Connect with us
Publicitate

Eveniment

Călin Oprița, un tânăr de 30 de ani din Alba Iulia, găsit DECEDAT sâmbătă noaptea. Nu avea urme de violența pe corp

Publicat

13876491_640166786143518_7637620147249906007_nCălin Oprița, un tânăr de 30 de ani din Alba Iulia a fost găsit decedat, sâmbătă noaptea, lângă clădirea unei foste centrale termice din cartierul Ampoi 1 pe strada Livezii, în apropiere de locuința sa. Poliția a fost sesizată la ora 5.00 dimineața de faptul că a fost descoperit cadavrul tânărului. La fața locului s-a deplasat o echipă de cercetare, însoțită de medicul legist. Bărbatul nu prezenta urme de violență pe suprafața corpului, iar cauzele exacte ale decesului vor fi stabilite după necropsie.

Călin Oprița era unul din cei 11 inculpați cercetați de DIICOT pentru trafic etnobotanice. Acesta se afla sub control judiciar.

Reamintim că în urma celor 19 percheziţii din 23 martie, la domicilii din Alba, Cluj şi Hunedoara, procurorii DIICOT i-a reţinut şi apoi propus pentru arestare pe Călin Opriţa, Alexandru Dumitru Roşu, Alexandru Oliviu Matei, Mihai Simion Pop, Iuliu-Gavril Almăşan, Ciprian Vasile Motrici, George-Virgil-Alin Dura, Alin Daniel Baciu, Sebastian Candrea, Cristian Marius Miga, Horia Ionuţ Gîlea, care sunt acuzaţi de constituire grup infracţional, trafic de droguri şi operaţiuni ilegale cu substanţe cu efecte psihoactive.

Alţi şase inculpaţi sunt cercetaţi sub control judiciar.

Potrivit anchetatorilor, grupul opera în perioada 2015-2016 în Alba Iulia, în scopul deţinerii şi vânzării de droguri de risc, precum şi pe linia efectuării de operaţiuni cu produse, ştiind că acestea sunt susceptibile a avea efecte psihoactive. Aceştia procurau din Spania materia primă folosită la fabricarea substanţelor interzise, iar ulterior le prepararau, în mod artizanal, într-un laborator improvizat. În urma percheziţiilor, au fost ridicate 2 kilograme de substanţe folosite pentru obţinerea produselor finite şi care urma să fie comercializată consumatorilor de pe raza judeţelelor Alba, Cluj şi Hunedoara. În laboratorul improvizat ar fi obţinut astfel substanţe cu efecte psihoactive, pe care le-ar fi pulverizat pe plante uscate şi mărunţite şi pe care le-ar fi porţionat în plicuri cu o greutate medie de un gram. Mulţi dintre tinerii consumatori au ajuns la spital şi au avut nevoie de tratament după ce au consumat din substanţele vândute de cei 16 membrii ai grupării.

Potrivit autorităţilor de anchetă, grupul procura materie primă din Spania şi fabrica droguri într-un laborator improvizat din Alba Iulia.

Călin Opriţa a mai fost implicat într-un dosar de trafic de etnobotanice într-o grupare destructurată tot de DIICOT la sfârşitul anului 2014. Anchetatorii au identificat atunci 200 de consumatori, au audiat peste 50 de persoane şi 10 dintre ele au fost arestate. În acest caz traficanţii vindeau drogurile la Baia de Arieş, Câmpeni, Turda şi Cluj Napoca.

VEZI: Dosarul traficanţilor de droguri din Alba şi Cluj: 10 membri ai grupării infracționale, ARESTAȚI PREVENTIV

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate