Connect with us
Publicitate

Economie

AVERTIZARE: Emailuri false și viruși, în numele Fiscului. Cetățenii, speriați cu datorii imaginare la ANAF și amenințați cu amenzi

Publicat

E-mailuri false au fost trimise în numele Fiscului, prin care cetățenii erau notificați că au datorii neplătite. Somația din atașamentul emailului, este și ea virusată: descărcarea ei ar permite atacatorului să preia controlul asupra computerului sau telefonului respectiv. 

La sesizarea unor contribuabili, ANAF atenționează cu privire la mesaje false transmise în numele instituției, prin care contribuabilii sunt anunțați că au de plătit ”impozite către sistemul bugetar din România”.

”Pentru siguranța dumneavoastră, vă sfătuim să nu deschideți aceste emailuri, iar, dacă au fost deschise, să nu accesați documentele anexate sau linkurile din conținut. Și, în niciun caz, să nu transmiteți bani către conturile menționate!

Reamintim tuturor contribuabililor că ANAF a dezvoltat și pus la dispoziția contribuabililor, gratuit, serviciul Spațiul Privat Virtual, pentru o comunicare securizată cu instituția”, au transmis reprezentanții instituției.

Cum sună un email ”otrăvit”

Mai mulți cetățeni au primit emailuri care îi anunță că au făcut ”plăți incomplete” și că trebuie să pătească în următoarele 24 de ore și sunt amenințați cu amenzi.

”Bună! Conform informațiilor nostre, nu ați finalizat plata impozitului pentru creditul de 973.00 de RON către sistemul bugetar din România.

Această încălcare va fi sancționată cu o amendă în valoare de 9.575.00 de RON. Sancțiunea va fi introdusă în Registrul Fiscal dacă plata nu se face în decurs de 24 de ore!

Conform reglementărilor acestei tranzacții de broker, impozitul trebuie plătit de către persona fizică care este clientul și destinatarul fondurilor.

Numărul de cont utilizat pentru autorizarea în sistem: RO40………

Cu respect, Ministerul Finanțelor României”

„În acest caz, textul folosit de atacatori face referire la acest stimul psihologic încă de la început, destinatarii e-mail-ului fiind anunţaţi că au ‘plăţi restante fiscale’, iar pentru a verifica situaţia trebuie să acceseze ‘factura fiscală ataşată’. Odată descărcat şi accesat, ataşamentul duce la infectarea dispozitivului cu malware-ul LokiBot”, explică specialiştii DNSC, citați de Agerpres.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate