Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

Bacalaureat 2023, sesiunea a doua: cum se face corectarea digitalizată a lucrărilor. Procedura pentru profesorii asistenți

Publicat

Bacalaureat 2023, a doua sesiune: lucrările candidaților din toată țara vor fi corectate digitalizat, la această sesiune. Procedura presupune ca profesorii asistenți să aibă unele cunoștințe de operare pe calculator.

Reamintim că probele scrise sunt susținute de către candidați în perioada 16-21 august, iar primele rezultate vor fi comunicate în 25 august.

Ministerul Educației a anunțat că, pentru evaluarea digitalizată se folosesc scanere distribuite și instalate în fiecare centru de examen.

Lucrările sunt scanate în sala de examen, la sfârșitul probei scrise, în prezența candidatului, fiind încărcate pe platforma de evaluare de către profesorii asistenți.

Secretizarea lucrării se face automat, în momentul încărcării, nemaifiind necesar a fi făcută de către candidați/profesorii asistenți.

Ulterior, lucrările sunt repartizate automat și aleatoriu, prin intermediul platformei, către doi evaluatori aflați în alt județ decât județul din care provin candidații.

Detaliile privind procedura de evaluare digitalizată se regăsesc în „Ghidul profesorului asistent” de la sesiunea de pilotare a corectării digitalizate din iunie 2022, potrivit edupedu.ro

Bacalaureat 2023, a doua sesiune – scanarea lucrărilor

Scannere din centrele de examen sunt conectate la calculator/laptop pe care este instalată aplicația de evaluare digitalizată.

Profesorii care se ocupă de scanarea lucrărilor vor trebui să cunoască sau să înțeleagă mai multe comenzi în limba engleză, conform procedurii de anul trecut: toate setările scanerului folosit sunt, conform prezentării, în engleză. Trebuie să selecteze opțiuni pentru setări precum “cropping”, “finger hiding”, “edge fixing”, să înscrie ca “prefix” o serie de informații separate cu liniuță, dar și cu o liniuță la final.

Pentru scanări, profesorul va trebui să creeze, pe desktop, un folder care trebuie șters “obligatoriu” (“atât de pe desktop cât și din Recycle bin/coș de gunoi”) după încheierea procesului de scanare. Prima pagină a lucrărilor se scanează nesecretizat – platforma de evaluare va elimina această primă pagină a lucrării.

Bacalaureat 2023, a doua sesiune – încărcarea lucrărilor scanate

Profesorii care încarcă documente trebuie să facă mai multe operațiuni. Acestea presupun căutarea elevului după CNP (dată personală), verificarea numelui elevului și a codului SIIIR, pentru a încărca lucrarea.

Pe platforma privată Intuitext se pot face, astfel, asocieri directe între datele personale ale elevilor. În plus, profesorii trebuie să îi marcheze, în platformă, inclusiv pe cei absenți, precum și pe cei eliminați din examen.

După încărcare, trebuie să verifice din nou numele elevului, CNP-ul și să deschidă fișierul încărcat pentru a se asigura că în platformă este corectă asocierea între lucrare și elev. Platforma elimină primele 2 pagini ale fișierului încărcat, astfel încât lucrările să fie anonimizate în momentul evaluării.

Ministerul Educației a precizat că procesul de evaluare digitalizată nu implică schimbări în ceea ce privește criteriile de evaluare/baremele și tipurile de subiecte pentru probele scrise ale examenului de bacalaureat.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax