Actualitate
Atenție pentru cine lucrezi, poți deveni infractor fără să-ți dai seama: Au apărut firme-rechin la fondul privat al Caselor de Asigurări de Sănătate
Comisia de Supraveghere a Asigurărilor atenționează opinia publică asupra apariției unor firme, care au început recrutările pentru atragerea adeziunilor la viitoarele Case Naționale de Asigurări de Sănătate ce vor fi create în sistem privat. Aceste firme fac promisiuni de ”obținere a unor profituri din adeziunile colectate personal, cât și bonusuri din performanțele echipei”. În județul Alba acționează, prin reprezentanți, mai multe firme care încearcă să racoleze cât mai mulți agenți, promițându-le venituri considerabile de pe urma obținerii adeziunilor de la cetățeni.
CSA precizează că activitățile derulate de aceste firme, care se substituie intermediarilor autorizați pe piața de asigurări sunt în afara legislației în vigoare, constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 3 ani sau cu amendă penală de la 20.000 lei (RON) la 100.000 lei (RON).
“Avertizăm că activitatea acestor societăți comerciale ar putea aduce prejudicii grave imaginii pieței de asigurări, dar și asiguraților și potențialilor asigurați. Această atenționare reprezintă un demers necesar de a apăra interesele acestora, dar și de a proteja imaginea industriei de asigurări. Asigurările nu se fac prin adeziuni, ci prin încheierea unor contracte în schimbul plății unor prime de asigurare”, a declarat președintele CSA, Constantin Buzoianu.
CSA subliniază că toate formele de asigurare, indiferent că acestea sunt de tip facultativ sau obligatoriu se încheie doar de companiile de asigurare autorizate, fie prin personal propriu, fie prin intermediari autorizați să desfășoare activitate în piața de asigurări.
Potrivit Legii nr.32/2000 privind activitatea de asigurare și supravegherea asigurărilor, „intermediari în asigurări sunt persoanele fizice sau juridice, denumite în continuare broker de asigurare, asistent în brokeraj, agent de asigurare, subagent sau agent de asigurare subordonat, care desfăşoară activitate de intermediere în asigurări, în schimbul unui/unei comision/remuneraţii, autorizat sau înregistrat în condiţiile stabilite de prezenta lege şi de normele emise în aplicarea acesteia, precum şi intermediarii din statele membre care desfăşoară pe teritoriul României activitate de intermediere în asigurări, conform dreptului de stabilire şi libertăţii de a presta servicii, după caz”.
Urmăriți Alba24.ro și pe Google News
remus
miercuri, 07.12.2011 at 19:12
Ce nu stie autorul articolului si sper sa nu ma cenzureze este faptul ca unii dintre acesti recrutori NU SUNT BROKERI
remus
miercuri, 07.12.2011 at 19:19
Ce nu stie autorul articolului si sper sa nu ma cenzureze este faptul ca unii dintre acesti recrutori NU SUNT BROKERI DE ASIGURARI , sau intermediari in asigurari, autorizati etc.. ci sunt FIRME DE RECRUTARE, asta sunt si au ca obiect de activitate recrutarea resurselor umane dezvoltare etc(imi cer scuze daca nu folosesc corect cuvintele). asadar cand se va da legea reformei sanatatii se va sti de ce fel de autorizare este nevoie, aceste firme se vor autoriza si la randul lor isi vor autoriza oamenii ca sa fie intermediari in litera legii. deci nu este nimic ilegal sa recrutezi un om, sa il instruiesti si sa ii promiti ca va castiga niste bani, muncind, la fel cum au castigat si la reforma pensiilor. EU CRED CA E REA INTENTIE IN ACEST ARTICOL, bazat pe informatii din auzite. daca doreste cineva sa afle informatii adevarate si reale despre viitaorea reforma a sanatatii si posibilitatea de a castiga bani din ea va rog frumos accesati sitele http://www.salveclub.ro
moderatorul de serviciu
miercuri, 07.12.2011 at 20:06
@remus. te-ai bagat singur in gura lupului fara ca el sa stie de tine. SALVE CLUB SRL, firma de spui tu avea 4 angajati in 2010, pierdere 500.000, datorii 600.000. Cu asta vrei sa faci bani din reforma in sanatate? CSA este organismul national de control si supraveghere a asigurarilor..
moderatorul de serviciu
miercuri, 07.12.2011 at 20:45
imi cer scuze, mai exact , datorii totale 4.100.181 lei. sursa: https://www.mfinante.ro/infocodfiscal.html.