Eveniment
Candidaţii care s-au înscris la Ştiinţe Politice, Administrative şi ale Comunicării din Cluj reclamă nereguli la admitere
O situaţie care poate fi regăsită la mai multe instituţii de învăţământ superior şi care poate interesa tinerii care au ales o facultate în Cluj este cea reclamată la Facultatea de Ştiinţe Politice, Administrative şi ale Comunicării (FSPAC) din cadrul Universităţii „Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca. Din cauza criteriilor de selecţie a candidaţilor în funcţie de medie, dar şi de ordinea în care şi-au ales opţiunile, respectiv pe locurile subvenţionate sau pe cele cu taxă, mai mulţi tineri „au ratat” admiterea, deşi au avut medii mari.
Mai mult decât atât, un grup de tineri nemulţumiţi de această situaţie susţin că reprezentanţii Facultăţii au schimbat criteriile admiterii în 21 iulie, după terminarea perioadei de înscriere, favorizând pe cei care au trecut drept primă opţiune locul cu taxă, în detrimentul celor cu medii mari. Potrivit www.stiridecluj.ro, un grup de candidaţi a explicat într-un protest şi cum s-a ajuns la situaţia menţionată:
„Un candidat cu media 8,70 a trecut pe fişa de înscriere opţiunea 1 de preferinţă (corespunzand locului la buget), urmată de opţiunea 2 de preferinţă, corespunzând locului la taxă. Conform criteriilor anunţate de Facultate până la acea dată, ocuparea locurilor se va face pe baza de medie. Un candidat cu media 7,50, conştient fiind de imposibilitatea ca el să intre pe locurile bugetate, a trecut pe fişa de înscriere doar opţiunea 2, corespunzând locului la taxă. Conform criteriilor anunţate până la acea dată de Facultate, distribuirea locurilor urma să se facă în funcţie de medie. Se iau 100 de candidaţi, primii 25 în funcţie de medie intră la buget, următorii 75 intră la taxă.”
Tinerii acuză însă şi încasarea în mod fraudulos de către FSPAC a sumelor aferente taxei de înscriere de 50 de euro pentru fiecare candidat, în condiţiile în care au fost modificate criteriile de admitere, după colectarea acestora.
Potrivit site-ului FSPAC, „Admiterea la Facultatea de Ştiinţe Politice, Administrative şi ale Comunicării s-a desfăşurat pe bază de concurs de dosare, strict în ordinea descrescătoare a mediilor generale obţinute de candidaţi, de opţiunea candidaţilor pentru o anumită specializare, linie de studiu sau formă de învăţământ şi în limita numărului de locuri pentru care se organizează concursul. Numărul de locuri bugetate şi cu taxă nu poate fi depăşit. Dacă sunt mai mulţi candidaţi cu medii egale pe ultimul loc, s-au aplicat criteriile de departajare.”
Urmăriți Alba24.ro și pe Google News