Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

BACALAUREAT 2018: Peste 600 de candidați s-au înscris pentru sesiunea de toamnă a examenului. Modele de subiecte

Publicat

Candidații de anul acesta sau de anii trecuți care nu au promovat Bacalaureatul ori nu au putut să dea probele mai au o șansă în luna august, când începe a doua sesiune a examenului maturității. Peste 600 de candidați din Alba s-au înscris la examen. Acestora li se vor alătura și elevii care au de trecut corigențele, în 27 iulie. Programul examenului începe pe 20 august, iar rezultatele vor fi afișate în maxim 15 zile.  

Citește și BACALAUREAT 2019: MODELE de SUBIECTE pentru examen, publicate de Ministerul Educaţiei. Testele oficiale

Potrivit IȘJ Alba, pentru sesiunea de toamnă a examenului de Bacalaureat s-au înscris 624 de candidați, iar 27 iulie este prevăzută înscrierea candidaţilor care au promovat examenele de corigenţe.

CALENDAR a doua sesiune a examenului de Bacalaureat 2018:

27 iulie: înscrierea candidaților care au promovat examenele de corigențe

20 august: limba si literatura română – proba Ea) – proba scrisă

21 august: limba si literatura maternă – proba Eb) – proba scrisă

22 august: proba obligatorie a profilului – proba Ec) – proba scrisă

23 august: proba la alegere a profilului și specializării – proba Ed) – proba scrisă

24 și 27 august: evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română – proba A

28 august: evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă – proba B

29-30 august: evaluarea competențelor digitale – proba D

30-31 august: evaluarea competențelor lingvistice într-o limba de circulație internațională -proba C

1 septembrie: afișarea primelor rezultate (până la ora 12:00) și depunerea contestațiilor (orele 12:00 – 16:00)

2 – 5 septembrie: rezolvarea contestațiilor

6 septembrie: afișarea rezultatelor finale.

În sesiunea de vară, dintre cei 2.294 de elevi prezenţi la examen (promoţia actuală şi din serii anterioare), au promovat examenul 1.759 (76,68%). Nu au obţinut cel puţin media 6 un număr de 528 de candidaţi (23,02%). Au fost 451 medii sub 5 (85,42%), 77 între 5 şi 6 (14,58%), 304 (17,28%) medii între 6 şi 7, 468 (26,61%) între 7 şi 8, 540 (30,7%) între 8 şi 9, 445 (25,3%) între 9 şi 9,99, respective două medii de 10.

Rata de promovare pentru promoţia 2017-2018 a fost de 80,72%, iar pentru cea anterioară doar de 23,46%.

Vă reamintim subiectele de la sesiunea de vară Bacalaureat 2018:

BACALAUREAT 2018: SUBIECTE şi BAREME la Limba şi literatura română, proba scrisă, publicate de Ministerul Educaţiei

BACALAUREAT 2018: SUBIECTELE şi BAREMELE de corectare pentru Matematică şi Istorie, publicate de minister

SUBIECTELE și BAREMELE la ultima probă de la examenul de BACALAUREAT 2018. Ce au avut de rezolvat elevii

La sesiunea de toamnă a examenului de Bacalaureat de anul trecut, înainte de contestaţii, rata de promovare în județul Alba a fost de 30,24%, mai mică faţă de 2016 (35,27%). După contestaţii, rata de promovare a examenului în Alba a crescut cu două procente, până la 32,4%.

Reguli pentru examen

Toate sălile de examen vor fi dotate cu camere funcționale de supraveghere video și audio. Activitatea de monitorizare a desfășurării examenului de bacalaureat prin intermediul camerelor de supraveghere se va desfășura în conformitate cu o procedură stabilită de Comisia Națională de Bacalaureat.

Comisiile de bacalaureat din centrele de examen verifică, prin sondaj, înregistrările audio-video din sălile de examen, după încheierea probei scrise. În cazul în care, la verificarea prin sondaj, se constată nereguli, fraude sau tentative de fraudă ori în cazul în care există sesizări privitoare la nereguli, fraude sau tentative de fraude, verificarea se face pentru înregistrările din toate sălile de examen menționate, din centrul respectiv.

Dacă, în urma verificărilor menționate, se constată existența unor nereguli, fraude sau tentative de fraudă, respectiv nerespectarea reglementărilor privitoare la organizarea și desfășurarea examenului de bacalaureat, comisia de bacalaureat din centrul de examen ia măsurile ce se impun, care pot merge până la eliminarea candidaților din examen. Comisia de bacalaureat din centrul de examen anunță comisia de bacalaureat județeană, care propune eventualele măsuri de sancționare și anunță, după caz, Comisia Națională de Bacalaureat.

Se interzice candidaților la examenul de bacalaureat să introducă în sălile de examen ghiozdane, rucsacuri, sacoșe, poșete și altele asemenea, candidații având obligația de a lăsa obiectele menționate în sala de depozitare a obiectelor personale stabilită de comisia de bacalaureat în acest scop.

Candidații care refuză depozitarea obiectelor menționate în sala stabilită de comisia de bacalaureat în acest scop nu sunt primiți în examen.

Se interzice candidaților la examenul de bacalaureat să aibă, în sălile de examen, asupra lor, în obiectele de îmbrăcăminte sau încălțăminte, în penare și altele asemenea sau în băncile în care sunt așezați în sălile de examen, orice fel de lucrări: manuale, cărți, dicționare, culegeri, formulare, memoratoare, notițe, însemnări, rezumate, ciorne sau lucrări ale altor candidați etc., telefoane mobile, căști audio, precum și orice mijloc electronic de calcul sau de comunicare/care permite conectarea la internet/la rețele de socializare, ce ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, pentru efectuarea calculelor, pentru comunicare cu alți candidați/asistenți din centrul/centrele de examen sau cu exteriorul.

Se interzice candidaților la examenul de bacalaureat să comunice între ei sau cu exteriorul, să copieze, să transmită materiale care permit copiatul sau să schimbe între ei foi din lucrare, ciorne, notițe sau alte materiale care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, pentru comunicare între candidați sau cu exteriorul.

Candidații care încalcă regulile menționate sunt eliminați din examen, indiferent dacă materialele/ obiectele interzise au fost folosite sau nu, indiferent dacă au fost introduse de aceștia ori de alți candidați, de cadre didactice din comisie sau de alte persoane și indiferent dacă ei au primit ori au transmis materialele interzise.

Încălcarea regulilor va fi considerată tentativă de fraudă, iar candidații respectivi nu mai pot participa la probele următoare și sunt declarați „eliminați din examen”, fără posibilitatea recunoașterii, în sesiunile următoare, a notelor la probele promovate anterior eliminării, inclusiv a probelor de evaluare a competențelor lingvistice și digitale. Acești candidați nu mai au dreptul de a participa la următoarele două sesiuni ale examenului de bacalaureat. Calculul celor două sesiuni la care candidații „eliminați din examen” nu mai au dreptul de a participa se face fără luarea în considerare a sesiunii speciale a examenului de bacalaureat.

Înainte de examen, candidații semnează un proces-verbal în care se regăsesc prevederile amintite și mențiunea că știu că nerespectarea regulilor menționate.

Vezi integral: BACALAUREAT 2018: Regulile pentru probele de examen. Ce trebuie să ştie candidaţii

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax