Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Campania de vaccinare: Ce se întâmplă dacă vreți să schimbați centrul de imunizare. Nu există priorități pentru etapa 3

Publicat

Coordonatorul campaniei de vaccinare împotriva Covid-19, dr. Valeriu Gheorghiță , a anunțat marți că, în aprilie, vor fi deschise noi centre de vaccinare, iar numărul persoanelor imunizare va crește de la 60 la 90 pe zi în toate punctele deschise.

De asemenea, până acum, aproximativ 55% dintre medicii de familie și-au arătat disponibiltatea de a participa la campanie.

În legătură cu persoanele înscrise în platforma de vaccinare, care fac parte din etapa a 3-a, medicul Valeriu Gheorghiță a făcut câteva precizări.

„Platforma respectă ordinea înscrierii, nefiind aplicată o prioritizare pentru etapa 3. Astfel, o persoană care optează pentru mutarea într-un alt centru de vaccinare, va ocupa ultimul loc pe lista centrului respectiv.

Cine renunță la programarea într-un centru își pierde locul”, a declarat dr. Valeriu Gheorghiță, care a precizat că, în continuare, în centrele de vaccinare au prioritate persoanele cu vârsta de peste 65 de ani și cele cu boli cronice.

Acesta a anunțat, de asemenea, că în 6 aprilie vor fi deschise 12 cabinete noi de vaccinare cu serul Moderna, iar din 13 aprilie vor fi 144 de cabinete noi unde se va folosi serul Pfizer.

„În prima parte a lunii aprilie vom fi în măsură să operaționalizăm în platformaă creșterea numărului de persoane programate, în așa fel încât să crească numărul de persoane vaccinate de la 60 la 90 de persoane pe cabinet”, a mai declarat dr. Valeriu Gheorghiță.

Tot din aprilie, a anunțat acesta, vor fi operaționalizate și centrele mobile de vaccinare și va începe imunizarea și prin intermediul medicilor de familie.

„Ne așteptăm la o rată de participare de 55% din partea medicilor de familie, potrivit datelor parțiale pe care le avem până acum”, a mai precizat Gheorghiță.

La această oră, pe platformă sunt înscrise 760.000 de persoane pe liste, un număr care rămâne constant din data de 15 martie, când a început înscrierea persoanelor din etapa 3.

Foto: Arhivă

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
PublicitateParteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax