Connect with us
Advertisement

Actualitate

Alba Iulia face curățenie cu ocazia Zilei Internaționale a Reciclării Deșeurilor Electrice (P)

Publicat

În perioada 1 – 13 octombrie o nouă campanie de colectare a deșeurilor de echipamente electrice și electronice va avea loc în Alba Iulia.

Locuitorii Municipiului Alba Iulia pot scăpa gratuit de deșeurile de echipamente electrice și electronice (DEEE) participând la această campanie oganizată de Primăria Municipiului Alba Iulia și RoEcollect împreună cu partenerii Eco Positive , Agenția Pentru Protecția Mediului Alba, Garda de Mediu Alba și Camera de Comerț și Industrie Alba.

”Protejarea mediului și conservarea resurselor planetei ar trebui să fie o preocupare permanentă a tuturor oamenilor. Pentru ca rezultatele să apară și să fie durabile e nevoie să ne implicăm, să ne informăm, să învățăm și să exersăm zilnic „activități verzi” care în timp să ducă la formarea de obiceiuri. Campaniile de genul acesteia, care se desfășoară acum în Municipiul Alba Iulia, sunt menite să îndrepte atât atenția publicului larg, persoane fizice și operatori economici, cât și a autorităților locale spre conștientizarea importanței colectării și reciclării deșeurilor electrice și electronice într-un cadru legal și conform normelor europene de mediu.

Pe această cale vrem să mulțumim partenerilor noștri locali: Primăria Municipiului Alba Iulia, Agenția pentru Protecția Mediului Alba, Garda de Mediu Alba și Camera de Comerț și Industrie Alba, pentru că au ales să susțină și să se implice activ în această campanie. De asemenea, vreau să îi felicit și să mulțumesc partenerului nostru care a pus la dispoziție premiile acestei camapanii, Eco Positive și care este preocupat să dezvolte la nivel național, alături de operatorii de colectare, parteneriate și programe care să vină în sprijinul creșterii gradului de colectare a deșeurilor electrice și electronice. RoEcollect, în calitatea sa de operator autorizat de colectare, este o verigă importantă în procesul de conștientizare, colectare și reciclare a DEEE (deșeuri de echipamente electrice și electronice).

Noi suntem primii care interacționăm cu cetățenii sau cu agenții economici și putem spune că avem o relație directă și foarte apropiată cu aceștia, prin simplul fapt că echipele noastre preiau aceste deșeuri direct din gospodării, locuințe sau sedii de firmă. Interacțiunea umană este foarte importantă pentru noi pentru că ea creează relații de lungă durată bazate pe încredere și respect. Sunt mulți operatori economici care desfășoară în acest moment tipul acesta de activitate.

Noi ne dorim să ne deosebim prin serviciile de calitate, prin transparența proceselor, adaptarea la nevoile și posibilitățile celor care ne solicită pentru preluarea deșeurilor și nu în ultimul rând considerăm că cea mai importantă direcție spre care trebuie să ne îndreptăm atenția cu toții, indiferent de domeniul în care activăm, este educația continuă: educația noastră, a oamenilor care ne considerăm adulți, dar mai ales educația tinerilor.

Tinerii sunt cei care vor construi viitorul, iar noi „oamenii mari” suntem datori acum, în prezent, să-i sprijinim și să le asigurăm instrumentele necesare pentru dezvoltarea lor armonioasă, în concordanță cu natura, și care le poate asigura premisele unei lumi mai bune în care să trăim cu toții. Facem cu toții parte din acest „peisaj” numit Terra și de aceea cred că este important să înțelegem că ceea ce face fiecare, pozitiv sau negativ, este foarte important și într-un fel sau altul ne influențează pe toți. Tocmai de aceea, am ales să trecem la fapte și în direcția aceasta a educării și conștientizării.

Anul acesta am dezvoltat și susținut din resurse proprii un program de educație pentru mediu „ECO atelier de reciclare DEEE” care s-a adresat copiilor cu vârste cuprinse între 2- 14 ani. Într-un cadru relaxant, prin joacă și interacțiune, cu un limbaj specific fiecarei grupa de vârstă am reușit să le captăm atenția și să transmitem informațiile care credem noi că sunt relevante pe termen lung în formarea și dezvoltarea unor obiceiuri sănătoase și prietenoase cu mediul înconjurător.

În cadrul acestor ateliere copiii au învățat despre importanța colectării selective, despre pericolul pe care substanțele toxice din deșeurile electrice îl au asupra sănătății oamenilor și asupra mediului înconjurător, ce înseamnă reutilizare, reciclare și mai ales de ce e bine să facem toate aceste lucruri. Tinerii din ziua de azi funcționează, după părerea mea, după un principiu foarte sănătos: au nevoie să înțeleagă, să știe de ce fac ceea ce li spune să facă! Eu cred că asta înseamnă gândire critică și ajută la dezvoltarea unei societăți sănătoase, bazată pe principii și valori morale.

Știm că ceea ce facem este poate o picătură într-un ocean, dar suntem determinați să continuăm și să dezvoltăm noi programe și activități în această direcție. Singuri e mult mai greu, tocmai de aceea ne dorim să vină lângă noi parteneri care să rezoneze cu ideile noastre și care să se implice activ și să aducă plus valoare proiectelor de educație pentru mediu. Cred în puterea lui „ împreună” mai mult decât oricând, și cred că primul pas este conștientizarea.

Nu întâmplător sloganul nostru este : Împreună pentru un viitor mai verde. Pas cu pas”, a declarat dna. Simona Fuga, Director General la Ecollect Vision.

Între 1 și 13 octombrie avem ocazia să scăpăm gratuit de deșeurile de echipamente electrice și electronice (DEEE), participând la Ziua Internațională a Reciclării Deșeurilor Electrice.

Tot ce trebuie să faci este să suni gratuit la TelVerde 0800 444 800, număr disponibil zilnic între orele 09.00-17.00 sau la 0755 406 406 (număr cu tarif normal) și să faci o programare. Oricând poți intra pe www.roecollect.ro să plasezi o comandă de ridicare DEEE.

Aparatele electrice stricate sau pe care nu le mai folosești pot fi aduse la Centrul permanent de Colectare DEEE Alba Iulia, strada Detunata nr. 18, de luni până vineri între orele 09:00-17:00 și sâmbătă, în intervalul 09:00-13:00.

Tombolă pentru toti deponenții din campanie!

Pentru deșeurile electrice predate, deponenții pot câștiga prin tragere la sorți unul dintre premiile oferite cu ocazia acestei acțiuni de colectare.

Premiile oferite prin tragere la sorți sunt: 3 mașini de găurit cu percuție, 3 polizoare unghiulare, 3 mașini de călcat, 3 uscătoaer de păr, 2 blendere, 1 aspirator cu sac!

Tragerea la sorți a câștigătorilor va avea loc pe 14 octombrie, la ora 12.00, la Centrul de Colectare DEEE Alba Iulia, Strada Detunata, nr. 18.

Echipa RoEcollect Alba asigură permanent colectarea gratuită a acestor deșeuri electrice de la domiciliu, sediu de firmă sau instituție și transportul în siguranță către fabricile de reciclare acreditate după standarde europene, acolo unde aceste deșeuri vor fi tratate și reciclate conform normelor de mediu.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement