Actualitate
UPDATE BLOCAJ în agricultură: Sute de mii de fermieri vor fi afectați de întârzieri la plăți, din cauza unui soft informatic blocat la APIA
Fermierii români riscă să nu-și primească banii la timp din cauza unui soft informatic, realizat de firmele SIVECO-Teamnet, care s-a blocat la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA).
UPDATE: Sistemul informatic al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) funcționează în continuare cu fluctuații, până joi dimineață fiind emise decizii de plată pentru 12.235 fermieri, iar pentru 24.972 au fost finalizate calculele pentru plata avansului pe suprafață, a declarat, joi, ministrul Agriculturii, Achim Irimescu.
Acesta a precizat că „lucrurile au început să se miște”, iar în următoarele zile cea mai mare parte a banilor va ajunge la fermieri.
„Deși sistemul informatic funcționează cu fluctuații, lucrurile au început să se miște. Se lucrează non-stop la APIA. Vom face plăți chiar și în zilele de sărbătoare, respectiv 30 noiembrie și 1 decembrie. Este foarte important să folosim și aceste două zile libere astfel încât banii să ajungă la fermieri”, a precizat ministrul Agriculturii.
Ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, a transmis că sute de mii de fermieri români vor fi afectați de întârzieri la plățile din partea Agenției Naționale de plăți și Intervenție în Agricultura, ca urmare a funcționării greoaie a unui soft realizat de un consorțiu SIVECO-Teamnet, motiv pentru care o serie de șefi din APIA vor fi schimbați din funcție sau sancționați.
(P) Geci, jachete, Căciuli, mănusi și bocanci de lucru FashionSport.ro. Peste 40.000 de modele de articole sport. Branduri : Nike, Adidas, Puma, Salomon, Slazenger, Lee Cooper, Karrimor, Everlast etc. Reduceri mari în fiecare zi.
Problemele sunt legate de avansurile la plata unică pe suprafața-SAPS 2015-de 53 de de euro la hectar, pe care fermierii români trebuie să o primească în perioada 16 octombrie – 30 noiembrie 2015.
Potrivit lui Irimescu, în total 943.000 de cereri de plată au fost depuse de către fermieri la APIA, însă în urmă trierilor făcute că urmare a controalelor din teren numărul cererilor de plată valabile s-a redus în jurul a 700.000.
În sistemul electronic pentru procesarea cererilor de plată, s-a reușit introducerea a numai 260.000 de cereri, din care, însă au ajuns la finalul procesului numai 13.500 de cereri până în acest moment, a menționat Irimescu.
Urmăriți Alba24.ro și pe Google News