Eveniment
FOTO: Agenţia Naţională pentru Locuinţe va construi 14 case în municipiul Alba Iulia. Vezi cum arată casele şi cât ar costa
Agenţia Naţională pentru Locuinţe (ANL) a anunțat că reia procedura de contractare a 14 case, care vor fi construite prin programul „Locuințe prin credit ipotecar”, pe strada Nada Florilor nr. 1 din municipiul Alba Iulia. În zonă se mai află amenajate 60 de locuințe ANL, situate pe strada Nazaret Ilit.
Termenul de depunere a documentelor necesare pentru contractarea locuințelor din acest amplasament este 29 aprilie.
Casele din noul proiect (de două tipuri, dispuse în două tronsoane independente) se vor construi în sistem înşiruit, pe parcele individuale cu suprafeţe cuprinse între 151 şi 264 mp, grupate câte şapte şi au preţuri cuprinse între 51.892 şi 57.922 euro (TVA inclus). Proiectul cuprinde 14 locuinţe individuale cu 3 camere (o cameră de zi şi două dormitoare), dependinţe (bucătărie cu loc de luat masa, grup sanitar, baie, debara, cămară, terasă exterioară), cu un regim de înălțime parter + mansardă.
Suprafața utilă va fi de 96,20 mp (pentru fiecare din 4 patru locuințe de tip I) și 100,20 mp (pentru fiecare din cele 10 imobile de tip II).
Toate spațiile, atât cele de la parter cât și cele de la mansardă, sunt orientate în așa fel încât să fie asigurate condițiile normale de ventilare, însorire și iluminare naturală a acestora.
Fiecare tip de locuință, prevăzută cu parter și mansardă, va avea structură portantă, cu pereţi de închidere din zidărie de cărămidă GVP de 25 cm care vor avea la exterior un termosistem din polistiren de 10 cm. Suprafețele încăperilor corespund cerințelor din anexa 1 la Legea Locuinței nr. 114/1996. Spațiile interioare ale fiecărei case sunt decomandate, compartimentările fiind de zidărie de 12,5 cm, 25 cm și parțial din gipscarton cu strat termo-fonoizolant din vată minerală. Pereții exteriori vor fi din zidărie de cărămidă de 25 cm, termoizolați cu polistiren expandat cu grosimea de 10 cm.
Peste parter planşeul va fi din beton armat, iar peste mansardă, acesta va fi din lemn. Șarpanta va fi din lemn, termoizolată cu vată minerală, și va fi stabilizată prin contravântuire şi ancorată cu piese metalice şi tiranţi spre a fi asigurată şi la efectul de sucţiune produs de vânt.
Locuințele vor fi dotate cu finisaje interioare și exterioare de bună calitate, moderne, după cum urmează:
Finisaje interioare: zugrăveli cu var lavabil, placaje cu faianță, placaje cu gipscarton, pardoseli din gresie, pardoseli parchet laminat, tâmplărie interioară din lemn.
Finisaje exterioare: termosistem de exterior, învelitoare din tablă, jgheaburi și burlane din tablă, tâmplărie PVC, parapeți la balcoane parțial din metal, pergolă din lemn.
În ceea ce privește rezistența, a fost adoptat un sistem constructiv cu fundații din beton armat, zidărie portantă din cărămidă termoeficientă (GVP), stâlpi, buiandrugi, centuri și placă peste parter din beton armat; scara interioară va fi, de asemenea, din beton armat.
Instalații sanitare și de alimentare cu apă: A fost prevăzută alimentarea cu apă prin conducte îngropate și branșament la rețeaua de apă municipală. Canalizarea se va face tot centralizat, prin rețeaua de canalizare existentă în zona amplasamentului. Apa caldă pentru bucătării și băi este asigurată de la centralele termice pe gaze naturale, de la fiecare locuință. Apa pluvială va fi evacuată prin intermediul jgheaburilor și burlanelor și va fi dirijată la nivelul solului. Au fost prevăzute contorizări individuale pe fiecare locuință pentru apa rece.
Instalații electrice: Au fost prevăzute instalații de iluminat și prize în fiecare încăpere precum și în exterior; a fost prevăzut panou electric general de siguranță; toate traseele se vor monta îngropat. De asemenea, s-au prevăzut instalații de curenți slabi: priza tv, priză net și telefon, sonerie.
Instalații termice: Încălzirea va fi asigurată de centralele termice pe gaz, prin intermediul radiatoarelor montate în fiecare încăpere.
Instalații gaze naturale: A fost prevăzut un racord la rețeaua de gaze naturale a orașului și o instalație de utilizare interioară – pentru aragaz și centrală termică.
În jurul construcției se vor realiza trotuare de gardă cu pante minime spre exterior pentru îndepartarea apelor de la clădire. Se vor realiza alei pietonale și platformă împrejmuită pentru pubele de gunoi.
Viabilizarea terenului pe care se vor construi locuinţele (reţelele de utilităţi, drumul de acces, spaţiile verzi şi iluminatul public) va fi asigurată de Primăria Municipiului Alba Iulia, din fonduri proprii. Terenul aferent locuințelor se dă în folosință gratuită ANL de către Consiliul Local al municipiului Alba Iulia, pe durata executării construcțiilor de locuințe. Ulterior predării locuințelor către beneficiari, terenul poate fi achiziționat la un preț minim de vânzare de 60 euro/mp, TVA inclus, conform HCL nr. 289/2013, respectiv poate fi concesionat la un preț minim de 2 euro/mp/an, conform HCL nr. 289/2013, completată prin HCL nr. 349/2016.
Locuințele vor fi realizate în termen de 10 luni de la data emiterii ordinului de începere a lucrărilor.
Termenul de depunere a documentelor necesare pentru contractarea locuințelor din acest amplasament este 29 aprilie 2016.
Pentru a putea achiziţiona o locuinţă prin acest program, solicitantul are nevoie de finanţare, reprezentată de un avans (depus de acesta) şi de un credit ipotecar, contractat de la băncile partenere în program.
Băncile finanțatoare pentru acest proiect sunt:
– BRD Groupe Societe Generale
– Piraeus Bank
– Raiffeisen Banca Pentru Locuințe
– CEC Bank
Detalii privind proiectul şi procedurile de achiziţionare a unei locuinţe în strada Nada Florilor, municipiul Alba Iulia, pot fi furnizate de:
– reprezentantul ANL din municipiul Alba Iulia, Ioan Dumitru Mateş, la telefon 0788.463.954;
– Biroul Relaţii cu Publicul al ANL, (telefon 021.320.61.22, de luni-până joi, în intervalul orar 08:00-16:30; sau vineri, între orele 08.00-14.00; site-ul www.anl.ro.).
Pentru a se înscrie, în vederea achiziţionării unei locuinţe construite prin programul derulat de ANL „Locuinţe prin credit ipotecar”, solicitantul trebuie să parcurgă următoarele etape:
– înscrierea în baza de date a ANL, care se poate face online sau prin completarea şi transmiterea unui formular obţinut de la oficiile poştale la sediul ANL din Bd. Unirii nr. 61, bloc F3, sector 3, Bucureşti, cu confirmare de primire.
– completarea unei cereri, transmisă la adresa de e-mail sau prin poştă, la sediul ANL, în care acesta îşi exprimă opţiunea pentru achiziţionarea unei locuinţe în amplasamentul din strada Nada Florilor, municipiul Alba Iulia.
Programul Locuinţe prin credit ipotecar se adresează tuturor persoanelor cu cetăţenie română, care au împlinit vârsta de 18 ani şi care doresc să cumpere o locuinţă construită prin ANL.
Urmăriți Alba24.ro și pe Google News
x123
luni, 14.03.2016 at 13:24
Deci stati sa intelegem… Daca cineva vrea sa cumpere una cu banii jos nu se poate ? Eu asa inteleg din articolul vostru.