Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

ALEA a lansat proiectul ”SUPPORT – Sprijin pentru autorități locale privind implementarea strategiilor pentru emisii reduse de carbon”

Publicat

alea andronescu Agenția Locală a Energiei Alba a lansat proiectul ”SUPPORT – Sprijin pentru autorități locale privind implementarea strategiilor pentru emisii reduse de carbon”, derulat de ALEA în România în cadrul programului INTERREG EUROPE.

Prin proiectul SUPPORT, ALEA își propune sprijinirea autorităților locale din județul Alba în punerea în aplicare a politicilor energetice durabile din cadrul instrumentului de politică energetică – ”Masterplanul energetic al județului Alba” aprobat de către Consiliul Județean Alba. De asemenea, proiectul urmărește îmbunătățirea calității operaționale a fondurilor FEDR (Fondul European de Dezvoltare Regională) destinate administrațiilor locale pentru strategii integrate de reducere a emisiilor de CO2, precum și întărirea capacității autorităților locale în folosirea optimă a fondurilor FEDR pentru strategiile și acțiunile privind energia durabilă integrată.

Întâlnirea de lansare la nivel european a proiectului SUPPORT a avut loc la Roma în perioada 9-10 ianuarie 2017, întâlnire la care au participat toți cei 11 parteneri (din 9 țări) ai proiectului care are ca și coordonator Agenția Regională pentru Energie din Istria, Croația – IRENA.

Proiectul SUPPORT se derulează pe o perioadă de 54 de luni, timp în care se va concentra pe îmbinarea activităților de învățare inter-regionale și anume schimburi de experiență și învățare reciprocă în cadrul unor ateliere regionale, colectarea și sistematizarea datelor prin implicarea actorilor cheie, transfer de cunoștințe tehnico – metodologice oferit de Climate Alliance Italia – consultantul tehnic al proiectului, diseminarea de informații către organizațiile interesate și către publicul larg.

Dintre rezultatele vizate de proiect menționăm:
– implementarea mai eficientă a instrumentelor de politică energetică obținută printr-un acces mai informat și competent la fonduri publice și private și o utilizare mai eficientă a fondurilor structurale pentru investiții legate de energie;
– reducerea semnificativă a consumului de energie și a emisiilor aferente de GES;
– implicare mai puternică a sectorului privat în implementarea acțiunilor legate de energie;
– întărirea capacității actorilor regionali în implementarea politicilor energetice durabile;
– integrarea mai eficientă a Planurilor de Acțiune pentru Energie Durabilă – PAED și a altor instrumente de planificare energetică în cadrul de reglementare regională și locală.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax