Eveniment
Au început pregătirile pentru Alba Fest 2016: Unde vor fi cazaţi artiștii, ce pretenții au și cum au ajuns pe culmile succesului
Alba Iulia se pregătește pentru cel mai mare festival de muzică din oraș. Inna, James Arthur, Willy William și cei mai în vogă artiști români vor urca pe scenă pentru a spune „La mulți ani” albaiulienilor, de ziua lor. Pregătirile sunt în toi și încă de miercuri a început montarea scenei, rezervările pentru cazare au fost deja făcute și pretențiile artiștilor sunt aproape în totalitate îndeplinite.
Vezi ALBA FEST 2016 – PROGRAM COMPLET. Trei zile de concerte cu artişti internaţionali, foc de artificii, folclor şi program pentru copii, la ALBA IULIA
În doar trei zile, din Cetatea Alba Carolina vor răsuna cele mai tari hituri ale momentului. Pregătirile pentru Alba Fest au început deja cu montarea scenei în Piața Cetății. Și rezervările la hoteluri au fost deja făcute, la mai multe unități de cazare. Cel mai probabil Inna va fi cazată la pensiunea „La Maison de Caroline” și restul la Hotel Transilvania.
Ce nu știam depre cei trei artiști internaționali care vin la Alba Fest
Atunci când se află în concert sau turneu, Inna are câteva pretenții. Se pare că vedeta doreşte ca spaţiile rezervate pentru ea să aibă scaune/ fotolii, o masă, oglindă mare, o canapea, fructe, dulcuri (în special jeleuri Haribo) și cipsuri.
„Contează foarte mult imaginea și recunosc că uneori am o părere mult mai aprigă în ceea ce privește imaginea mea decât felul în care mă privesc ei. La fiecare concert cer dulciuri și oglindă, pe care o vreau în mod special. Să fie de dimensiuni mari”, declara Inna pentru ProTV.
La cel mai recent concert de la Alba Iulia, a cerut să i se cumpere bilete de avion de la București la Cluj.
James Andrew Arthur, născut la 2 martie 1988, este un cântăreţ şi muzician britanic care a câştigat în 2012 seria a IX-a a prestigiosului concurs X Factor din Marea Britanie. Melodia cover „Impossibile” a fost lansată după finala concursului şi a ocupat prima poziţie în topul melodiilor single din Marea Britanie. În prima săptămână de la lansare, melodia s-a vândut în peste 2,5 milioane de exemplare în întreaga lume.
În noiembrie 2013, James a lansat primul album, intitulat JAMES ARTHUR, ajungând pe locul doi în topul Albumelor din Marea Britanie. Acesta nu este străin de scenele din România, fiind prezent la mai multe concerte în Iași sau București.
Acesta declara că îi place foarte mult țara noastră și că mâncarea este minunată.
Nici pentru Willy William nu va fi primul concert pe plaiurile românești.
„Willy a crescut într-un sătuc cu 300 de locuitori în apropierea oraşului le Mans din Franţa. Împrejurimile liniştite erau într-un mare contrast cu atmosfera veşnic festivă din casa lui William. Datorită mamei sale, originare din Etiopia, mare fană a genului pop şi a pieselor de top din Franţa, dar şi a tatălui sau din Guadalupe, îndrăgostit nebuneşte de funk şi de ritmurile afro, Willy a dezvoltat o sensibilitate aparte pentru armonia cuvintelor (una dintre pasiunile sale fiind poezia) şi un simţ acut al ritmului. Alături de vecinul său, toboşar, a învăţat autodidact să cânte la mai multe instrumente, interpretând cover-uri de la the Pixies, Smashing Pumpkins, Nirvana, Green Day sau Ace of Base. Totodată, compunea şi piese pentru el, pe care le prezenta pe scena diverselor festivaluri de muzică locale.
Şi cu toate astea, Willy era încă departe de a lua în considerare o carieră în muzică. Pasionat de mecanică şi ştiinţă, visul său era să devină inventator.
Însă o organizaţie locală a schimbat totul. L-a ajutat să îşi dezvolte calităţile de instrumentist prin diverse cursuri şi i-a pus la cale primul său turneu, la vârsta de doar 18 ani.
Mai apoi, fără niciun ban in buzunar, a plecat la Angers unde a ajuns să cânte pe stradă şi a impresionat trecătorii. I s-a ivit şi sansa de a cânta într-un club de noapte şi astfel a reuşit să strângă suma necesara pentru a pleca în Jamaica, acolo unde s-a simţit ca acasă. Cultura, muzica, atmosfera, dansurile şi spiritul locurilor i-au influenţat foarte mult traiectoria muzicală.
Întors în Franţa, a început să fie din ce în ce mai solicitat ca DJ. În 2008, a produs albumul lui Nei Man. Single-ul Teka Taki a fost un mare hit care a dat naştere dansului afro. În 2009 a colaborat cu Collectif Metisse, iar împreună au dat un suflu nou experienţei de clubbing, oferindu-i o tentă de ragga.
Într-o duminică, Willy se întorcea spre casă de la un concert. Ca o sclipire, câteva cuvinte au început să îi pună stăpânire pe gânduri. Mai apoi, graţie acelei sclipiri, într-o dimineaţă, a luat naştere “EGO”. Din acel moment, lucrurile s-au schimbat semnificativ în viaţa lui Willy. Piesa a căpătat popularitate şi a răsunat în clubul La Reunion, chiar atunci când se afla fotbalistul Djibril Cisse, care a fost încântat de piesă şi le-a sugerat celor de la TF1 să o folosească în show-ul “Danse avec les Stars” (varianta franceză a celebrului show “Dancing with the stars”).
De atunci, Willy William şi-a propus să scrie istorie în muzică, EGO fiind doar primul pas dintr-un lung traseu presărat cu hituri”, scrie Crayradio.ro.
Urmăriți Alba24.ro și pe Google News