbate de pe raza municipiului Sebeș pentru îndepărtarea obiectelor ce pot deteriora motocositoarele/trimmerele,
  • pregătirea și alimentarea mașinilor de tuns,
  • verificarea stării tehnice
  • tunderea / cosirea propriu – zisă: La fiecare tuns se taie cam o treime din lungimea firului. Imediat ce iarba va ajunge la înălțimea de 10 – 15 cm se va aplica această lucrare  aducându-se la o înălțime cuprinsă între 2,5 – 5 cm. Se recomandă ca în urma lucrării de cosire a ierbii să nu rămână în urmă resturi vegetale (iarbă, frunze, etc.) necesitând astfel îndepărtarea, strângerea în grămezi, încărcarea în mijlocul de transport și transportul în vederea eliminării finale a resturilor vegetale rezultate în urma activităților prestate.

Cantitatea și frecvența serviciilor prestate conform acordului cadru pe o perioadă de 3 ani: 

Suprafața vizată este de 375.849,41 mp (37,58 ha) – echivalentul a 1 intrări/an

Numărul minim de intrări / an: 8

Numărul maxim de intrări / an: 10

Suprafața minimă totală / 3 ani: 9.020.385,84 mp (902,04 ha)

Suprafața maximă totală / 3 ani: 11.275.482,3 mp (1.127,55 ha)

Numărul minim de contracte subsecvente pe an: 2

Numărul maxim de contracte subsecvente pe an: 5

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement