Eveniment
Alegeri europarlamentare 2024: Lista finală a partidelor și candidaților. Ce candidaturi a respins BEC
Alegeri europarlamentare 2024: Lista finală a partidelor și candidaților a fost făcută publică, luni. O serie de candidaturi au fost respinse de BEC.
Biroul Electoral Central a publicat, luni, lista candidaturilor rămase definitive pentru alegerile europarlamentare, propuse de partidele politice, o alianţă politică, alianţe electorale, o organizaţie a cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale, precum şi a candidaturilor independente.
Potrivit deciziei BEC, 12 formaţiuni politice şi alianţe electorale şi 4 independenţi vor participa la alegerile europarlamentare.
BEC a și respins o serie de candidatori.
Alegeri europarlamentare 2024: Listele finale
Astfel, rămân definitive candidaturile depuse de următoarele formațiuni
- Alianţa Electorală PSD PNL,
- Alianţa Dreapta Unită USR-PMP-Forţa Dreptei,
- România Socialistă,
- Alianţa AUR,
- Partidul S.O.S. România,
- Partidul Alternativa Dreaptă,
- Partidul Umanist Social Liberal,
- Partidul Reînnoim Proiectul European al României,
- Uniunea Democrată Maghiară din România,
- Partidul România Mare,
- Partidul Patrioţilor
- Partidul Diaspora Unită.
De asemenea, rămân definitive candidaturile independente ale următorilor candidați:
- Pîrvănescu Paula-Marinela,
- Gheorghe Vlad-Dan,
- Ştefănuţă Nicolae-Bogdănel
- Şoşoacă Dumitru-Silvestru.
Un număr de 15 formaţiuni politice şi alianţe electorale şi 7 candidaţi independenţi s-au înscris iniţial la alegerile europarlamentare din 9 iunie.
Au fost respinse candidaturile depuse de Partidul Oamenilor Liberi, Partidul Noua Românie, Partidul Naţional Ţărănesc Maniu-Mihalache, precum şi cele ale candidaţilor independenţi Jurma Paul-Octavian, Mustăţea Ilie-Cătălin şi Mîndru Petru.
Proiect cofinanțat de Uniunea Europeană în cadrul programului de subvenții al Parlamentului European în domeniul comunicării. Parlamentul European nu a fost implicat în pregătirea proiectului și nu este responsabil în nicio măsură de informațiile sau punctele de vedere exprimate în cadrul proiectului, iar acestea nu-i impun nicio obligație; responsabilitatea aparține exclusiv autorilor, persoanelor intervievate, editorilor sau difuzorilor programului, în conformitate cu legislația aplicabilă. Parlamentul European nu poate fi considerat responsabil nici pentru daunele, directe sau indirecte, care pot rezulta în urma realizării proiectului.
Urmăriți Alba24.ro și pe Google News