Eveniment
Artiștii din Alba Iulia își donează talentul și timpul pentru o cauză nobilă. Concerte pro-bono la Cafeneaua ”Flori de mac”
Profesori și elevi ai Liceului de Arte Regina Maria din Alba Iulia, precum și studenți ai Academiei de Arte Gheorge Dima din Cluj Napoca au hotărât să își doneze talentul lor artistic precum și timpul lor pentru o cauză bună. Aceștia vor cânta pro-bono, timp de 5 săptămâni la Cafeneaua ”Flori de mac”, în fiecare marți de la ora 19.
”Aceste evenimente artistice care vor avea loc în fiecare marți, în perioada 30 iulie – 27 august 2019, au un dublu scop: pe de-o parte acela de a vă oferi momente muzicale de calitate, iar pe de altă parte de a sprijini și promova activitatea Hospice Eliana în a oferi servicii de îngrijiri paliative pacienților cu boli incurabile. Intrarea este libera și orice donație e binevenită”, au transmis reprezentanții ”Flori de mac”.
În fiecare marți seara, de la ora 19, Hospice Eliana vă invită la Cafeneaua Flori de mac, pentru a savura o seară muzicală.
Vezi și: Cafenea și cărți în scop caritabil, la Alba Iulia. Cum ajută Hospice Eliana, copiii și adulții cu boli incurabile
Marți, 30 iulie, ora 19, vor încânta:
Delia Selagea – flaut (absolventă a Academiei de Arte Gheorge Dima din Cluj Napoca)
Mihaela Roșiu – vioară (absolventă a Academiei de Arte Gheorge Dima din Cluj Napoca)
Berta Bubău – pian (profesor de pian la Liceul de Arte Regina Maria din Alba Iulia)
Cafeneaua ”Flori de mac” este deținută de o asociație care oferă gratuit servicii de îngrijire la domiciliu pentru copiii și adulții cu boli incurabile, și care își finanțează activitatea și în acest mod.
”Flori de mac” este o librărie-cafenea care se numește Flori de Mac, unde oamenii pot dona cărți, pot cumpăra, sau pot pur și simplu bea o cafea acolo. Veniturile obținute sunt folosite pentru a menține activitatea organizației.
Cafeneaua este de apt un Charity Shop, care reprezintă, pe scurt, un concept prin care donațiile se reîntorc în societate sub forma unor servicii de care anumite categorii au nevoie.
n cazul cafenelei Flori de Mac, oamenii pot dona cărți și alți oameni le pot cumpăra. Banii astfel obținuți ajung în servicii de îngrijire paliativă pentru bolnavii care au cea mai mare nevoie de ea și care sunt abandonați de sistemul de sănătate românesc. De aceea, ceea ce fac reprezentanții acestei asociații reprezintă o activitate care presupune empatie față de bolnavii aflați în ultima parte a vieții lor.
Urmăriți Alba24.ro și pe Google News