Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

Burse mai mari pentru elevi, în semestrul al doilea. Care sunt sumele propuse, pentru performanță, merit și studiu

Publicat

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a a anunțat că vor fi înregistrate creşteri la bursele școlare. Astfel bursele de merit, ale celor de studiu şi de ajutor social.

„În anul şcolar 2020-2021 Guvernul a aprobat un cuantum minim de 100 de lei per elev al bursei, indiferent de tipul de bursă, de performanţă, de merit, de studiu sau de ajutor social. Aceste cuantum nu a fost diferenţiat între burse.

Aceste pas a fost un pas important, deoarece pentru prima oară bursele elevilor sunt plătite de la bugetul de stat. În continuare vor fi plătite tot de la bugetul de stat, tot prin bugetul Ministerului Educaţiei, dar vom avea diferenţe între cuantumul minim pentru bursele de performanţă destinate olimpicilor, de la 100 de lei la 500 de lei per elev, am propus.

Vom avea de asemenea creşteri şi pentru bursele de merit, creşteri care vor veni la pachet cu creşterea pragului minim de obţinere a bursei de merit, pentru că bursa de merit trebuie să fie de merit. Creşteri vom înregistra şi la bursele de studiu şi de ajutor social”, a precizat ministrul.

Vezi și BURSE mai mari pentru elevii din Alba Iulia, în anul școlar 2021-2022. Care este valoarea acestora, pe categorii

El a afirmat că proiectul de hotărâre de guvern va fi adoptat după o analiză „suplimentară” şi după discuţii cu reprezentanţii Consiliului Naţional al Elevilor.

Cuantumul burselor, din semestrul al doilea al anului școlar 2021-2022

Textul hotărârii analizate de Guvern:

”În semestrul I al anului școlar 2021-2022, cuantumul minim al burselor de performanţă, de merit, de studiu şi de ajutor social, de care pot beneficia elevii din învăţământul preuniversitar de stat, cu frecvenţă, este de 100 lei.

Vezi și Început de an școlar 2021-2022 în ALBA. SCENARIILE de funcționare ale școlilor în săptămâna 13-17 septembrie

În semestrul II al anului școlar 2021-2022, cuantumul minim al burselor de performanţă, de merit, de studiu şi de ajutor social, de care pot beneficia elevii din învăţământul preuniversitar de stat, cu frecvenţă, este de:

– 500 ron, pentru bursa de performanță

– 200 ron, pentru bursa de merit

– 150 ron, pentru bursa de studiu

– 150 ron, pentru bursa de ajutor social.

Bursele se asigură din bugetele locale ale unităților administrativ-teritoriale de care aparțin unitățile de învățământ preuniversitar și din sume defalcate din taxa pe valoare adăugată, aprobate anual prin legea bugetului de stat cu această destinație.

Citește și STRUCTURA ANULUI ȘCOLAR 2021-2022 publicată de Ministerul Educației. Calendar: cursuri și vacanțe

Autorităţile deliberative ale administraţiei publice locale pot stabili un cuantum mai mare al burselor, în funcţie de posibilităţile financiare ale unităţilor/subdiviziunilor administrativ-teritoriale”.

surse: agerpres.ro, sgg.gov.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate