Connect with us
Advertisement

Actualitate

ANAF și Inspecția Muncii au lansat operațiunea “Cronos”: Ce firme sunt vizate de controale, până în septembrie

Publicat

masina antifrauda ANAF şi Inspecţia Muncii au lansat o acţiune comună de control care se va desfăşura până în septembrie şi vizează combaterea muncii “la negru” şi “la gri”.

Potrivit ANAF, inspectorii antifraudã și inspectorii de muncă vor desfãșura la nivel național acțiuni de control operativ pentru prevenirea și combaterea muncii „la negru” și a celei subdeclarate în cadrul operațiunii „Cronos”, care se va desfășura în perioada 16 iunie – 23 septembrie.

Vor fi vizate cu precădere firmele care activează în domenii de activitate precum: confecții, construcții, pază și protecție, curățenie, alimentație publică, silvicultură, transport, comerț, arhivare și depozitări. În aceste sectoare au fost identificate cele mai mari riscuri legate de utilizarea forței de muncă fără forme legale ori subdeclararea nivelului real de salarizare.

Întrucât o mare parte dintre achizițiile fictive sau artificiale de bunuri și servicii, cu impact asupra TVA și impozitului pe profit, sunt deseori utilizate pentru a deconta sume care servesc, în realitate, pentru remunerarea unor persoane pentru munca prestatã, inspectorii anitfraudã și inspectorii de muncă vor controla prioritar firmele care activeazã în domeniile menționate și care se încadrează în profilele de risc generate de analizele documentare.

În cadrul acțiunilor de control operativ, se va pune accentul și pe informarea contribuabililor (societăți comerciale și salariați) cu privire la obligațiile legale ce le revin, riscurile la care se expun și sancțiunile contravenționale și/sau penale aplicabile în domeniu, potrivit ANAF.

„Concret, vom concentra activitatea de control operativ pe informarea lucrătorilor și angajatorilor cu privire la riscurile la care se expun și la obligațiile legale pe care le au, dar vom insista și asupra răspunderii contravenționale și penale pentru utilizarea forței de muncă fără forme legale ori subdeclararea nivelului real de salarizare”, a declarat Dantes Nicolae Bratu, inspector general de stat.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. cititor

    vineri, 17.06.2016 at 13:57

    Foarte bine! Caci se practica de multi patroni evaziunea fiscala. Angajeaza numai la salariul minim si diferenta o da in mina. Iar oamenii mai tirziu nu o sa beneficieze decit de o pensie mizera.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement