Actualitate
Bazinul Olimpic din Alba Iulia, modificări în regulamentul de funcţionare şi utilizare. Care sunt noutăţile
Noi modificări în Regulamentul de funcţionare şi utilizare a Bazinului Olimpic din Alba Iulia sunt pregătite de primărie şi intră la aprobare în şedinţa Consiliului Local de joi, 22 martie.
Acestea sunt propuse pentru “protejarea investiţiei făcute în amenajarea sa (a bazinului – n.r.), a păstrării sale în bune condiţii, pentru a deveni un loc de pregătire sportivă şi agrement pentru toţi beneficiarii săi”, potrivit raportului de specialitate.
Printre altele, se evidenţiază extinderea programului de saună, până la ora 21.00 sau închiderea bazinului în prima şi a treia zi de luni din fiecare lună, cu precizarea intervalului orar: 7.00-14.00. De asemenea, sunt stabilite culoarele şi programul de utilizare al acestora pentru cluburile sportive şi reduceri pentru persoanele cu handicap.
Copiii sub 14 ani nu au acces permis în saună, iar la categoriile de persoane ce beneficiază de bilete / abonamente cu tarif redus sunt aduse noi precizări.
Se introduce tariful de 100 de lei pentru închirierea incintei în vederea desfăşurării competiţiilor sportive.
Regulamentul de funcţionare şi utilizare a Bazinului Olimpic Alba Iulia – detalii din forma propusă pentru aprobare:
Acces în incinta bazinului se face după următorul program (fără modificări):
CSS Liceul Sportiv Alba Iulia:
Luni-marţi-joi: 13.00-20.00
Miercuri şi vineri: 13.00-16.30
Sâmbătă: 9.00-17.00
Iniţieri:
Luni-vineri: 17.00-20.00
Sâmbătă: 9.00-17.00
Agrement: luni-duminică: 7.00-22.00
Prima şi a treia zi de luni din fiecare lună, între orele 7.00-14.00, bazinul va fi închis pentru curăţenie şi igienizare.
SAUNĂ: luni-duminică, orele 8.00-10.00 şi 18.00-21.00 (anterior 20.00)
Bazinul Olimpic se va folosi în paralel pentru activităţile de iniţiere şi cele desfăşurate de CSS Liceul Sportiv Alba Iulia şi CSM Unirea Alba Iulia, fiind alocate culoarele 1 şi 8 pentru iniţiere, 1-4 pentru CSS Liceul Sportiv Alba Iulia şi 6-8 pentru CSM Unirea Alba Iulia.
Orice modificare a orarului va fi adusă la cunoştinţa beneficiarilor prin afişare sau înştiinţări scrise. Întreruperea accesului pe perioade mai lungi va fi afişată în timp util, eventualele abonamente emise pe această perioadă fiind prelungite corespunzător.
Accesul în incinta Bazinului se face contra cost, numai pe bază de brăţară magnetică. Beneficiarii sunt obligaţi să aibă asupra lor în permannenţă brăţara magnetică şi dovada achitării taxei de utilizare a Bazinului Olimpic.
Brăţările magnetice se pot elibera pentru o singură şedinţă sau în regim de abonament, pentru mai multe şedinţe. Abonaţilor li se vor elibera carduri magnetice, cu achitarea unei granaţii de 30 lei pe card, garanţei ce va fi returnată la predarea cardului.
Brăţările magnetice se eliberează după achitarea taxei de utilizare a Bazinului olimpic.
Este obligatorie purtarea brățării magnetice primite și utilizarea acesteia la toate porțile magnetice din bazin. Angajații bazinului sunt îndreptățiți să verifice oricând biletele de intrare, iar clienții sunt obligați să le prezinte.
Brățările magnetice vor fi predate de către beneficiari la expirarea perioadei pentru care s-au achitat taxele de utilizare a Bazinului olimpic. În cazul în care beneficiarii nu predau brățările magnetice sau produc stricăciuni acestora au obligația să plătească contravaloarea acesteia de 20 lei.
Competiţiile, programul de pregîtire şi manifestările sportive au prioritate abonamentelor pentru public sau contractelor de închiriere (gratuit), momentul şi data de desfăşurare a acestora fiind afişate sau comunicate în prealabil.
Este interzis accesul în ţinută de stradă pe suprafeţele destinate exclusive desfăşurării activităţii sportive sau de agreement.
Este interzis accesul în bazinul de înot al persoanelor purtătoare de boli transmisibile, plăgi deschise, dermite sau dermatoze.
Copiii sub 7 ani au acces la bazin numai însoţiţi şi supravegheaţi de asistentul / instructorul de înot. Pentru cursuri de iniţiere înot copii, vârsta minimă este 5 ani. Accesul în bazin al copiilor sub 5 ani, chiar însoţiţi, nu este permisă.
Orice persoană care beneficiază de serviciile oferite au obligaţia de a respecta îndrumările, instrucţiunile personalului angajat, profesorilor şi instructorilor sportivi.
Înaintea intrării în apă, beneficiarul este obligat să urmeze circuitul igienico-sanitar necesar, astfel încât ultima etapă să fie spălarea la duş. În bazin se va folosi numai echipament adecvat, acceptat de normele şi reglementările în vigoare. Este obligatorie casca pentru persoanele cu părul lung (femei sau bărbaţi) şi folosirea costumului de baie (slip, nu şort sau bermude).
Beneficiarii sunt obligaţi să păstreze ordinea şi curăţenia în incinta bazinului.
Sunt interzise în incinta bazinului:
– consumul de alimente şi băuturi
– fumatul, cu excepţia locurilor special amenajate
– prezenţa persoanelor în stare de ebrietate sau sub influenţa substanţelor halucinogene
– introducerea obiectelor contondente şi periculoase
– accesul cu animale de companie
– săritul, stropitul sau jocul cu mingea în bazin sau orice alte activităţi care produc disconfort altor beneficiari
– blocarea căilor de acces
– folosirea saunelor de către copiii sub 14 ani.
TARIFE:
BAZIN
– copii/ elevi/ studenți la zi/ pensionari/ șomeri în plată / persoane cu handicap: 10 lei / şedinţa de 2 ore
– adulți: 15 lei / şedinţa de 2 ore
SAUNĂ:
– elevi/ studenți la zi/ pensionari/ șomeri în plată / persoane cu handicap: 5 lei / 15 minute
– adulți: 10 lei / 15 minute
Abonamente:
Bazin:
Copii / elevi / studenţi la zi / pensionari / şomeri în plată / persoane cu handicap (o şedinţă, 2 ore):
– 10 şedinţe: 85 lei, valabilitate 30 zile (85%)
– 20 şedinţe: 150 lei – valabilitate 60 de zile (75%)
– 30 şedinţe: 210 lei – valabilitate 90 de zile (70%)
Adulți (o şedinţă, 2 ore):
– 10 şedinţe: 130 lei – valabilitate 30 de zile
– 20 şedinţe: 225 lei – valabilitate 60 de zile
– 30 şedinţe: 315 lei – valabilitate 90 de zile
Saună:
Elevi / studenţi la zi / pensionari / şomeri în plată / persoane cu handicap (o şedinţă, 15 minute):
– 10 şedinţe: 40 lei
– 20 şedinţe: 75 lei
– 30 şedinţe: 100 lei
Adulţi (o şedinţă, 15 minute):
–10 şedinţe: 80 lei
– 20 şedinţe: 150 lei
– 30 şedinţe: 200 lei
Grup organizat de elevi / studenţi / pensionari (minimum 10 persoane): 8 lei /persoană
Grup organizat adulţi (minim 10 persoane): 12 lei / persoană
Pachet familie cu copii sub 2 ani: 15 lei / părinte, copiii având gratuitate
Tarif închiriere culoar bazin: persoanele fizice (grup organizat) sau persoanele juridice pot închiria, la cerere, pentru maxim 15 persoane / culoar cu 80 lei pe oră.
Fac excepţie de la acest tarif elevii CSS – Liceul Sportiv Alba Iulia şi grupurile organizate, cu instructori, pentru cursuri de iniţiere copii.
Tarife închiriere bazin pentru concursuri sportive: 100 lei / oră
Tarif închiriere locaţie cafenea (preţ pornire licitaţie): 8 lei / mp / lună
Tarif închiriere cabinet masaj (preţ pornire licitaţie): 6 lei / mp / lună
Tarif închiriere magazie: 1 leu / mp / lunp
Elevii de la CSS Alba Iulia – specialitatea înot – au gratuitate cu tabel nominal semnat de conducerea clubului pentru fiecare clasă.
Pentru eliberarea abonamentelor, biletelor cu preţ redus (copii, elevi, studenţi la zi, pensionari, şomeri, persoane cu handicap), este necesară prezentarea documentelor ce atestă această calitate (adeverinţă, cupon pensie, carnet şomer vizat la zi).
Urmăriți Alba24.ro și pe Google News
Paul
marți, 20.03.2018 at 00:04
Am o intrebare la care nu gasesc raspuns, poate ma ajuta cineva. De ce nu este permis accesul pentru inot de agrement intr-o tinuta formata din pantaloni de inot, diferite branduri ofera astfel de produse create special pentru practicarea inotului. Acest tip de pantaloni nu se incadreaza la sort sau bermude care sunt interzise, dar nici la singurul echipament permis si anume slip.