Uncategorized
La „Povești”: „Triunghiul femeilor”, lansare de carte, „Folia, Shakespeare & Co”, concert de duduk, chitară clasică și lăută
Festivalul de Teatru „Povești” are în program pentru ziua de sâmbătă discuții pro și contra, minciuni și adevăruri cu Viviana Alivizache, Tania Popa, Rodica Popescu-Bitănescu, în „Triunghiul Femeilor”. Seara de la ora 19.00, Gigi Căciuleanu aduce pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor din Alba Iulia, spectacolul „Folia, Shakespeare & Co”. De la ora 21.00 în Sala Teatrului de Păpuși „Prichindel”, Didier Malherbe și Renaud Gillet îi așteaptă pe albaiulieni la un conert de chitară clasică, dudk și lăută.
PROGRAMUL DE SÂMBĂTĂ LA FESTIVALUL DE TEATRU „POVEȘTI”:
ORA 17.00, CASA DE CULTURĂ A STUDENŢILOR
TRIUNGHIUL FEMEILOR
Spectacol pentru tineri şi adulţi (90 min.)
Textul, regia artistică: Rodica Popescu-Bitănescu
Distribuția: Viviana Alivizache, Tania Popa, Rodica Popescu-Bitănescu
Românii doresc piese de actualitate în care să se recunoască. Să se bucure de calități și să râdă de defecte. Spectacolul Triunghiul femeilor exemplifică cel mai bine acest lucru. Trei doamne elegante și misterioase au o întâlnire enigmatică, într-un salon ciudat, la ora șapte. Nu știu unde se află, de cine sunt așto discușeptate și care șapte, dimineața sau seara. Toate trei. Și când se întâlnesc trei femei, bănuiți ce urmează… Intrigi, minciuni, adevăruri, discuții pro și contra. Și totul pe comedie! Trei mari actrițe ale Teatrului Național București interpretează cu talent, rafinament și inteligență scenică cele trei personaje.
ORA 18.30, CASA DE CULTURĂ A SINDICATELOR
ARHITECTURĂ + URBANISM / ARCHITECTURE + URBANISM, LOCUIREA RURALĂ TRADIȚIONALĂ DIN JUDEȚUL ALBA
Lansare de carte, Editura ALTIP
Această carte este nu numai rodul unei susținute și calificate „munci de echipă” în felurite forme de colaborare: urbaniști, arhitecți, peisagiști, profesioniști tineri, proiectanți experimentați, specialiști din cercetare-planificare-proiectare, profesioniști dedicați din administrația publică. Ea constiuie, deloc de neglijat, rodul unui rol activ, înțelept și susținut, asumat de administrația județeană în susținerea autorităților locale, precum și de implicare directă în cunoașterea și protejarea peisajului cultural, în păstrarea identității locale a așezărilor rurale atât de variate de pe cuprinsul județului Alba.
ORA 19.00, CASA DE CULTURĂ A SINDICATELOR
FOLIA, SHAKESPEARE & CO, FUNDAȚIA „ART PRODUCTION”, ASOCIAȚIA „GLOBAL ART”, „GIGI CĂCIULEANU” ROMANIA DANCE COMPANY
Spectacol pentru tineri şi adulţi (75 min.)
Regia, coregrafia, scenariul, adaptarea: Gigi Căciuleanu
Scenografia, costumele: Corina Grămoșteanu
Muzica originală: Paul Ilea
Distribuţia: Ramona Bărbulescu, Richard Bovnoczki, Rasmina Călbăjos, Alexandru-Mircea Călin, Paul Cimpoieru, Relu Dobrin, Lari Cosmin Giorgescu, Lucile Julaud, Ştefan Lupu, Ioana Macarie, Ioana Marchidan, Adrian Nour, Cristian Osolos, Arcadie Rusu, Diana Spiridon
Spre deosebire de punerea în scenă a unei anume piese, în Folia, Shakespeare & Co nu m-am concentrat cu predilecție pe una sau alta din textele lui Shakespeare, ci m-am inspirat liber din lumea acestora. Am impresia că la Shakespeare scena nu este numai un spațiu anume ci cuprinde, precum în teoria lui Einstein, și timpul. „Persoana îndrăgostită”, oricare i-ar fi numele și sexul de la o piesă la alta, este victima „învârtelilor” lui Cupidon. Folia mea constituie o serie de variații pe această temă, cu ajutorul inspiratelor variații muzicale imaginate de tânărul compozitor Paul Ilea pe tema binecunoscutei fraze muzicale în „vogă” secole de-a rândul începând din evul mediu… Cu Folia, ceea ce m-a interesat a fost să „zgândăr” această fațadă bufonească. Bineînțeles că explorarea s-ar putea extinde la nesfârșit, continuată nu numai de artiști ci și de public. La această reflecție personală, odată cu vizionarea Foliei mele, îl invit, cu toată smerenia, pe spectator.
ORA 21.00, SALA TEATRULUI DE PĂPUŞI ALBA IULIA
DIDIER MALHERBE & RENAUD GILLET, COMPANIA „SARL NEMO” FRANȚA
Concert duduk, chitară clasică, lăută (75 min.)
Didier Malherbe la duduk armenian, saxofon soprano, flaut indian, bansuri și alte tipuri de flaut iar Renaud Gillet la chitară și lăută Renaissance prezintă un repertoriu de melodii armeniene, câteva standarde clasice și compoziții originale, totul cufundat într-o suplă atmosferă de jazz, propice improvizației.
foto: crainicul.ro, creart.ro, renaud-gillet.blogspot.com
Urmăriți Alba24.ro și pe Google News