Eveniment
Adjunctul ITM Alba, Calman Zsolt Gabor, eliberat la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Decizia este definitivă
Judecarea recursului formulat de inspectorul adjunct al ITM Alba, Calman Gabor Zsolt, arestat preventiv pentru infracţiuni la regimul rutier, împotriva hotărârii Curţii de Apel Alba Iulia s-a desfăşurat marţi, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ).
Instanţa superioară a admis recursul formulat de Calman şi a decis punerea acestuia de îndată în libertate. Decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie este definitivă.
Inspectorul adjunct al ITM Alba, Calman Gabor Zsolt a fost prins de poliţiştii din Alba Iulia, în trafic, după ce nu a oprit la semnalul oamenilor legii, în data de 9.11.2011, la ora 3.05, pe Bd. 1 Decembrie. În cursa în care s-a angajat după ce nu a oprit în dreptul poliţiştilor, acesta a izbit copac şi apoi cu gardul unui imobil, cu maşina, însă şi-a continuat drumul. A fost blocat de echipaje, la intersecţia Calea Moţilor cu strada Ştefan cel Mare.
Calman avea permisul de conducere reţinut, din data de 10.07.2011, pentru conducere cu alcoolemie peste limita legală.
A refuzat testarea cu aparatul etilotest, iar probele biologice de sânge au arătat valori de 1,60 gr la mie, respectiv 1,45 gr. la mie.
Pe numele său a fost deschis un alt dosar penal şi, cercetările fiind desfăşurate de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia.
Pentru că mai era cercetat într-un dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care are în sânge o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge (după un incident similar la Teiuş, din 10 iulie 2011, când avea 1,25 gr. la mie, valoare stabilită prin expertiză), în 9 noiembrie s-a dispus conexarea celor două dosare penale. Având în vedere caracterul repetat şi pericolul social al faptelor săvârşite, procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia au formulat propunere de arestare preventivă a lui Calman, pentru săvârşirea infracţiunilor de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană cu permisul suspendat, conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care are în sânge o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge şi părăsirea locului accidentului produs ca urmare a săvârşirii unei infracţiuni, fapte prev. şi ped. de art. 86 alin.2, 87 alin.1 (2 acte materiale) şi art.89 alin. 1 din OUG nr.195/2002, ultimele 2 infracţiuni fiind pedepsite cu închisoare de la 1 la 5 ani, respectiv de la 2 la 7 ani închisoare.
Judecătorii Curţii de Apel Alba Iulia au emis pe numele inculpatului un mandat de arestare preventivă pentru 20 de zile, acesta fiind depus în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al I.P.J. Alba.
În urma deciziei ÎCCJ, acesta a fost eliberat.
Urmăriți Alba24.ro și pe Google News