Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Alba Iulia va participa în cadrul proiectului Laboratoare cibernetice de sisteme de inginerie, alături de municipii din cinci ţări. Soluţii digitale de comunicare

Publicat

cpse labs Consilierii locali din Alba Iulia vor avea de aprobat, în ședința ordinară de marți, 31 ianuarie, participarea municipiului în cadrul proiectului Laboratoare cibernetice de sisteme de inginerie, acronim CPSE Labs (Cyber Physical Systems Engineering Labs). Alba Iulia va putea utiliza instrumentele software implementate în cadrul proiectului pentru a explora oportunitățile de a introduce noi sisteme digitale inteligente de monitorizare la nivelul orașului. Astfel, municipiul va putea beneficia de servicii digitale ICT cu valoare adăugată și care vor putea fi utilizate pentru a testa noi servicii și platforme inovatoare și care vor contribui la creșterea calității vieții pentru cetățeni. 

Scopul general al proiectului Laboratoare cibernetice de sisteme de inginerie – acronim CPSE Labs (Cyber Physical Systems Engineering Labs) este de a experimenta crearea de noi platforme de comunicare urbane în mediul digital, pentru comunitățile locale, care să permită transparentizarea vieții sociale locale, îmbunătățirea numărului de servicii de informatizare care să crească calitatea vieții și să asigure furnizarea unei viziuni holistice și integrate în timp real a proceselor urbane.

Consorțiul de parteneri ai proiectului:

– Association for Sustainable Innovative Development in Economics, Environment and society (ASIDEES) – Austria

– Municipiul Alba Iulia – România

– Municipalitatea Faro – Portugalia

– Consiliul Local al orasului Calvia – Spania

– Municipalitatea Nisporeni – Moldova

– Municipalitatea Volvi – Grecia

– Municipalitatea Pegognaga – Italia

Municipiul Alba Iulia va fi implicat în acest proiect ca partener în cadrul Experimentului cu titlul „Stimularea municipalităților în vederea transformării digitale a datelor în timp real raportat la procesele urbane în servicii digitale pentru comunitate, prin utilizarea instrumentelor CPS și a modelelor de afaceri” – acronim Smart Urbana, având rolul de a implementa și testa modelele urbane CPS alături de celelalte municipalități partenere în experiment.

Municipiul Alba Iulia va primi sprijin din partea consorțiului de parteneri în vederea instalării sistemelor digitale inteligente Smart City Monitor la nivelul municipalității, precum și în ceea ce privește pregătirea unor specialiști din cadrul municipalității în utilizarea lor pentru derularea experimentului la nivelul orașului.

Va putea utiliza instrumentele software implementate în cadrul proiectului CPSE Labs pentru a explora oportunitățile de a introduce noi sisteme digitale inteligente de monitorizare la nivelul orașului. Astfel, Alba Iulia va putea beneficia de servicii digitale ICT cu valoare adăugată și care vor putea fi utilizate pentru a testa noi servicii și platforme inovatoare și care vor contribui la creșterea calității vieții pentru cetățeni.

Este un proiect de cercetare și inovare fiind în acord cu strategia națională de cercetare, dezvoltare și inovare 2014-2020 aprobată prin HG nr. 929 din 21 octombrie 2014.

Perioada de implementare a proiectului este de 10 luni, începând cu data de 1 ianuarie 2017.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax