Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Ajutor suplimentar la plata facturii de gaz și curent: Familiile cu venit de până la 200 lei pe membru vor primi 23 lei pe lună

Publicat

Ministerul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice a pus în dezbatere publică un proiect de ordonanță de urgență prin care propune reglementarea măsurilor speciale destinate persoanelor beneficiare de ajutor social și de alocație pentru susținerea familiei, pentru acoperirea cheltuielilor suplimentare determinate de eliminarea tarifului social la energie electrică și creșterea prețului la energie electrică și gaz.

Proiectul de act normativ propune instituirea ajutorului suplimentar pentru energie electrică şi gaze naturale pentru beneficiarii ajutorului social şi ai alocaţiei pentru susţinerea familiei, diferenţiat în funcţie de veniturile familiei, respectiv ale persoanei singure.

Astfel, se vor aloca 23 de lei pentru beneficiarii ajutorului social şi ai alocaţiei pentru susţinerea familiei care au venituri pe membru de familie de până la 200 lei şi 18 lei pentru beneficiarii alocaţiei pentru susţinerea familiei care au venituri pe membru de familie cuprinse între 201 şi 370 lei.

Documentul mai prevede şi acordarea ajutorului suplimentar din oficiu, pe toată perioada de acordare a ajutorului social şi a alocaţiei pentru susţinerea familiei, dar şi asigurarea plăţii ajutorului suplimentar din bugetul Ministerului Muncii, prin agenţiile pentru plăţi şi inspecţie socială, odată cu plata ajutorului social şi a alocaţiei pentru susţinerea familiei.

„Sumele de 23 lei şi 18 lei sunt fundamentate pe diferenţele de preţ pe care beneficiarii ar trebui să le asigure suplimentar faţă de cheltuielile actuale cu energia electrică şi gazele naturale, diferenţe determinate de eliminarea tarifului social şi de creşterile de preţ aşteptate la consumatorii casnici de energie electrică şi gaze naturale”, se arată în nota de fundamentare ce însoţeşte documetul pus în dezbatere publică.

Conform unor estimări realizate de experţii Băncii Mondiale pe baza datelor existente la Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei şi a celor furnizate de Institutul Naţional de Statistică, creşterea cheltuielilor cu energia electrică pentru categoriile vulnerabile se situează între 14 lei şi 20 de lei, la care se adaugă o creştere medie de 3 lei a preţului la gazele naturale.

Sursa: Mediafax

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax