Contacteaza-ne si pe
Publicitate

EVENIMENT

Artiștii din Alba Iulia își donează talentul și timpul pentru o cauză nobilă. Concerte pro-bono la Cafeneaua ”Flori de mac”

Publicat


Profesori și elevi ai Liceului de Arte Regina Maria din Alba Iulia, precum și studenți ai Academiei de Arte Gheorge Dima din Cluj Napoca au hotărât să își doneze talentul lor artistic precum și timpul lor pentru o cauză bună. Aceștia vor cânta pro-bono, timp de 5 săptămâni la Cafeneaua ”Flori de mac”, în fiecare marți de la ora 19.

”Aceste evenimente artistice care vor avea loc în fiecare marți, în perioada 30 iulie – 27 august 2019, au un dublu scop: pe de-o parte acela de a vă oferi momente muzicale de calitate, iar pe de altă parte de a sprijini și promova activitatea Hospice Eliana în a oferi servicii de îngrijiri paliative pacienților cu boli incurabile. Intrarea este libera și orice donație e binevenită”, au transmis reprezentanții ”Flori de mac”.

heliana

În fiecare marți seara, de la ora 19, Hospice Eliana vă invită la Cafeneaua Flori de mac, pentru a savura o seară muzicală. 

Vezi și: Cafenea și cărți în scop caritabil, la Alba Iulia. Cum ajută Hospice Eliana, copiii și adulții cu boli incurabile

Marți, 30 iulie, ora 19, vor încânta:

Delia Selagea – flaut (absolventă a Academiei de Arte Gheorge Dima din Cluj Napoca)

Mihaela Roșiu – vioară (absolventă a Academiei de Arte Gheorge Dima din Cluj Napoca)

Berta Bubău – pian (profesor de pian la Liceul de Arte Regina Maria din Alba Iulia)

Cafeneaua ”Flori de mac” este deținută de o asociație care oferă gratuit servicii  de îngrijire la domiciliu pentru copiii și adulții cu boli incurabile, și care își finanțează activitatea și în acest mod.

heliana

”Flori de mac” este o librărie-cafenea care se numește Flori de Mac, unde oamenii pot dona cărți, pot cumpăra, sau pot pur și simplu bea o cafea acolo. Veniturile obținute sunt folosite pentru a menține activitatea organizației.

Cafeneaua este de apt un Charity Shop, care reprezintă, pe scurt, un concept prin care donațiile se reîntorc în societate sub forma unor servicii de care anumite categorii au nevoie.

n cazul cafenelei Flori de Mac, oamenii pot dona cărți și alți oameni le pot cumpăra. Banii astfel obținuți ajung în servicii de îngrijire paliativă pentru bolnavii care au cea mai mare nevoie de ea și care sunt abandonați de sistemul de sănătate românesc. De aceea, ceea ce fac reprezentanții acestei asociații reprezintă o activitate care presupune empatie față de bolnavii aflați în ultima parte a vieții lor.

 


Vezi cele mai interesante video Alba24.ro


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

CÎMPENI

Atac mortal în Apuseni: Un berbec a omorât un bătrân, într-o comună din Alba

Publicat

Un bărbat în vârstă de aproximativ 80 de ani și-a pierdut viața, duminică seara, în comuna Sohodol. A fost atacat de un berbec, în apropierea locuinței. Potrivit IPJ Alba, din primele date, bărbatul se afla cu turma de oi în apropierea gospodăriei. Revenim cu amănunte.

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO ȘTIREA TA: Drumul turistic din Alba, pe care șoferii își pot rupe mașinile. Aventuri între Roica și Mogoș

Publicat

Drumul județean DJ 107K, între Roica, Întregalde și Mogoș, intră din nou în atenția localnicilor și turiștilor. Asta după ce unii dintre vizitatori renunță să-și continue drumul, în ciuda peisajelor pitorești, pentru că-și rup mașinile pe acest tronson. Cel puțin așa susține un cititor Alba24. ”Drum județean, în comuna Întregalde, de la Roica spre Mogoș. […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Crimele de la Săpoca: În noaptea masacrului, în pat cu atacatorul a mai fost pus un pacient, deși erau locuri libere în spital

Publicat

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat, duminică, în contextul tragediei de la Spitalul de Psihiatrie din Săpoca, unde un pacient a ucis patru persoane internate şi a rănit alte nouă, că în unitatea medicală s-a produs un lung şir de erori umane şi această tragedie putea fi evitată, notează Romania24.ro. „Din păcate (…) s-a produs […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

BACALAUREAT 2019, sesiunea a doua: Prima probă, miercuri. MODELE de SUBIECTE, calendar și reguli pentru examen

Publicat

examen bac

Miercuri, 21 august, începe a doua sesiune a examenului de Bacalaureat 2019. Prima probă este cea scrisă, de Limba și literatura română. Probele orale încep în 27 august, iar primele rezultate vor fi cunoscute în 3 septembrie. Pentru a promova Bacalaureatul, un absolvent de liceu trebuie să susțină toate probele de evaluare a competenţelor lingvistice […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate