Administrație
ALBA: A început procesul de elaborare a unui plan de menținere a calității aerului, pentru perioada 2025-2030
Consiliul Județean Alba a anunțat că a început procesul de elaborarea a unui plan de menținere a calității aerului, pentru perioada 2025-2030.
Propunerea de plan poate fi consultată la noul sediu al instituției, de pe Strada Mihai Viteazu NR 11 și la sediul Agenției pentru Protecția Mediului Alba.
Publicul are dreptul să participe la luarea deciziilor și poate face comentarii.
Întrebările și opiniile pot fi transmise în scris la adresa cjalba@cjalba.ro, până la data de 17.11.2024.
Cetățenii interesați îl pot consulta online AICI.
Potrivit unui comunicat al Consiliului UE, poluarea aerului este responsabilă pentru aproximativ 300.000 de decese premature anual în Europa, fiind cea mai mare amenințare de mediu la adresa sănătății.
Poluarea aerului contribuie la o gamă largă de probleme de sănătate, inclusiv atacuri de cord, accidente vasculare cerebrale, probleme respiratorii, diabet, demență, întârzierea dezvoltării cognitive la copii și cancer pulmonar.
O directivă revizuită introduce limite mai stricte pentru principalii poluanți atmosferici, aliniind standardele UE mai aproape de ghidurile Organizației Mondiale a Sănătății (OMS).
Noile limite se referă la particulele PM10 şi PM2.5 (cu diametre sub 10, respectiv 2,5 microni – n. red.), la dioxidul de azot şi dioxidul de sulf, despre care se ştie că provoacă probleme respiratorii.
De asemenea, noile reguli vor oferi autorităților locale instrumente mai bune pentru monitorizarea și îmbunătățirea calității aerului, marcând un moment important pentru susținerea aerului curat în Europa.
Urmăriți Alba24.ro și pe Google News
Constantin D
luni, 21.10.2024 at 20:58
NUMAI PLANURI ..HARTII FARA VALOARE..BANI ARUNCATI LA PRIETENII PRIMARULUI!
Pamfil
marți, 22.10.2024 at 10:05
planuri de 2 lei. Incepeti prin a interzice fumatul la bloc pe balcoane, pe geam sau pe langa bloc.
Apoi puneti vignieta pentru toate cazanele „recent aduse” de la gunoi din Germania sau de pe te miri unde.
Apoi vedeti de poluarea de la fabrici si uzine.
Exista cel putin o companie romaneasca ce produce senzori de monitorizare a aerului fondata de un tanar, Radu Motisan la Timisoara parca…