Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Cât va costa întreținerea fântânilor arteziene din Alba Iulia în acest an. Primăria a lansat procedura de atribuire a contractului

Publicat

Primăria Alba Iulia alocă în acest an peste 110.000 de lei pentru întreținerea fântânilor arteziene și a sistemelor de irigare automate din municipiu.

Reprezentanții administrației locale au lansat marți, 28 februarie, procedura de atribuire a unui contract de servicii de întreținere a fântânilor arteziene și a sistemelor de irigare automate din municipiu, pentru anul 2023.

Valoarea estimată a serviciilor este de 112.000 de lei, fără TVA.

Potrivit caietului de sarcini, prestatorul va avea obligația de a inspecta zilnic fântânile arteziene și de a remedia în maxim 12 ore problemele depistate sau reclamate de Primărie.

Cuvele fântânilor arteziene, grătarele cuvelor și alte elemente aparente vor fi curățate la un interval de două săptămâni.

Durata contractului va fi de 7 luni, începând cu luna aprilie a anului 2023, când instalațiile vor fi alimentate cu apă, se va verifica etanșeitatea și funcționarea părților electronice, până în luna octombrie inclusiv, când instalațiile vor fi golite de apă și puse în conservare în timpul iernii.

Lista fântânilor arteziene din municipiul Alba Iulia:

  • Panoramic

Fântâna arteziană are cuva din piatră cu diamentrul de 6 m, în care este amplasat un relief de piatră cu înălțimea de 3 m, apa fiind recirculată cu o pompă de 20.000 l/h cu puterea de 400W.

  • B-dul Transilvaniei

Fântâna arteziană are 7 cuve din plastic cu diametrul de 1,2 m și adâncimea de 1,8 m, iar apa este recirculată în fiecare cuvă de către o pompă de 20.000 l/h. Cele 11 pompe sunt comandate de un tablou electric de comandă dotat cu regulator de frecvență și programator.

  • Parcul Sfânta Ecaterina

Fântâna arteziană are 11 cuve din plastic cu diametrul de 1,2 m și adâncimea de 1,8 m, iar apa este recirculată de către 3 pompe de 20.000 l/h. Pompele sunt comandate de un tablou electric de comandă dotat cu regulator de frecvență și programator.

  • Parcul Unirii

În Parcul Unirii există două fântâni arteziene. Una dintre acestea, spre Hotel Cetate, este formată dintr-o cuvă de plastic cu diametrul de 1,2 m și adâncimea de 1,8 m, apa fiind recirculată de o pompă de 3.000 l/h.

Cealaltă pompă, spre Casa de Cultură, este formată dintr-o cuvă de plastic cu diametrul de 1,2 m și adâncimea de 1,8 m, apa fiind recirculată de o pompă de 3.000 l/h. Cele două pompe sunt comandate de un tablou electric de comandă dotat cu programator.

  • Piața Cetății

În Piața Cetății există două fântâni arteziene. Una dintre acestea se află în fața Sălii Unirii, formată din 9 cuve de plastic cu diametrul de 1,2 m și adâncimea de 1,8 m, apa fiind recirculată cu o pompă de 3.000 l/h.

Cealaltă fântână, aflată spre Monumentul Lossenau, este formată din 25 de cuve de plastic cu diametrul de 1,2 m și adâncimea de 1,8 m, apa fiind recirculată de o pompă de 3.000 l/h.

Grătarele cuvelor sunt prevăzute cu un proiector/cuvă, care asigură iluminatul ambiental. Cele două fântâni, inclusiv iluminatul ambiental, sunt comandate de un tablou electric de comandă dotat cu programator.

  • Parcul Chinezesc

Fântâna arteziană este formată din două cuve betonate, una de formă rotundă cu diametrul de 2 m și adâncimea de 1 m, iar cealaltă de formă paralelogramică lipită de o formă triunghiulară, cu dimensiuni de aproximativ 10 x 4 m și adâncimea de 0,8 m, legate de un pârâu betonat în lungime de 7 m, lat de 0,3 m și adânc de 0,6 m.

Apa este recirculată de o pompă de 8.000 l/h. Pompa este comandată de un tablou electric de comandă dotat cu regulator de frecvență și programator.

  • Grădina Romană

Fântâna arteziană este formată din 5 cuve de zidărie cu dimensiunile 1 m x 1 m și adâncimea de 0,8 m, iar apa este recirculată de către o pompă/cuvă de 3.000 l/h. Pompele sunt comandate de un tablou electric de comandă dotat cu programator.

  • Piața Iuliu Maniu 

Fântâna arteziană are 6 cuve din plastic cu diametrul de 1,2 m și adâncimea de 1,8 m, iar apa este recirculată în fiecare cuvă de către o pompă de 20.000 l/h. Cele șase pompe sunt comandate de un tablou electric de comandă dotat cu regulator de frecvență și programator.

  • Fântâna arteziană de lângă Primărie (Calea Moților)

Fântâna arteziană este formată dintr-o cuvă betonată rotundă cu diametrul de 5,5 m și adâncimea de la 0,6 m până la 1,5 m, iar apa este recirculată de către 2 pompe de 20.000 l/h prin două figurine de inox de formă semicirculară prevăzute cu diuze cu lungimea de 2 x 3 m.

Pompele sunt comandate de un tablou electric de comandă dotat cu regulator de frecvență și programator.

Fântâna arteziană amplasată vis a vis de Primărie (Calea Moților)

Fântâna arteziană este formată dintr-o cuvă betonată rotundă cu diametrul de 5,5 m și adâncimea de 0,6 m, iar apa este recirculată de către o 2 pompe de 20.000 l/h printr-o figurină de inox de formă rotundă, cu diametrul de 3 m, prevăzută cu diuze.

Pompele sunt comandate de un tablou electric de comandă dotat cu regulator de frecvență și programator.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. pilu

    miercuri, 01.03.2023 at 15:55

    Dacă sunt întreţinute ca anul trecut, mai bine daţi banii beţivanilor, cum face PSD-ul.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax