Actualitate
Ce poți face dacă ești alergic la ambrozie. Recomandările medicilor
Alergia la ambrozie este o problemă cu care se confruntă mulți români. Polenul acestei plante le provoacă reacții precum crize de strănut și ochi roșii, dar pot ajunge până la șoc anafilactic.
Chiar dacă este în vigoare legislația ce-i obligă pe proprietarii de terenuri să îndepărteze planta de pe terenuri, ambrozia continuă să se răspândească.
Ambrozia poate produce și rinofaringite, rinoconjunctivite acute şi astm, urticaria sau angioedemul, iar uneori manifestările sunt similare şocului anafilactic, spun medicii. De asemenea, ambrozia are efecte mai grave în cazul copiilor, scrie digi24.ro.
Amenzile pentru proprietarii care nu taie ambrozia de pe terenuri pot urca până la 20.000 de lei, însă până acum autoritățile nu par interesate să îi sancționeze. Sancțiunile pot fi aplicate doar de comisie mixtă, constituită de prefectură, din care fac parte reprezentanţi ai Direcţiei Agricole, Gărzii de Mediu, DSP şi ai autorităţilor locale.
Medicii le recomandă pacienților care au alergie la ambrozie să nu ia medicamente după ureche.
Dacă. de multe ori trece alergia trece de la sine, dacă nu mai venim în contact cu ambrozia, în cazul formelor severe, este necesar ajutor medical specializat.
Ambrozia e o plantă care produce mari cantități de polen începând de la mijlocul lunii iulie și până la finalul lunii septembrie. Pe perioada verii, polenul este răspândit de vânt la distanțe foarte mari. Datele oficiale arată că peste două milioane și jumătate de români sunt expuși alergiilor provocate de ambrozie.
sursă: digi24.ro
Urmăriți Alba24.ro și pe Google News