Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

ADMITERE LICEU 2015, etapa a doua: REZULTATE la repartizarea computerizată din 23 iulie. Liceele la care vor învăţa candidaţi din Alba

Publicat

elevi

elevi rezultate bac parinti avizier scoala liceu note Ministerul Educaţiei a publicat joi, 23 iulie, rezultatele după a doua repartizare computerizată. După prima etapă, în judeţul Alba, au rămas neocupate 185 de locuri la licee. Anterior, au fost repartizaţi la liceu 98,7% dintre candidaţi.

În această etapă, au la IŞJ Alba au fost înregistrate 23 de cereri de înscriere, din care 11 pentru profile vocaţionale. Pe edu.ro, apare repartizarea computerizată a 12 candidaţi din Alba, care au optat pentru licee cu specializări teoretice şi tehnice.

Vezi AICI rezultate repartizare computerizată în Alba, a candidaţilor, ordonaţi alfabetic.

Vezi AICI  rezultate repartizare computerizată în Alba, a candidaţilor, ordonaţi după media de admitere. Prima medie este 7,54 şi ultima 2,35.

AICI, candidaţi din alte judeţe repartizaţi în Alba. Este un singur candidat, o elevă din Iaşi care va continua studiile la Colegiul Naţional „David Prodan” din Cugir.

În urma repartizării computerizate, din cele 185 de locuri pentru admitere liceu 2015 în Alba au rămas libere 173, majoritatea la Colegiul Tehnic „Alexandru Domşa” din Alba Iulia şi Liceul Tehnologic Ocna Mureş. AICI lista.

AICI, lista specializărilor.

În perioada 27-30 iulie 2015, comisia judeţeană de admitere va rezolva situaţiile speciale ivite după cele două etape de repartizare computerizată, repartizarea candidaţilor care nu şi-au depus dosarele de înscriere în termen şi a candidaţilor care nu au participat la primele două repartizări computerizate.

Elevii care au obţinut medii sub 5 la Evaluarea Naţională sau a căror medie de admitere este sub 5 au participat şi ei la repartizarea computerizată.

Potrivit Legii Educaţiei Naţionale, învăţământul obligatoriu este de 11 ani. Învăţământul obligatoriu presupune parcurgerea următoarelor cicluri: primar (clasa pregătitoare şi clasele I -IV), gimnazial (clasele V- VIII) şi liceal sau profesional (clasele IX – X).

Media de admitere, pe baza căreia se realizează înscrierea în clasa a IX-a de liceu a absolvenţilor învăţământului gimnazial, se calculează ca medie ponderată între media generală la evaluarea naţională susţinută de absolvenţii clasei a VIII-a, care are o pondere de 75%, şi media generală de absolvire a claselor a V-a – a VIII-a, care are o pondere de 25% în calculul mediei de admitere.

Calculul mediei de admitere se face astfel:

media admitere

unde:

MA = media de admitere;

ABS = media generală de absolvire a claselor a V-a – a VIII-a;

EN = media generală obţinută la evaluarea naţională susţinută de absolvenţii clasei a VIII-a

Înscrierea în clasa a IX-a, la învăţământul de zi, a absolvenţilor de gimnaziu (cu excepţia celor care candidează pentru licee/clase pentru care se susţin probe de aptitudini, a celor care solicită înscrierea în învăţământul special şi a celor care candidează pe locurile speciale pentru romi, pentru care se aplică prevederile specifice menţionate în prezenta metodologie) se face prin repartizare computerizată, în ordinea descrescătoare a mediilor de admitere, în baza opţiunii candidatului pentru filiera, profilul, specializarea sau domeniul respectiv şi în limita locurilor aprobate, prin planul de şcolarizare, pentru unităţile şcolare finanţate de la bugetul de stat.

În cazul în care doi candidaţi au medii de admitere egale, aceştia vor fi departajaţi folosind, în ordine, următoarele criterii:

– media generală obţinută la Evaluarea Naţională din clasa a VIII-a

– media generală de absolvire a claselor a V-a – a VIII-a;

– nota obţinută la proba de limba şi literatura română din cadrul Evaluării Naţionale;

– nota obţinută la proba de matematică din cadrul Evaluării Naţionale;

– nota obţinută la proba de limbă maternă din cadrul Evaluării Naţionale, respectiv nota de la proba de verificare a cunoştinţelor de limbă maternă, susţinută conform prevederilor Art.10, în cazul candidaţilor care solicită înscrierea la unităţi de învăţământ cu predare în limba minorităţilor naţionale.

În cazul în care, la o unitate de învăţământ, pe ultimul loc, există candidaţi cu opţiunea exprimată pentru acea unitate şcolară şi care au mediile de admitere, precum şi toate mediile menţionate egale, atunci toţi aceşti candidaţi sunt declaraţi admişi la opţiunea solicitată.

Citeşte şi ADMITERE la LICEU şi ŞCOLI profesionale 2015 în ALBA: GHIDUL candidatului. Locuri disponibile şi ultimele medii de intrare

Citeşte şi TOP LICEE în județul Alba 2015, după ultimele medii de admitere. Colegiul Naţional „Horea, Cloşca şi Crişan”, lider și în acest an

Citeşte şi TOP LICEE în ALBA după rezultate la BAC 2015. Toţi absolvenţii de la Colegiul Militar şi de la Liceul „Sf. Iosif” au trecut examenul

Vezi şi REZULTATE REPARTIZARE computerizată pentru ADMITERE LICEU 2015 în ALBA. Trei candidaţi cu 10 pe linie, admişi la Colegiul „HCC”

CALENDARUL ADMITERII ÎN ÎNVĂŢĂMÂNTUL LICEAL DE STAT, pentru anul şcolar 2015-2016

A treia etapă de admitere în învăţământul liceal de stat, pentru candidaţii din seria curentă, precum şi pentru cei din seriile anterioare care nu împlinesc 18 ani până la data începerii cursurilor anului şcolar 2015 – 2016

1 august 2015: Afişarea locului de desfăşurare şi a graficului probelor de aptitudini sau de verificare a cunoştinţelor de limbă modernă ori maternă

31 august 2015: Înscrierea candidaţilor la liceele care organizează probe de aptitudini sau probe de verificare a cunoştinţelor de limbă modernă sau maternă

1-2 septembrie 2015: Desfăşurarea probelor de aptitudini sau de verificare a cunoştinţelor de limbă modernă sau maternă

3-4 septembrie 2015: Repartizarea absolvenţilor clasei a VIII-a care nu au participat la nicio repartizare sau nu au fost repartizaţi în etapele anterioare, care nu s-au înscris în perioada prevăzută de metodologie sau care şi-au încheiat situaţia şcolară ulterior etapelor anterioare

7 septembrie 2015: Transmiterea către Centrul Naţional de Admitere a rezultatelor repartizării

Admiterea candidaţilor pentru învăţământul seral şi pentru cel cu frecvenţă redusă

22-24 iulie 2015: Repartizarea candidaţilor din seriile anterioare care au împlinit vârsta de 18 ani până la data începerii cursurilor anului şcolar 2015 – 2016, pe locurile de la învăţământul seral şi cu frecvenţă redusă.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax