Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

ADMITERE ACADEMIA de POLIȚIE 2020: Marți și miercuri, proba scrisă. Modele de subiecte și detalii pentru candidați

Publicat

Cei aproximativ 3000 de candidați înscriși în acest an la admitere Academia de Poliție vor susține în perioada 1-2 septembrie probele scrise. Acestea se organizează la sediul Academiei și în centrele zonale.

Până acum, în perioada 24-29 august s-au desfășurat probele eliminatorii (evaluarea performanței fizice). Candidaților li s-a alocat un cod unic de identificare, iar listele cu rezultate sunt anonomizate.

Vezi și Admitere Academia de Poliție 2020: pentru prima dată probele eliminatorii s-au dat în șapte centre zonale. Rezultate

Candidații au primit calificativ admis/respins. Cei admiși la testarea sportivă pot participa la proba de evaluare a cunoștințelor – testarea scrisă.

Regulamentul actualizat  al admiterii publicat pe siteul instituției poate fi consultat AICI: REGULAMENT ADMITERE Academia de Poliție 2020 Actualizat

Detalii pentru candidați

În vederea susținerii probelor de admitere, candidații vor avea asupra lor cartea de identitate/pașaportul.

Rezultatele obținute de candidați se centralizează la Academia de Poliție și se afișează pe site, în ordinea mediilor obținute la proba de evaluare a cunoștințelor.

Citește și REZULTATE ADMITERE ACADEMIA de POLIȚIE 2020: Notele candidaților, înainte de contestații. LISTELE provizorii

Contestațiile la proba de evaluare a cunoștințelor se transmit online la adresa admitere@academiadepolitie.ro, în data de 5 septembrie 2020 și se soluționează la sediul Academiei de Poliție ”Alexandru Ioan Cuza”, în perioada 6 – 7 septembrie 2020.

Urmează examinarea medicală care se va realiza, în perioada 8 – 24 septembrie 2020, potrivit prevederilor Ordinului MAI nr. 105/2020, pentru candidații care se încadrează în numărul de locuri scoase la concursul de admitere, în ordinea descrescătoare a mediilor obținute la proba scrisă.

Academia de Poliție afișează, la finalul fiecărei zile, situația candidaților care au finalizat examinarea medicală, succesiv, până la completarea numărului de locuri scoase la concursul de admitere.

Vezi AICI: ADMITERE MAI 2021: ÎNSCRIERI la şcolile de agenţi de POLIȚIE şi subofiţeri jandarmi, pompieri. LOCURI, CALENDAR, condiții

Sunt declarați admiși candidații care au fost declarați apt medical, în ordinea descrescătoare a mediilor de admitere.

Rezultatele finale ale admiterii vor fi aduse la cunoștința candidaților prin afișare pe site-ul oficial al Academiei de Poliție „Alexandru Ioan Cuza”, până la data de 26 septembrie 2020.

Activitățile organizate în vederea recrutării și selecției candidaților vor fi desfășurate cu respectarea tuturor măsurilor de prevenire a potențialelor îmbolnăviri cu SARS-CoV-2 în rândul candidaților și a personalului implicat, potrivit MAI.

Durata studiilor de licenţă pentru învăţământul universitar din domeniul ştiinţe militare, informaţii şi ordine publică este de 3 sau 4 ani, în funcție de arma sau serviciul şi specialitatea.

Citește și ADMITERE ACADEMIA de POLIȚIE 2021: Înscrieri, calendar, condiții, probe, documente, taxe

PROBA SCRISĂ

Proba de evaluare a cunoştinţelor se desfăşoară la sediul Academiei de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” precum și la centrele zonale de selecție.

În funcţie de numărul de candidaţi înscrişi şi de capacitatea sălilor disponibile pentru concurs, Academia poate organiza susţinerea probei în una sau mai multe serii de concurs.

La nivelul unui program de studii universitare de licență (specialități, dacă este cazul) se organizează o singură serie de concurs.

Proba de evaluare a cunoştinţelor la Facultatea de Ştiinţe Juridice şi Administrative (specializarea „Drept”), Facultatea de Poliţie, Facultatea Poliţie de Frontieră şi Facultatea de Jandarmi constă în aplicarea unui Test grilă la disciplinele: Istorie, Limba română şi Limba străină.

Proba la limba străină va fi susţinută la disciplina la care a optat candidatul prin Cererea de participare la concursul de admitere, depusă la unitatea de recrutare.

Candidatul poate opta doar pentru una din următoarele discipline: Limba engleză, Limba franceză, Limba germană, Limba rusă şi Limba spaniolă.

Testul grilă se elaborează sub forma unui chestionar cu întrebări din cadrul celor trei discipline ale probei de concurs. Întrebările din chestionar se întocmesc, se evaluează şi se notează separat, pe discipline.

Timpul alocat desfăşurării probei este de 4 ore.

Proba de evaluare a cunoştinţelor la Facultatea de Pompieri constă în aplicarea unui Test grilă la disciplinele: Algebră şi Elemente de analiză matematică şi Fizică (Mecanică, Fizică moleculară şi Termodinamică, Electricitate).

Testul grilă se elaborează sub forma unui chestionar cu întrebări din cadrul celor două discipline ale probei de concurs. Întrebările din chestionar se întocmesc, se evaluează şi se notează separat pe discipline.

Timpul alocat desfăşurării probei este de 4 ore.

Admitere Academia de Poliție – Județele arondate pentru fiecare dintre centrele zonale de testare

– Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza”, site-ul AICI – pentru candidaţii din Municipiul Bucureşti şi judeţele Călăraşi, Constanţa, Giurgiu, Ialomiţa, Ilfov, Teleorman, Tulcea, precum şi candidaţii la frecvenţă redusă, candidaţii ANP şi candidaţii MApN pentru proba de verificare a cunoştinţelor;

– Şcoala de Agenţi de Poliţie „Vasile Lascăr” Câmpina, site-ul AICI -, pentru candidaţii din judeţele Braşov, Brăila, Buzău, Covasna, Dâmboviţa, Galaţi, Prahova, Vrancea;

– Şcoala de Agenţi de Poliţie „Septimiu Mureşan” Cluj-Napoca, site-ul AICI – pentru candidaţii din judeţele Alba, Bistriţa-Năsăud, Cluj, Harghita, Hunedoara, Maramureş, Mureş, Sălaj, Sibiu;

– Şcoala de Pregătire a Agenţilor Poliţiei de Frontieră „Avram Iancu” Oradea, site-ul AICI – pentru candidaţii din judeţele: Arad, Bihor, Caraş-Severin, Satu Mare, Timiş;

– Şcoala Militară de Subofiţeri Jandarmi „Grigore Alexandru Ghica” Drăgăşani, site- ul AICI – pentru candidaţii din judeţele: Argeş, Dolj, Gorj, Mehedinţi, Olt, Vâlcea;

Şcoala Militară de Subofiţeri Jandarmi „Petru Rareş” Fălticeni, site-ul AICI -, pentru candidaţii din judeţele: Bacău, Botoşani, Iaşi, Neamţ, Suceava, Vaslui;

– Şcoala de Subofiţeri de Pompieri şi Protecţie Civilă „Pavel Zăgănescu” Boldeşti, site- ul AICI – pentru toţi candidaţii înscrişi la Facultatea de Pompieri.

ADMITERE ACADEMIA de POLIȚIE 2020 – LOCURI pe facultăți – studii universitare de licență 

În total, sunt 588 de locuri disponibile pentru admiterea 2020 la Academia de Poliție, din care 100 cu taxă (Facultatea de Ştiinţe Juridice şi Administrative /Drept/ învățământ la distanță).

La Facultatea de Poliție sunt disponibile 50 de locuri pentru IGPR și alte 34 la fără frecvență. La Facultatea de Poliție de Frontieră, sunt 23 de locuri.

Facultatea de Poliţie

– domeniul de licenţă ,,Ştiinţe militare, informaţii şi ordine publică”, specializarea „Ordine şi siguranţă publică”, cu durata de 3 ani (180 de credite transferabile), învăţământ cu frecvenţă – 98 locuri (50 IGPR, 40 ANP, 8 SIE); învăţământ cu frecvenţă redusă – 40 locuri (34 IGPR, 3 IGPF, 3 IGJR) – 997 de candidaţi înscriși

Facultatea de Poliţie de Frontieră

– domeniul de licenţă ,,Ştiinţe militare, informaţii şi ordine publică”, specializarea „Ordine şi siguranţă publică”, cu durata de 3 ani (180 de credite transferabile), învăţământ cu frecvenţă – 25 locuri (23 IGPF, 2 SIE) – 253 de candidați înscriși

Facultatea de Jandarmi

– domeniul de licenţă ,,Ştiinţe militare, informaţii şi ordine publică”, specializarea „Ordine şi siguranţă publică”, cu durata de 3 ani (180 de credite transferabile), învăţământ cu frecvenţă – 25 locuri (20 IGJR, 5 SIE) –  288 de candidaţi înscriși

Facultatea de Ştiinţe Juridice şi Administrative:

– domeniul de licenţă ,,Drept”, specializarea „Drept”, cu durata de 4 ani (240 de credite transferabile), învăţământ cu frecvenţă – 250 de locuri; învăţământ la distanţă – 100 locuri (taxă) – 1.230 candidați înscriși în total

Facultatea de Pompieri

– domeniul de licenţă ,,Ingineria instalaţiilor”, specializarea „Instalaţii pentru construcţii-Pompieri”, cu durata de 4 ani (240 de credite transferabile), învăţământ cu frecvenţă – 50 locuri – 156 de candidaţi înscriși (12 femei).

Modele de subiecte

Admitere Academia de Poliție: Subiecte și răspunsuri 2019

Subiecte  Varianta A1_B1

Grile Răspuns_A1_B1

Subiecte Varianta A2B2

Grile Răspuns_A2B2

Admitere Academia de Poliție : Subiecte și grile răspunsuri 2018

Subiecte varianta A1_B1

Grile Răspunsuri_A1_B1

Subiecte varianta A2_B2

Grile Răspunsuri_A2_B2

Calendar Admitere 2020 Academia de Poliție:

17-27 iulie (inclusiv sâmbăta și duminica): înscrieri cu cereri-tip la unitățile de recrutare

4 august 2020: termen limită pentru depunerea dosarului de recrutare

4 august 2020: termen limită pentru evaluarea psihologică

24-29 august: proba de evaluare a performanțelor fizice

1-2 septembrie: susţinerea probei de evaluare a cunoștințelor

6-7 septembrie: transmiterea contestaţiilor la proba de evaluare a cunoștințelor; online

8-24 septembrie: examinarea medicală (în ordinea descrescătoare a mediilor obținute la proba scrisă)

Până în 26 septembrie: afișarea rezultatelor finale

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate