Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Cât mai costă o nuntă în Alba: Află ce sume se plătesc pe săli, meniuri, foto-video, haine, muzică, porumbei și alte fițe

Publicat

Fiecare fată visează încă de mică la felul în care o să arate ziua nunții, pe care și-o imaginează perfectă. Pe măsură ce se apropie momentul cel mare, viitorii miri încep să realizeze că nunta ideală se transformă în realitate cu eforturi serioase de organizare și, mai ales, cu cheltuieli grele. Dacă meniul și băutura, uneori chiar și muzica sunt plătite deabia după ce pleacă nuntașii, costurile inițiale și avansurile constituie un prim efort financiar. Costumul mirelui, rochia miresei și avansurile acordate pentru sală, muzică, fotografi și operatorii video nu sunt o investiție recuperabilă deabia la sfârșitul nunții.

De multe ori, costurile organizării unei nunți reușesc să îi și ia prin surprindere pe viitorii miri, deoarece suma de bani cheltuită nu este nicidecum una modestă. Multe cupluri ajung chiar să își deschidă un cont în bancă pentru organizarea nunții, care în zilele noaste a devenit o adevărată afacere, ce alimentează o mulțime de agenți ai micii economii.

Unul dintre primele elemente din „firul” organizării unei nunți este locul, pentru care mirii trebuie să se interesează din timp, uneori chiar cu doi ani înainte. De exemplu, există restaurante la care nu mai sunt săli libere pentru zile de sâmbătă nici în vara anului viitor pentru organizarea nunții, ci doar duminica.

Dacă, inițial, după „marele DA”, mirii încep să caute un loc pentru petrecere, deoarece găsirea celor mai bune oferte de meniu durează, de cele mai multe ori, aceștia lasă pe ultimele clipe aspecte precum taxele pentru cununia religioasă, vornicul, artificiile, limuzina, aranjamentele florale sau poate chiar vestimentația care, toate adunate, pot ajunge să îi coste o avere.

De la restaurantele hotelelor de 3 stele, până la pensiuni rustice, de la limuzine care să îi plimbe pe miri prin oraș, artificii, porumbei sau torturi din marțipan, toate acestea reprezintă un efort financiar considerabil pentru mirii care vor să transforme nunta lor într-un eveniment de care invitații să își aducă aminte cu plăcere. Însă de cele mai multe ori apar și costuri neprevăzute, iar bugetul pentru nuntă stabilit anterior nu poate acoperi și toate cheltuielile.

O estimare a costurilor minime pe care le implică o nuntă de 150 de persoane, ce include meniul, rochia de mireasă, coafura și machiajul, costumul de mire, verighetele, artificiile, limuzina, oficializarea căsătoriei, vornic, foto-video, porumbeii și sonorizarea arată că prețul evenimentului pornește de la 30.000 de lei, ceea ce înseamnă că fără această sumă nici nu se poate urni organizarea unei nunți.

Meniul de nuntă la restaurantele din Alba

Dacă, în trecut, mirii își organizau nunta acasă sau la căminul cultural din sat, unde fiecare sătean aducea mâncare și băutură, acum nunta s-a mutat la restaurante care mai de care mai sofisticate, care le oferă invitaților, de la „simfonii de fructe de mare” până la șampanie, dulciuri fine sau artificii.

Prețurile meniurilor diferă de la restaurant la restaurant în funcție de serviciile oferite. Dacă unele se rezumă la oferirea felurilor de mâncare, fără băutura inclusă, altele oferă în prețul meniului și aranjarea sălii, artificii sau chiar o cameră la hotel pentru tinerii căsătoriți.

La o căutare sumară printre posibilele locații de nuntă din județul Alba, cel mai mic preț s-a arătat cel de la Hotelul “Hanul cu Berze” situat la intrare în Alba Iulia pe malul râului Mureș. Aici, la prețul de 110 lei, hotelul are o ofertă în care sunt incluse patru feluri de mâncare dar și aranjatul sălii însă fără ornamente florale. De băuturi se vor ocupa tot mirii, deoarece meniul nu le include. Totuși “Hanul cu Berze” este singurul loc din ofertele găsite unde în acest preț este inclus și un foc de artificii care să îi impresioneze pe invitați la miezul nopții. La Hotelul “Hanul cu Berze” se găsesc două restaurante unde se poate organiza o nuntă, unul de o capacitate de 120 de persoane și altul de 250 de persoane.

O altă ofertă apropiată ca preț vine de la Pensiunea “Drumul Dragostei” din zona Trei Poduri de pe drumul spre Vințu de Jos unde prețul unui meniu pornește de la 120 lei. Prețul variază între 120 și 200 de lei, în funcție de preferințele clienților. În oferta celor de la Pensiunea “Drumul Dragostei” nu intră și aranjarea sălii ca în cazul precedent, însă în plus ei oferă atât șampania, cât și o cameră la pensiune pentru tinerii miri. Aici se pot organiza nunți de maxim 250 de persoane, atât cât este capacitatea restaurantului.

La Pensiunea Cerbu Arini din Lancrăm, prețul unui meniu variază între 130 și 180 de lei. Deosebirea la această pensiune este faptul că în acest preț nu intră și aranjarea sălii, iar pentru cei care doresc acest aranjament în care sunt incluse și florile, ei trebuie să scoată din buzunar încă 1.500 de lei. Salonul restaurantului din interior are o capacitate de 300 de persoane.

Și Restaurantul Mercur vine cu o ofertă variată din care clienții pot alege. Prețul unui meniu aici începe de la 29 de euro, iar pentru cei mai pretențioși prețul poate ajunge la 36 de euro. În meniu este inclusă șampania pe lângă felurile de mâncare, dar și decorarea sălii. La Restaurantul Mercur sunt disponibile patru săli pentru organizarea evenimentelor. Astfel, „Styl” are o capacitate de 500 de locuri, „Select” are 400 de locuri, „Lux” dispune de 300 de locuri și „Magic” are 200 de locuri.

Hotel Cetate poate fi de asemenea un loc unde doritorii pot să își organizeze nunta. Cetate are două săli una cu o capacitate de până la 200 persoane, iar cealaltă, pentru nunți mici de 50-70 persoane. Aici, la un preț fix de 160 de lei, clienții beneficiază, variațiuni la meniuri din fiecare cele patru feluri de mâncare și șampania, dar și de aranjarea sălii fără aranjamente florale.  În pretul nunții se mai acordă și un apartament în hotel.

Pentru cei care sunt dispuși să plătească un preț mai mare pentru nunta lor, Hotel Astoria are o ofertă de meniu la un preț ce variază între 170 și 190 de lei, în care este inclusă mâncarea, băutura, aranjarea sălii, dar și o cameră la hotel. Restaurantul hotelului are o capacitate de 300 de locuri.

Nu în ultimul rând, pentru cei care vor să își organizeze o nuntă cu aer medieval, Hotel Medieval din Alba Iulia are o ofertă de 5 stele pentru cei care doresc să aibă o nuntă cu adevărat selectă, prețul unui meniu pornind aici de la 150 lei și poate ajunge la 250 lei/ persoană. Organizarea unei nunți aici se realizează într-un stil elegant și rafinat completat de personal îmbrăcat în costume de epocă.

De asemenea, în prețul tuturor ofertelor sunt incluse și serviciile ospătarilor și ale bucătarilor.

Tortul miresei, un element cheie în organizarea nunții

Toți invitații așteaptă spre sfârșitul nunții celebrul tort al miresei realizat de cele mai multe ori din marțipan și pe care toți vor să îl deguste. Prăjiturile și tortul sunt preparatele care la niciunul dintre restaurante nu intră în meniu, așa că mirii trebuie să se ocupe personal de căutarea unei cofetării unde pot găsi produse pe gustul lor.

Totul începe cu degustarea diverselor feluri de prăjituri și apoi realizarea comenzii. Ofertele cofetăriilor sunt variate, dar diferă și prețurile totodată. Astfel, pentru tortul miresei, o cofetăriile oferă în funcție de sortimentul dorit un preț cuprins între 30 și 60 lei/kg pentru tortul miresei, iar pentru prăjiturile asortate prețul este de 25-28 de lei/kg. Cofetăriile fac chiar și aranjamente sofisticate ale dulciurilor pentru nuntă.  O ofertă completă pentru o nuntă de 150 de persoane cu tortul miresei și Candy Bar începe de la 350 euro, în funcție de pretențiile organizatorilor.

Buchetul miresei și aranjamentele florale

Viitoarea mireasă, pe lângă faptul că se gândește cum îi va arăta rochia din ziua cea mare, trebuie să stabilească și felul în care va arăta buchetul pe care în timpul nunții îl vor prinde domnișoarele de onoare. Dat fiind faptul că restaurantele au în oferta lor aranjarea sălii, însă fără aranjamente florale, și florăriile vin cu pachete variate pentru buchetele de mireasă sau pentru aranjamentele de pe mese, pachete care ajung să devină foarte costisitoare atunci când viitoarea mireasă își alege cele mai exotice flori pentru buchet.

Florăriile din oraș au o gamă largă de oferte pentru aranjamentele florale ale căror prețuri variază în funcție de tipurile de flori pe care mirii vor să le aibă ca decor. De exemplu, un buchet de mireasă pornește de la prețul de 70 lei, iar acesta poate crește considerabil, ajungând chiar la 500 de lei dacă mireasa dorește ca buchetul ei să aibă specii exotice de flori care se găsesc greu pe piață. Totodată, nici de pe mesele invitaților nu pot lipsi aranjamentele florale, iar un aranjament pentru masă pornește de la prețul de 18 lei și crește în funcție de preferințe. De asemenea, și coșul mirilor trebuie să fie unul demn de admirat, așa că nici costul acestuia nu este mai prejos: un coş pentru miri costă de la 100 lei în sus. Un pachet complet de aranjamente florale care include mirii, sala și biserica are prețuri începând de la 350 euro dar poate ajunge, în funcție de pretenții și florile din care sunt compuse și la 1500 de euro.

Trusoul miresei

Rochia de mireasă reprezintă punctul de maxim interes pentru viitoarea mireasă și nu numai. Întreg procesul de găsire a unei rochii poate dura câteva luni în care mireasa trebuie să decidă privind modelul pe care îl dorește, materialul din care să fie confecționată sau chiar marca ei, în funcție de bugetul de care dispune.

Cele care doresc să aibă propria lor rochie în ziua nunții pot alege din oferta magazinelor specializate, unde prețul unei rochii simple poate porni de la 850 lei, însă cu cât rochia este mai complexă prețul acesteia poate să depășească ușor 5.000 lei. Contează și dacă rochia este achiziționată de la un magazin fără renume sau de la o casă de modă. Preţul celor mai multe oferte de rochii variază între suma de 1.500 lei și 2.500 lei.

Pe de altă parte, dacă viitoarele mirese nu doresc să aloce un buget foarte mare pentru rochia de mireasă, ele pot apela la servicii de închiriere, pentru care pot plăti între 800 de lei și 1.500 de lei.

La acestea se adaugă și pantofii sau alte accesorii. Prețul unei perechi de pantofi pentru mireasă pornește de la 200 lei pentru cele mai simple modele, iar pentru cele unicat o mireasă poate să plătească peste 1.000 lei.

Chiar dacă rochia miresei atrage toate privirile în ziua nunții, pe lângă aceasta, și coafura și machiajul reprezintă un aspect foarte important. Înainte de marele eveniment, în general, saloanele la care miresele aleg să se aranjeze le oferă acestora șansa de a face o probă atât pentru machiaj, cât și pentru coafură. În general, aceste probe se taxează la un preț de 50% din prețul pe care mireasa îl va plăti în ziua nunții. De asemenea, tariful crește dacă mireasa dorește să aibă parte de aceste servicii la domiciliu. De la 100 de lei, prețul crește considerabil în condiţiile în care coafura devine mai complexă și se realizează la domiciliu. De asemenea, un pachet întreg, cu machiaj și coafură la domiciliu, poate depăși 300 de lei.

Costumul mirelui și verighetele

Dacă inițial mireasa se gândește doar la costul rochiei, și mirele trebuie să arate impecabil în ziua nunții, așa că ofertele pentru costume sunt și ele multe și variate, iar prețurile sunt pe măsură. Cel mai simplu costum pentru mire costă 500 lei, iar cele mai sofisticate depăşesc suma de 4.000 lei, dacă luăm în calcul că viitorul mire poate opta pentru un frac. De asemenea, pentru o pereche de pantofi mirele poate plăti de la 200 lei pentru cei mai puțin pretențioși, însă prețul poate ajunge chiar și la 1.500 lei dacă mirele alege pantofii de la diverse branduri. De la ținuta mirelui nu poate să lipsească papionul, al cărui preț este în medie 30 lei.

Verighetele, care pecetluiesc starea civilă a tinerilor în „căsătoriți”, reprezintă unul dintre cele mai costisitoare elemente ale unei nunți. Cele mai multe perechi de miri aleg verighete clasice din aur galben, însă cei care doresc ca aceste obiecte să fie bijuterii mai speciale pot alege aur alb sau pietre semiprețioase. În funcție de modelul ales și de complexitatea lor, verighetele îi pot face pe miri să scoată din buzunar minim 300 de euro. Prețul lor poate depăși 2.000 de euro, dacă vor bijuterii unicat.

Costuri moderate pentru oficializarea căsătoriei, vornic și invitații

Dacă inițial viitorii miri nici nu se gândeau că oficializarea căsătoriei implică vreun cost, ei bine, demersuri financiare trebuie făcute atât pentru cununia civilă, cât și pentru cea religioasă. Chiar dacă la primărie nu se mai percepe nicio taxă, totuși pentru cununia civilă mirii au nevoie de un set de analize care se pot realiza cu cel mult 14 zile înainte de acel moment. Costul analizelor variază în funcție de locul unde se fac, deoarece prețul este unul mult mai mare la clinicile particulare, dar, în medie, este cuprins între 30 și 200 lei.

Pe de altă parte, în ceea ce privește cununia religioasă, pentru cei care doresc să se căsătorească la Catedrala Reîntregirii din Alba Iulia, aceștia trebuie să achite o taxă de 100 lei, ce reprezintă o donație pentru întreținere.

Cei care aleg să angajeze un vornic la nuntă trebuie să știe că serviciile lui ajung, în medie, la 100 de euro. Alegerea vornicului trebuie făcută cu grijă. Practic el este ”organizatorul” nunții. Sunt vornici care se pricep foarte bine la nunți tradiționale, în timp ce alții la nunți moderne sau de fițe.

Pentru a afla despre cel mai important eveniment din viața unui cuplu, prietenii, rudele și cunoștințele trebuie să primească și invitațiile prin care tinerii le precizează locul, data și ora unde va avea loc nunta. Pentru aceste invitații, mirii pot să aleagă dintr-o gamă variată de modele, de la cele mai simple și până la cele mai complexe. Astfel, cele mai puțin costisitoare invitații, dar și cele mai simple costă mai puțin de 1 leu, iar cele mai complexe ajung chiar la 10 lei.

Și imortalizarea celor mai importante momente costă

Momentul nunții nu poate să treacă fără a fi imortalizat, ceea ce înseamnă că și serviciile foto-video intră pe lista costurilor. Un cameraman sau un fotograf bine ales poate surprinde astfel cele mai interesante momente, ce vor putea fi revăzute cu mare plăcere peste ani. Un astfel de pachet pornește de la prețul de 1.400 de lei și poate ajunge să depășească 1.000 de euro, în funcție de dorințele clienților, deoarece se pot realiza ședințe foto în diverse locații alese de miri sau chiar în locuri mai puțin așteptate.

Artificii, limuzină, caleașcă sau porumbei, detalii de lux

Pentru ca nunta mult visată să reprezinte cu adevărat un eveniment spectaculos, nu pot lipsi artificiile sau plimbarea cu limuzina ori caleașca. Pentru ca la miezul nopții toți invitații să vadă un foc de artificii spectaculos, mirii trebuie să scoată din buzunar minim 1.200 de lei, iar pentru a avea parte de o plimbare cu limuzina și pentru a simți că participă la un eveniment foarte important, mirii se pot plimba împreună cu nașii cu o limuzină al cărei tarif pentru o oră de plimbare prin oraș sau în afara acestuia variază între 250 și 300 lei. Pentru cei care doresc o mașină de epocă, oferta este foarte mică în Alba Iulia, cei mai mulți miriri fiind nevoiți să închirieze mașinile din alt oraș ( Cluj sau Sibiu). Prețurile pentru această fiță încep de la 250 euro/ zi la care se adaugă transportul mașinii pe platformă până la Alba Iulia- care se ridică la cel mult 300 lei.

De asemenea, pentru un moment și mai special, la ieșirea din biserică, mirii pot opta pentru porumbeii albi. Astfel, cel mai mic pachet de porumbei voltați (10 păsări) are un preț cuprins între 150 și 200 lei.

Pe de altă parte, cei care vor cu adevărat să iasă în evidență prin nunta lor pot chiar să își închirieze o caleașcă ce amintește de nunțile regale sau pentru a aduce un aer feeric întregului eveniment, la miezul nopții mirii pot pregăti pentru invitați lampioane pe care să le înalțe spre cer. Lampioanele nu înseamnă cheltuieli mari, deoarece prețul unui lampion pornește de la 4 lei şi ajunge la peste 6 lei pentru cele colorate sau în formă de inimioare.

DJ-ul și sonorizarea, încă 400 de euro

Și muzica este un element esențial în organizarea unei nunți, deoarece fără distracţie petrecerea nu va fi un reper în memoria celor prezenţi. Astfel, doar pentru un DJ care să întrețină atmosfera pe parcursul întregului eveniment, mirii trebuie să scoată din buzunar suma de 900 lei, însă dacă sala unde are loc evenimentul nu este prevăzută cu echipament de sonorizare, atunci la această sumă se adaugă alți 800 lei, ceea ce înseamnă că un pachet complet ajunge la 1.700 lei. Pentru cei care vor și interpreți de muzică ușoară sau populară trebuie să știe că prețurile încep de la 300 euro și pot ajunge până la 2000 euro, asta în cazul în care nu sunt preferate super-vedete care depășesc 5000 de euro. În sumele respective sunt asigurate două reprezentații de câte 40 minute.

Dacă vreți și dansatori la nuntă prețul pentru două reprezentații de câte 15 minute începe de la 200 euro.

Pentru efecte speciale cum ar fi ”fum” pentru dansul mirilor trebuie să fiți pregătiți să plătiți între 500-700 lei. Gheața carbonică poate fi folosită și pentru șampania de la primirea invitaților, sau pentru cocktailuri, în cazul în care optați pentru acestea. Cocktail Bar-ul costă în jur de 200 de euro la care se adaugă băuturile din rețetele barmanului calculate după numărul persoanelor prezente.

NU trebuie neglijată băutura. Vinul, coniacul, șampania, berea, whisky, sucurile. Unele pot fi luate din depozite en-gros, care primesc retur o parte din cantitățile neconsumate și nesigilate. De obicei până la 50 % din cantitatea comandată. Există chiar și producători care oferă pachete și bonusuri pentru băuturile pentru nuntă. De exemplu Jidvei a insituit un program pentru nunți  denumit ”Nunta ta cu Jidvei” la care oferă vin, cognac ( vinars) și șampanie pentru care acordă bonusuri și totodată acceptă returul băuturii neconsumate. Programul se deruleazaă prin distribuitorii autorizați.

Organizarea unei nunți implică în mod cert și alte costuri, deoarece fiecare mireasă poate face din ziua nunții ei un eveniment cu adevărat original. Petrecerile tematice reprezintă ultimul trend în ceea ce privește nunțile, însă implicit bugetul acestora crește. Estimarea costurilor îi poate ajuta pe cei care au în plan organizarea unei nunți, în aşa fel încât „surprizele” acestui eveniment să fie doar cele plăcute.

CITEȘTE ȘI:  Nu e nuntă și trai spornic fără strigături și vornic. Județul Alba se luptă să păstreze vii tradițiile lăsate de din moș-strămoș.

Oana ALEXADacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

12 Comentarii

12 Comentarii

 1. Robert m.

  sâmbătă, 30.08.2014 at 18:40

  Ati uitat de sala PAVILION de la Mercur care are o capacitate de aproximativ 1000 de locuri

 2. SERGYU

  duminică, 31.08.2014 at 01:36

  la hanul cu berze sunt chiar 4 sali

 3. ardelean

  duminică, 31.08.2014 at 23:05

  iar cei care vor muzica autentica , de la 1500 euro in sus !

 4. etnic

  miercuri, 06.05.2015 at 11:45

  Pentru un program variat și dans non stop vezi pe google etnic live nunta
  Pret 1000 +tva

 5. Dani

  miercuri, 06.05.2015 at 11:51

  Sunt informatii eronate,sunt preturi care au fost acum 1-2-3 ani.Ati avut acelasi articol si anul trecut,mai intrebati in stanga si in dreapta pentru ca sau schimbat mai multe detali

  • moderatorul de serviciu

   miercuri, 06.05.2015 at 21:09

   @Dani, articolul si preturile sunt actualizate, chiar si la muzica…oricum marjele sunt mari pentru ca alegi in functie de ce vrei sa contina meniul

   • Dani

    vineri, 08.05.2015 at 11:43

    mai verifica pt ca te inseli amarnic

 6. violeta

  miercuri, 06.05.2015 at 12:53

  sala Mall din Alba este cea mai scumpa si mai selecta!

  • ioana

   miercuri, 28.10.2015 at 13:09

   Nu sti de la ce preturi incep meniurile si ce are inclus in pret?

  • Anda

   miercuri, 17.01.2018 at 16:29

   Ce preturi au ? Pt 2018-2019

 7. Dani

  vineri, 08.05.2015 at 09:21

  Prietene lucrez in domeniu de vreo 13-14 ani cunosc preturile tuturor salilor din Alba si imprejurimi,tot ce inseamna servici foto,muzica ,aranjamente asa ca mai interesati-va!!!!!!!Du-te la Medieval sa vedem daca cineva iti face nunta cu 150 de lei si eu ma las de meserie 🙂

  • Amalia

   joi, 26.11.2015 at 21:52

   Dani, atunci cat ar costa o nunta la Medieval? Cu meniu normal si restul serviciilor lor.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.


Publicitate

EVENIMENT

Bărbatul din Sebeș care a vrut să își ucidă soția și fiica și-a aflat pedeapsa. Atacul, desprins din filmele de groază

Publicat

politie noaptea

Unul dintre cele mai groaznice acte de violență domestică, din județul Alba, probabil din ultimii 10 ani, a avut loc la Sebeș, când o femeie alături de fiica ei s-au luptat la propriu, pentru viața lor, cu tatăl care intrase peste ele în casă, să le omoare.

Sunt detalii greu de descris în cuvinte, care par desprinse dintr-un film de groază, dar pe care le-au trăit cele două. Iar totul a plecat de la singur fapt: siguranța femeilor care au emis un ordin de protecție împotiva bărbaților abuzivi. Ordin de protecție care este egal cu zero, dacă nu există un sistem de monitorizare a agresorilor.

Deși motivare instanței este publică sunt detalii, momente și mărturii ale părților implicate și ale martorilor care trebuie să rămână spuse doar în sala de judecată, fiind prea dure poate pentru mulți dintre noi. 

În data de 30 iunie 2022, magistrații l-au condamnat pe bărbat la închisoare cu executare și zeci de mii de euro daune morale către cele două victime.

Calvarul familiei a început în luna octombrie a anului 2021, când pe numele bărbatului a fost emis un ordin de protecție. Deși avea un ordin de protecție pe numele său, bărbatul a continuat să își contacteze familia, deși îi era interzis acest fapt.

Atacul s-a produs în data de 30 decembrie 2021. Potrivit motivării instanței, ”inculpatul arată că a fost în Parcul Arini unde a încercat să se sinucidă și și-a pus de 3-4 ori cuțitul la gât, cuțit pe care l-a achiziționat în acea zi. Când a plecat din Parcul Arini a intrat într-un bar, a consumat 2 beri de 0,5 litri, un pahar de coniac și a pus 50 de lei la poker. Fiind sub influența băuturilor alcoolice, s-a deplasat la locuința familiei sale, având cuțitul asupra sa.

CITEȘTE ȘI: Tentativa de omor de la Sebeș: Arest preventiv pentru bărbatul care și-a atacat fiica și soția cu un cuțit

După ce a reușit să intre în locuință au urmat clipe greu de descris în cuvinte. Însă, bărbatul și-a atacat soția, a lovit-o cu un cuțit în spate, iar pentru a-și proteja mama, fiica l-a rănit pe bărbat.

Potrivit procurorilor, ”în fapt, la data de 30.12.2021, în jurul orelor 19,35, încălcând ordinul de protecţie emis de Judecătoria Sebeş, inculpatul a pătruns prin efracţie în locuinţa soţiei şi fiicei sale din municipiul Sebeş, acesta fiind înarmat cu un cuţit.

În altercaţia iscată, inculpatul i-a aplicat soţiei lovituri cu cuţitul în zona spatelui, cauzându-i leziuni care i-au pus acesteia viaţa în primejdie şi care au necesitat pentru vindecare 25-30 zile de îngrijiri medicale.

Întrucât fiica celor doi soţi a intervenit în altercaţie, inculpatul i-a aplicat şi acesteia o lovitură cu cuţitul în antebraţul drept, cauzându-i leziuni care au necesitat pentru vindecare 7-8 zile de îngrijiri medicale.

Inculpatul a suferit leziuni care necesită pentru vindecare 35-40 zile de îngrijiri medicale, în urma ripostei victimelor şi a încercării acestora de a-l imobiliza. Inculpatul şi soţia acestuia sunt în prezent internaţi in spital, în vederea acordării de îngrijiri medicale”, au precizat procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba, la momentul respectiv.

Atacul de o violență extremă din partea bărbatului se putea sfârși tragic, deoarece rănile suferite de femeie i-au pus viața în pericol.

Pedeapsa

Pentru fapta sa, bărbatul a fost condamnat la 9 ani și opt luni de închisoare cu executare pentru violență în familie, în modalitatea tentativei la omor calificat. De asemenea a mai fost obligat la plata a 50.000 de euro, cu titlul de daune morale față de soția și fiica sa.

CITEȘTE ȘI: VIDEO Cazul tentativei de omor de la Sebeș: Victimele violenței domestice, fără protecție reală din partea statului

Pedeapsa magistraților Tribunalului Alba nu este definitivă și poate fi atacată în apel.

Cum putea fi prevenit atacul, dacă statul se implica în protecția femeilor care sunt victime ale violenței domestice

Brățările electronice ar fi un mod prin care autoritățile ar putea să îi supravegheze pe bărbații abuzivi. Deși un proiect a fost votat și statul a anunțat că va demara ”în curând” un program pilot, inițiativa este la ani buni de a deveni realitate în România.

Dacă în alte țări sistemul funcționează și autoritățile știu cu exactitate când o persoană intr-o în aria unei zone unde nu are accesul permis, în România, singura protecție a victimelor, este doar pedeapsa pe care o poate primi abuzatorul dacă încalcă ordinul de protecție.

Pentru a deveni realiate, sistemul de brățări electronice, trebuie să fie implementat de mai multe autorități ale statului. Mai exact pe lângă brățara în sine, trebuie realizat și un soft, care în timp real să comunice unui polițișt poziția unui posesor de brățară electronică.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

 

 

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

Femeie din Blaj, rănită într-un accident produs la Alba Iulia. Coliziune față-spate între două autoturisme

Publicat

O femeie de 63 de ani, din Blaj, a fost rănită ușor în urma unui accident rutier produs în Alba Iulia.

Potrivit reprezentanților IPJ Alba, accidentul s-a produs la data de 30 iunie 2022, în jurul orei 14,20.

Autoturismul condus de o tânără de 23 de ani, din Blaj, a intrat în coliziune cu un autoturism care circula în fața sa și era condus de o tânără de 27 de ani, din Alba Iulia. O altă femeie, în vârstă de 63 de ani,  pasageră în primul autoturism, a suferit leziuni corporale ușoare și a fost transportată la spital.

Cele două conducătoare auto au fost testate cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

În cauză, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

Sursă: IPJ Alba

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

Reluarea școlii de vară, la Școala Gimnazială ,,Mihail Kogălniceanu” din Sebeș. Activitățile desfășurate de elevi

Publicat

În perioada 27 iunie – 1 iulie, elevii Școlii Gimnaziale „Mihail Kogălniceanu” din Sebeș au participat la proiectul special conceput pentru vacanța de vară.

Diversitatea ofertei activităților adaptate elevilor din ciclul primar și gimnazial a atras un număr mare de elevi care au fost coordonați de către cadrele didactice voluntare și de asistentul medical al școlii în cadrul atelierelor de creație (activități de abilități practice, quilling, origami, handmade), ateliere de desen și de pictură, ateliere de dezvoltare personală, jocuri de masă, activități sportive, recreative și de educație pentru sănătate.

Potrivit directorului adjunct Constantin Lucian Ștefan, activitățile desfășurate au contribuit la dezvoltarea competențelor de comunicare și a creativității, la coeziunea relațiilor, au permis interacțiunea elevilor de vârste diferite, încurajând elevii să experimenteze, să descopere și să se distreze.

Participanții la școala de vară au dovedit receptivitate, implicare, creativitate, școala devenind un mediu propice pentru activități educative și un loc de joacă animat de multă voie bună.

Creațiile inedite și entuziasmul elevilor reflectă importanța activităților extracurriculare și motivează cadrele didactice pentru organizarea anuală a școlii de vară.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

VARA 2022 în Alba: PISCINELE unde te poți răcori și relaxa în sezonul estival. TARIFE, program de acces, servicii. LISTA

Publicat

În zilele calde de vară, distracția și relaxarea la piscină sau la bazele de agrement din județul Alba sunt binevenite pentru cei în căutare de petrecere a timpului liber. 

Unele dintre locațiile cu piscine din județul Alba oferă și posibilități de cazare, astfel încât sunt variante pentru o mini-vacanță în județ.

PISCINE, ȘTRANDURI, BAZĂ de AGREMENT în ALBA

ALBA IULIA

Piscine, ștranduri, baze de agrement în Alba: Winner`s Club Ţălnar Alba Iulia

(Alba Iulia, strada Gabriel Bethlen, în Cetatea Alba Carolina, în spatele Bibliotecii Batthyaneum)

Adâncimea medie piscină: 1,5 m. Este și un bazin pentru copii cu o adâncime de 0,6 metri.

Tarife: 30 lei/ zi, șezlongul – 15 lei/zi, copii sub 5 ani au accesul gratuit.

Program: zilnic, orele 10.00 – 22.00.

Complexul oferă posibilități de servire a mesei / băuturi, activități sportive, de divertisment.

Piscine, ștranduri, baze de agrement în Alba: Bazinul Olimpic Alba Iulia

(Alba Iulia, Bulevardul Republicii nr. 3)

Program: 7.00-22.00; în prima și a treia zi de luni din lună, bazinul este închis între orele 7.00-14.30 pentru igienizare.

Tarife:

Adulți – 15 lei/2 ore; copii, elevi, studenți la zi, pensionari, șomeri – 10 lei/2 ore

Abonament intrare – durată ședință – 2 ore:

Adulți: 10 intrări/2 ore/30 zile – 130 lei; 20 intrări/2 ore/60 zile – 225 lei; 30 ședințe/2 ore/90 zile – 315 lei

Copii, elevi, studenți la zi, pensionari, șomeri 10 intrări/2 ore/30 zile – 85 lei; 20 ședințe/2 ore/60 zile – 150 lei; 30 ședințe/2 ore/90 zile – 210 lei

Sauna

Program: 7:00-10:00 și 18:00-21:00.

Tarife: adulți – 10 lei/15 minute; elevi, studenți la zi, pensionari, șomeri în plată, persoane cu handicap – 5 lei/15 minute.

Abonament saună pentru elevi, studenți la zi, pensionari, șomeri în plată, persoane cu handicap (durata unei ședințe 15 minute):

– pentru 10 ședințe: 40 lei

– pentru 20 ședințe: 75 lei

– pentru 30 ședințe: 100 lei

Abonament saună pentru adulți (durata ședință 15 minute):

– pentru 10 ședințe: 80 lei

– pentru 20 ședințe: 150 lei

– pentru 30 ședințe: 200 lei

Locații aproape de Alba Iulia

Piscine, ștranduri, baze de agrement în Alba: Astoria Pool Park
DN1 la ieșire din Alba Iulia spre Teiuș, lângă Sântimbru, km 387

Tarife: 35 lei/ persoană în timpul săptămânii cu șezlong și prosop de baie inclus, în limita locurilor disponibile și acces teren sport; luni-joi, după ora 16.00: 25 lei/persoană; în weekend și de sărbători legale: 50 lei/ persoană

Copii cu vârsta până la 5 ani au acces gratuit.

Program: zilnic, orele 09.00 – 21.00.

Locația are și servicii de cazare/masă/bar, activități sportive/divertisment.

Piscine, ștranduri, baze de agrement în Alba: Piscina Allegria Alba Iulia

(Allegria Resort Hotel & Spa – fost hotel Mercur, la 4 km de Alba Iulia, pe DN1 Alba Iulia – Sebeș, lângă sens giratoriu cu drumul spre Vințu de Jos; Lancrăm DN1, km 373+100, nr. 9)

Piscina exterioară are lungimea de 20 metri, lățimea de 7 metri și adâncimea de 1,5 metri.

Tarife: 70 lei/persoană de luni până vineri; în weekend (sâmbătă și duminică) tariful de acces este 100 de lei. În tarif este inclus un șezlong, un prosop, un prânz în regim bufet suedez. Copiii cu vârsta mai mică de 5 ani au acces gratuit.

Program: zilnic între 9.00 și 19.00.

Locația are și piscină interioară, servicii de wellnes & spa, saună umedă/uscată, salină, servicii de cazare și masă.

Piscine, ștranduri, baze de agrement în Alba: Ștrandul Municipal AIUD

Aiud, strada Băilor nr. 2

Tarife: adulți – 25 lei, copii – 20 lei

Program: zilnic între orele 8.00 și 20.00

Piscine, ștranduri, baze de agrement în Alba: Baza de agrement BLAJ

Blaj, strada Iuliu Maniu

Tarife:

 • acces: 20 lei/adult şi 10 lei/copiii sub 14 ani – piscine exterioare
 • șezlong: 5 lei

Program:

 • zilnic, 9.00-20.30; lunea închis
 • bazin acoperit: de marți până duminică, între orele 07.00 – 20.30; lunea, baza de agrement este închisă pentru lucrări de întreţinere.

Facilități: trei bazine pentru diferite categorii de vârstă; internet gratuit, în sistem Wi-Fi, fond muzical în întreaga bază; terenuri de sport, spaţii de joacă, gazon pe care se poate face plajă, spaţii de alimentaţie publică.

Piscine, ștranduri, baze de agrement în Alba: Ștrand Baia de Arieș

Baia de Arieș, strada Stadionului 20

Tarife: adulți 15 lei/zi; pensionari – 10 lei/zi; copii între 3 și 18 ani – 5 lei/zi; acces gratuit pentru copii sub 3 ani, copii instituționalizați, persoane cu handicap, veterani de război

Abonament:

 • adulți: 124 lei/10 zile, 169 lei/15 zile, 304 lei/30 zile
 • copii 3-18 ani: 45 lei/10 zile, 56 lei/15 zile, 102 lei/30 zile
 • pensionari: 79 lei/10 zile, 113 lei/15 zile, 202 lei/30 zile

Program: zilnic, orele 10.00-20.00

Piscine, ștranduri, baze de agrement în Alba: Pensiunea Drumul Dragostei

(la 5 km de Alba Iulia, din DJ 107C Alba Iulia – Vințu de Jos, la dreapta pe strada Prieteniei nr. 2)

Piscina exterioară are o adâncime maximă de 1,6 metri și o lungime de 17 metri. De asemenea, lângă piscină există un bar și o terasă.

Tarife:

 • de luni până vineri, 30 de lei pe zi;
 • sâmbăta și duminica, 40 de lei;

Program: de luni până vineri între orele 10.00 și 20.00; sâmbăta și duminica între orele 9.00 și 20.00

Piscine, ștranduri, baze de agrement în Alba: Piscina de la Theodora Golf Club

Teleac, strada Principală 75 C (4 km distanță de la centura ocolitoare Alba Iulia, pe DJ 107)

Tarife: persoanele peste 16 ani- 100 lei, între 7-16 ani- 70 lei, copii între 0-7 ani au accesul gratuit. Tarifele sunt pentru intrarea zilnică, șezlong și prosop gratuit. Oaspeții cazați la Theodora Golf Club au acces gratuit la piscina resortului.

Program: zilnic între 09:00 și 20:00.

Piscine, ștranduri, baze de agrement în AlbaCountry Club “La Mesteceni” Răhău

(pe strada Principală, în Răhău, cu acces dinspre DN1/DN7 Sibiu – Deva, la 6 km de Sebeş, 24 km de Alba Iulia și 48 km de oraşul Sibiu)

Piscina de vară are lungimea de 15 metri, lățimea de 5 metri și adâncimea cuprinsă între 1 şi 2 metri.

Preţul unui bilet este de 50 de lei pentru adulți și 30 lei pentru copii cu şezlong inclus (în limita locurilor disponibile) / 4 ore/ zi.

De asemenea, cei care doresc să rămână peste noapte se pot caza la pensiunea de 5 margarete.

Piscine, ștranduri, baze de agrement în Alba: Complex turistic Elegant – Drumul Dăii, Sebeș

Tarife: 25 de lei pentru adulți și 15 de lei pentru copii în timpul săptămânii; în weekend, 35 lei pentru adulți și 25 lei pentru copii

Program: zilnic între 9.00 și 20.00.

La Jockson din Bucerdea Grânoasă

Tarife: 15 lei adulți, 10 lei copii până în 14 ani

Program: zilnic între 10.00 și 22.00.

Piscina mare: adâncime de la 0,7 m la 2,20 m; piscina copii: 0,60 m.

Piscine, ștranduri, baze de agrement în Alba: Complexul de Agrement ”Bellavi” Ocna Mureş

Tarife: 20 de lei pentru adulți, 15 lei pentru copii și 6 lei șezlongul.

Program: între 10.00 și 21.00.

Program: zilnic între 10.00 și 20.00.

Lângă piscină sunt amenajate terenuri de tenis de câmp, volei, tenis cu piciorul (tarif închiriere între 15 lei și 20 lei) sau fotbal (tarif închiriere 40 lei).

Piscine, ștranduri, baze de agrement în Alba: Ştrand ZLATNA

Tarife:

 • adulți: 25 lei / persoană/ zi
 • copii cu vârsta până la 14 ani și persoane cu handicap: 15 lei / persoană / zi

Prețul unui abonament se calculează, începând cu minimum 10 intrări, prin aplicarea unei reduceri de 25% la suma rezultată din însumarea numărului de bilete.

Program: 10.00 – 19.00

Piscine, ștranduri, baze de agrement în Alba: Piscina de la Vila Steaua Nordului

Bulevardul Republicii 5A, Alba Iulia

Așteptăm informații pentru actualizarea tarifelor la redactie@alba24.ro.

Piscine, ștranduri, baze de agrement în Alba: Piscina de la Golf Hotel Pianu

Pianu de Jos, lângă Clubul de golf ”Paul Tomiță”

Așteptăm informații pentru actualizarea tarifelor la redactie@alba24.ro.

Piscine, ștranduri, baze de agrement în Alba: Piscina Artemis Events Câmpeni

Câmpeni, strada Gării nr. 16

Așteptăm informații pentru actualizarea tarifelor la redactie@alba24.ro.

Piscine, ștranduri, baze de agrement în Alba: Paradisul Transilvaniei Blaj

Blaj, strada Horia, nr. 43

Așteptăm informații pentru actualizarea tarifelor la redactie@alba24.ro.

În actualizare

sursă imagini: paginile de Facebook ale locațiilor cu piscine în Alba

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate

Statistici T5

Parteneri Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax