Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Angajatorii vor trebui să asigure ochelari salariaților care stau în fața monitorului. Decizie CJUE obținută de o avocată din Cluj

Publicat

Un avocat din Cluj a reușit să obțină o decizie favorabilă la Curtea de Justiție a Uniunii Europene, prin care angajatorii sunt obligați să asigure ochelari de vedere salariaților care lucrează în fața unui monitor.

Este vorba despre o hotărâre preliminară a Curții de Justiție a Uniunii Europene, într-o cauză privind condițiile minime de securitate și sănătate pentru lucrul la monitor.

Citește și Facilități scutite de taxe pe care firmele le pot acorda angajaților în 2023: Vacanțe, masa de prânz, abonament la sala de fitness

Se referea la un caz în care o instituție publică era obligată la plata contravalorii ochelarilor de vedere pentru un angajat.

”Sfârșitul de an aduce încă un succes pe plan profesional, prin pronunțarea unei hotărâri preliminare de către Curtea de Justiție a Uniunii Europene, în cauza C-392/2021 care a avut ca obiect interpretarea art.9 alin 3 și 4 din Directiva 90/270/CEE a Consiliului din 29 mai 1990 privind condițiile minime de securitate și sănătate pentru lucrul la monitor.

Cererea de sesizare a CJUE privind pronunțarea unei hotărâri preliminare a fost formulată în fața Curții de Apel Cluj într-o cauză care avea ca obiect obligarea unei instituții publice la plata sumei reprezentând contravaloarea ochelarilor de vedere pentru angajatul care își desfășoară activitatea în fața unui monitor”, a anunțat avocata Julia Kis, pe pagina de Facebook, potrivit cluj24.ro.

Potrivit sursei citate, Curtea a confirmat că „aparatele de corecție speciale” includ ochelarii de vedere care vizează în mod specific corectarea și prevenirea dificultăților vizuale care au legătură cu o activitate ce implică un echipament cu monitor.

De asemenea, aceste „aparate de corecție speciale” nu se limitează la aparate utilizate exclusiv în cadrul profesional.

Avocata precizează că obligația angajatorului de a furniza lucrătorilor în cauză un aparat de corecție special poate fi îndeplinită fie prin furnizarea directă a aparatului respectiv de către acesta din urmă, fie prin rambursarea cheltuielilor necesare efectuate de lucrător, însă nu prin plata unui spor general la salariu lucrătorului.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax