Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ACTUALITATE

Asociaţiile care se ocupă de persoanele cu probleme sociale au primit de la Primăria Alba Iulia peste 500.000 de lei, în 2012

Publicat


Un total de 528.579, 17 lei au ajuns la asociaţiile din Alba Iulia care oferă servicii de asistenţă socială, anul trecut, din bugetul municipiului. Aceşti bani susţin activităţi de protecţie socială pentru diferite categorii de persoane care au nevoie de sprijinul comunităţii, ca, de exemplu, asistenţă pentru copii cu deficienţe neuromotorii, persoane cu handicap, persoane fără adăpost sau vârstnice.

Potrivit unui raport anual privind costurile serviciilor sociale şi fondurile asigurate din bugetul local pe 2012 întocmit de SPAS Alba Iulia, o sumă de 385.704 lei a fost distribuită Cantinei de Ajutor Social de pe strada Libertăţii nr. 21, respectiv 3.857,04 lei pentru fiecare din cei 100 de beneficiari ai meselor calde zilnice. Cheltuielile pentru Centrul de zi pentru persoane vârstnice de la aceeaşi adresă (100 de beneficiari), respectiv Centrul pentru adăpostirea victimelor violenţei în familie au fost incluse în bugetul SPAS.

Luând în considerare cuantumul sumelor primite, pe poziţia a doua se află Asociaţia „Filantropia Ortodoxă”, care a primit în total de la bugetul local suma de 184.941,25 lei, din care 128.039 lei pentru Centrul Social de Urgenţă, 37.156,37 lei pentru Serviciul socio-medical de îngrijire la domiciliu şi 19.745,88 lei pentru Aşezământul social „Sfântul Meletie”. În primul caz, au beneficiat de servicii 42 de persoane fără adăpost la sediul de pe strada Iaşilor nr. 81 A, respectiv 3.096 lei anual pentru fiecare beneficiar. La Serviciul socio-medicale de îngrijire la domiciliu, cu sediul pe strada Mihai Viteazul nr. 16, cele 17 persoane vârstnice au avut parte de servicii de în valoare de 2.200 lei fiecare. Aşezământul „Sfântul Meletie”, la centrul de zi de pe strada Bogdan Petriceicu Haşdeu nr 15 a oferit servicii sociale pentru 10 de persoane cu handicap, iar de la bugetul local a primit 1/3 din cheltuielile lunare aferente funcţionării.

Asociaţia Non-Guvernamentală „Maria Beatrice” din Alba Iulia, cu sediul pe strada Lalelelor 60, care oferă servicii de centru de zi pentru copii cu deficienţe neuromotorii şi osteoarticulare a primit, pentru cei 25 de beneficiari, fonduri de 151.832,42 lei pe 10 luni, adică până la 711 lei lunar, respectiv 8.532 lei anual pentru fiecare beneficiar.

Asociaţia ACAS, la centrul de pe strada Ampoiului FN acordă servicii pentru copii cu sindrom Down şi autism şi i-a fost alocată anul trecut suma de 78.693,5 lei, adică până la 8.160 lei anual pentru fiecare dintre cei 15 beneficiari.

Asociaţia „Sfântul Andrei” din Bărăbanţ, pe strada Corniştei nr. 12 deţine centrul rezidenţial pentru persoane vârstince, iar pentru serviciile acordate pentru 24 de astfel de persoane a primit 57.672 lei, aferente pentru 1/3 din cheltuielile cu salarii şi medicamente nedecontate de Casa de Asigurări de Sănătate.

„Caritas” Alba Iulia, ce oferă servicii de îngrijire la domiciliu pentru persoane vârstnice, a „consumat” 43.440 lei din bugetul local. Organizaţia cu sediul pe strada Păcii nr. 7 a avut 86 de beneficiari, cu un buget de până la 505,12 lei pentru fiecare dintre aceştia suportat din fondurile publice ale municipiului.

Crucea Roşie Română – Filiala Alba a primit 12.000 lei anul trecut de la bugetul local, adică 1.000 de lei lunar pentru 300 de persoane care au beneficiat de serviciu social cu caracter primar.


Vezi cele mai interesante video Alba24.ro


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

EVENIMENT

Parcul Sărbătorilor de Iarnă din Alba Iulia se deschide oficial duminică. Concert de colinde în Cetatea Alba Carolina

Publicat

parc craciun

Parcul Sărbătorilor de iarnă din Alba Iulia se va deschide duminică, la ora 17.00. Alături de un pahar de vin fiert sau un ceai cald, cei prezenți în Cetatea Alba Carolina vor putea privi luminițele și asculta un concert de colinde tradiționale, cântate de urătorii de la Augustin Bena.  ”Locul se va transforma într-un spațiu […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Aproape 200 de români care trebuiau să zboare la Cluj, blocați fără explicații pe aeroportul din Barcelona

Publicat

Mai mulți români sunt blocați pe aeroportul din Barcelona, din cauză că avionul care trebuia să plece miercuri seară spre Cluj-Napoca, nu a mai plecat. Situația este descrisă de jurnalistul Vitalie Cojocaru pe pagina sa de Facebook. ”Aproape 200 de români se află în aceste momente în aeroportul din Barcelona. Oamenii se plâng de faptul […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Tânăr din Alba, rănit în accident la Brașov. Impact între un autoturism și un camion

Publicat

Un tânăr de 31 de ani din județul Alba a fost rănit, joi după-amiaza, într-un accident petrecut în Brașov. În evenimentul rutier au fost implicate un autoturism și un camion. UPDATE: Tânărul rănit este din Sebeș. Camionul era condus de un șofer de 42 de ani din Covasna. Potrivit IPJ Brașov, tânărul a fost transportat […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Fostul șef BCCO Alba Iulia, Traian Berbeceanu va fi numit șeful de cabinet al ministrului de Interne

Publicat

tb

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a anunțat, joi, într-o conferință de presă, că Traian Berbeceanu va fi numit șeful său de cabinet. Berbeceanu a fost șeful BCCO Alba, între anii 2005 și 2013. A trebuit să plece din poziția de conducere în urma unei anchete a DIICOT. Atunci a fost acuzat că ar fi ar […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate