Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Cazurile de urși observați în zone locuite din Alba. Ce măsuri iau în calcul autoritățile județului pentru prevenirea incidentelor

Publicat

Autoritățile din Alba se organizează pentru a gestiona mai eficient cazurile tot mai dese de urși care ajung în zone locuite.

În ședința de joi a Colegiului Prefectural, a fost adusă în discuție problema apelurilor, tot mai frecvente, privind pătrunderea animalelor sălbatice, în special urși, în localități din județ.

Săptămânal sunt 2-3 apeluri la 112 cu privire la prezența urșilor în unitățile administrativ teritoriale, potrivit Prefecturii Alba.

Prefectul Nicolae Albu a solicitat o situație a primăriilor care dețin un contract cu un fond de vânătoare.

Cazurile de urși observați în zone locuite din Alba. Activități de permanență

Se va organiza o întâlnire a instituțiilor abilitate pentru gestionarea problemei animalelor sălbatice (Direcția Silvică, Garda Forestieră, IJJ, ISU, DSVSA), cu toți primarii din județ. Intenția este de a se clarifica procedura de intervenție în astfel de cazuri.

De asemenea, prefectul a solicitat sprijinul Agenției pentru Protecția Mediului și Gărzii Forestiere pentru a desemna angajați la serviciul de permanență. Aceștia trebuie să răspundă prompt la solicitările cetățenilor în cazul semnalării urșilor în zonele locuite.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax