Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ACTUALITATE

Asociaţiile care se ocupă de persoanele cu probleme sociale au primit de la Primăria Alba Iulia peste 500.000 de lei, în 2012

Publicat


Un total de 528.579, 17 lei au ajuns la asociaţiile din Alba Iulia care oferă servicii de asistenţă socială, anul trecut, din bugetul municipiului. Aceşti bani susţin activităţi de protecţie socială pentru diferite categorii de persoane care au nevoie de sprijinul comunităţii, ca, de exemplu, asistenţă pentru copii cu deficienţe neuromotorii, persoane cu handicap, persoane fără adăpost sau vârstnice.

Potrivit unui raport anual privind costurile serviciilor sociale şi fondurile asigurate din bugetul local pe 2012 întocmit de SPAS Alba Iulia, o sumă de 385.704 lei a fost distribuită Cantinei de Ajutor Social de pe strada Libertăţii nr. 21, respectiv 3.857,04 lei pentru fiecare din cei 100 de beneficiari ai meselor calde zilnice. Cheltuielile pentru Centrul de zi pentru persoane vârstnice de la aceeaşi adresă (100 de beneficiari), respectiv Centrul pentru adăpostirea victimelor violenţei în familie au fost incluse în bugetul SPAS.

Luând în considerare cuantumul sumelor primite, pe poziţia a doua se află Asociaţia „Filantropia Ortodoxă”, care a primit în total de la bugetul local suma de 184.941,25 lei, din care 128.039 lei pentru Centrul Social de Urgenţă, 37.156,37 lei pentru Serviciul socio-medical de îngrijire la domiciliu şi 19.745,88 lei pentru Aşezământul social „Sfântul Meletie”. În primul caz, au beneficiat de servicii 42 de persoane fără adăpost la sediul de pe strada Iaşilor nr. 81 A, respectiv 3.096 lei anual pentru fiecare beneficiar. La Serviciul socio-medicale de îngrijire la domiciliu, cu sediul pe strada Mihai Viteazul nr. 16, cele 17 persoane vârstnice au avut parte de servicii de în valoare de 2.200 lei fiecare. Aşezământul „Sfântul Meletie”, la centrul de zi de pe strada Bogdan Petriceicu Haşdeu nr 15 a oferit servicii sociale pentru 10 de persoane cu handicap, iar de la bugetul local a primit 1/3 din cheltuielile lunare aferente funcţionării.

Asociaţia Non-Guvernamentală „Maria Beatrice” din Alba Iulia, cu sediul pe strada Lalelelor 60, care oferă servicii de centru de zi pentru copii cu deficienţe neuromotorii şi osteoarticulare a primit, pentru cei 25 de beneficiari, fonduri de 151.832,42 lei pe 10 luni, adică până la 711 lei lunar, respectiv 8.532 lei anual pentru fiecare beneficiar.

Asociaţia ACAS, la centrul de pe strada Ampoiului FN acordă servicii pentru copii cu sindrom Down şi autism şi i-a fost alocată anul trecut suma de 78.693,5 lei, adică până la 8.160 lei anual pentru fiecare dintre cei 15 beneficiari.

Asociaţia „Sfântul Andrei” din Bărăbanţ, pe strada Corniştei nr. 12 deţine centrul rezidenţial pentru persoane vârstince, iar pentru serviciile acordate pentru 24 de astfel de persoane a primit 57.672 lei, aferente pentru 1/3 din cheltuielile cu salarii şi medicamente nedecontate de Casa de Asigurări de Sănătate.

„Caritas” Alba Iulia, ce oferă servicii de îngrijire la domiciliu pentru persoane vârstnice, a „consumat” 43.440 lei din bugetul local. Organizaţia cu sediul pe strada Păcii nr. 7 a avut 86 de beneficiari, cu un buget de până la 505,12 lei pentru fiecare dintre aceştia suportat din fondurile publice ale municipiului.

Crucea Roşie Română – Filiala Alba a primit 12.000 lei anul trecut de la bugetul local, adică 1.000 de lei lunar pentru 300 de persoane care au beneficiat de serviciu social cu caracter primar.


TOP articole in ultimele zile


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

EVENIMENT

UPDATE FOTO: ACCIDENT grav la Bucerdea Vinoasă. Un bărbat a murit, după ce s-a izbit cu mașina de o casă

Publicat

Un accident rutier grav s-a petrecut sâmbătă seara, în localitatea Bucerdea Vinoasă. Un bărbat de 43 de ani și-a pierdut viața. Știrea inițială Potrivit ISU Alba, este vorba despre o mașină care a ajuns în afara carosabilului, iar o persoană era în stare de inconștiență. La fața locului intervine detașamentul de pompieri Alba Iulia, pentru […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Trei tineri din Alba Iulia, cu dosare penale, după o postare cu informații false pe Facebook

Publicat

Trei persoane din Alba Iulia sunt cercetate penal după ce au publicat pe o rețea de socializare informații false și ar fi instigat la violență împotriva forțelor de ordine, anunță IPJ Alba. Potrivit sursei citate, sâmbătă, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Alba Iulia s-au sesizat, din oficiu, cu privire la săvârșirea infracțiunii de comunicarea de […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Coronavirus în România: A crescut vârsta medie de îmbolnăvire. Structura pe vârste a pacienților

Publicat

Datele transmise sâmbătă de Grupul de Comunicare Strategică arată că vârsta medie de îmbolnăviri cu noul coronavirus a crescut la 46 de ani. Comparativ, luni, aceasta era de 42 de ani. Tot în intervalul celor șase zile, numărul cazurilor de COVID-19 a crescut de aproape trei ori: de la 576 la 1.452. Pe segment de […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Pandemia de coronavirus. A crescut numărul cazurilor de violență domestică, în mai multe țări, din cauza carantinei

Publicat

SUA devine epicentrul pandemiei de coronavirus, înregistrând peste 100.000 de cazuri. La nivel mondial, peste trei miliarde de oameni au intrat într-un nou weekend de carantină. În țările afectate de pandemie, a fost semnalată o creștere a numărului de abuzuri și violență domestică. Aproape 600.000 de oameni erau infectați cu coronavirus în lume, sâmbătă. Virusul […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate