Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Ce să faci după sărbători cu resturile de mâncare. Friptura poate fi folosită în salate sau paste


Publicat

Se întâmplă ca de sărbători să rămână multă mâncare pe care încă o mai poţi servi, dar pe care nu o mai doreşte nimeni. Există modalităţi prin care să transformi mâncarea rămasă de sărbători în noi preparate culinare, pe care familia ta le poate servi cu plăcere.

De cele mai multe ori, când foloseşti resturile de mâncare pentru a face noi preparate trebuie să ai grijă cum le depozitezi. De exemplu, un pui umplut, nemâncat în întregime, îl poşi folosi la sandwich-uri sau salate după ce ai scos umplutura din el şi ai curăţat toată carnea rămasă, depozitând-o într-un recipient separat.

VEZI: IDEI pentru MASA de REVELION 2020. Preparate speciale pentru meniul festiv din noaptea de ANUL NOU

Scoate carnea de pe oase înainte de a o folosi pentru alte reţete. Daca vrei să faci supă de pui, atunci rupe în bucăţele pieptul, cu tot cu oase, adaugă legume precum ceapă sau morcovi şi pune-le pe toate într-o casoletă până când vei face supa.

Depozitează în congelator

Unele resturi de mâncare nu le poţi folosi imediat, dar nici nu trebuie să le arunci. De exemplu, dacă îţi rămâne zarzavat, îl poţi tăia şi pune în punguţe, să-l congelezi până vei avea nevoie de el. În cazul în care au mai rămas şi preparate din porc precum lebăr sau caltaboş, pot fi congelate.

Friptura poate fi folosită în salate, paste şi alte preparate

Carnea de la friptura de vită, porc, pui sau curcan o poţi folosi în salate. Dacă nu s-a servit toată friptura şi nimeni nu mai vrea să mănânce din ea pentru că deja s-au săturat de gustul ei, transform-o într-o salată de legume şi crudităţi.

De exemplu, carnea de curcan poate fi amestecată cu frunze de salată şi lăptucă, roşii, ouă fierte, bucăţi de avocado, ardei gras, ceapă, bacon şi brânză. Ca sos, se realizează un dressing din suc de lămâie, coajă de lamâie, coriandru, maioneză, sare, piper şi smântână.

Din carne de viţel şi carne de porc poţi face un amestec pentru câteva porţii de paste bolognese. Mărunţeşte foarte bine carnea de la friptură cu ajutorul unui cuţit şi pune-o în sosul de paste.

Dacă îţi rămâne nişte jambon, taie-l cubuleţe şi pune-l în blender alături de muştar, praz tocat, maioneză şi piper. Pasta astfel obţinută o poţi întinde pe pâine pentru câteva sandwich-uri delicioase sau pe biscuiţi săraţi, pentru aperitive. Garniseşte cu felii de castravete.

Refoloseşte cartofii fierţi

Dacă îţi rămân cartofi fierţi, zdrobeşte-i bine pentru a-i transforma într-un piure. Apoi amestecă-i cu ceapă şi ouă bătute şi dă-i la cuptor, pentru a face plăcinte cu cartofi. De asemenea, cartofii rămaşi pot să fie folosiţi în supe. Sotează un praz în puţin unt, adaugă piureul de cartofi şi supă de pui.

Din cartofi copţi sau fierţi poţi face şi pâine de casă. O altă variantă este să pregăteşti nişte crochete de cartofi. Amestecă piureul de cartofi cu ouăle bătute, dă-le formă de crochete, apoi dă-le prin pesmet şi prajeşte-le în tigaie.

Prepara ceva delicios din legume

Dacă ai resturi de legume fierte sau gratinate, înveleşte-le într-o tortilla, împreună cu bucăţele de brânză sau amestecă-le în diverse salate, alături de brânzeturi sau bucăţele de carne. Pregăteşte-le un sos şi savurează noul preparat.

Ce poţi face cu alte resturi

Foloseşte resturile din frigider precum mezelurile, brânzeturile, zarzavatul pentru a realiza un nou preparat, la cuptor. Bate bine câteva ouă şi amestecă-le cu smântână. Adaugă apoi resturile de mâncare, tăiate mărunt, adaugă nişte parmezan şi coace totul în jur de jumătate de oră, până când capătă o crustă aurie. Poşi servi preparatul la micul dejun sau ca o gustare.

Dacă ai legume făcute la grătar, rămăşiţe de caşcaval, brânză, câteva măsline, verdeaţă precum ceapa verde sau ridichile, feliuţe de şuncă sau alte astfel de alimente de la platourile de aperitive, nu le arunca la gunoi. Chiar şi doar cu o mână de resturi poţi pregăti o omletă delicioasă.

Citește și Mesaje de Anul Nou 2020 * Felicitari de Anul Nou 2020 * Mesaje de Revelion 2020 * Mesaje haiose de Anul Nou 2020 * URĂRI de La Mulți Ani 2020

 sursa: rețete.acasa.ro

 

 



ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

În ce condiții se pot face petreceri private după 1 iunie. Câte persoane pot participa

Publicat

După data de 1 iunie nu se modifică restricţiile privind adunările private, astfel că la petrecerile care au loc în aer liber pot participa cel mult 16 persoane, iar dacă sunt organizate într-un apartament, pot fi prezente maximum 8 persoane, a declarat vineri ministrul de Interne Marcel Vela.

”Așa cum știți, a fost aceeași condiție și înainte de 1 iunie. Și acum este. La persoanele private, în aer liber, erau 16 persoane, ca număr maxim și în spații închise, în apartamente, maximum 8. Acum a rămas aceeași regulă pentru că nu s-a intervenit nici pe zona de evenimente private și nici pe numărul de participanți”, a declarat Vela, aflat într-o vizită la Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Nădlac I.

Ministrul de Interne a precizat că după data de 15 iunie autorităţile vor discuta cu specialiştii şi vor decide în ce va consta următorul val de relaxări.

De luni, 1 iunie, vor fi deschise terasele şi plajele, iar pentru ieşirea din localităţi nu va mai fi nevoie de declaraţia pe proprie răspundere.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Studiu: Imunitatea se poate dobândi și după forme uşoare de COVID-19

Publicat

Majoritatea pacienţilor afectaţi de o formă minoră de COVID-19 dezvoltă anticorpi, care i-ar putea apoi imuniza pentru mai multe săptămâni împotriva acestei boli, potrivit unui studiu realizat de Institutul Pasteur şi Spitalul Universitar din Strasbourg.

”Ştiam că persoanele care suferă forme severe ale bolii dezvoltă anticorpi în primele 15 zile de la debutul simptomelor. Ştim acum că acest lucru este adevărat şi pentru cei care fac forme minore, chiar dacă nivelurile de anticorpi sunt probabil mai slabe”, a explicat într-un comunicat unul dintre autorii studiului, Arnaud Fontanet, responsabil în cadrul departamentului de Sănătate globală al Institutului Pasteur.

Rezultatele studiului sunt încurajatoare în măsura în care până în prezent nu se cunosc suficiente informaţii în ceea ce priveşte mecanismele imunitare împotriva noului coronavirus în special la persoanele afectate de forme uşoare ale bolii.

”Studiul nostru demonstrează că nivelurile de anticorpi sunt, în cele mai multe dintre cazuri, compatibile cu o protecţie împotriva unei noi infectări cu SRAS-CoV-2, cel puţin până la 40 de zile după debutul simptomelor”, a adăugat Olivier Schwartz, conducătorul departamentului Virusuri şi imunitate din cadrul Institutului Pasteur.

Potrivit acestuia, ”obiectivul este în momentul de faţă evaluarea pe termen lung a persistenţei răspunsului anticorpilor şi a capacităţii acestuia de neutralizare” a virusului.

Studiul, ale cărui rezultate au fost date publicităţii de Institutul Pasteur, a fost realizat pe 160 de pacienţi membri ai personalului medical din două unităţi ale unor spitale universitare din Strasbourg. Toţi participanţii au prezentat forme minore de COVID-19.

Testele serologice (care vizează detectarea ulterioară a semnelor unei infecţii din trecut) au arătat că marea majoritate a acestor persoane (153 sau 159 din 160 în funcţie de tipul testului) a dezvoltat anticorpi în primele 15 zile care au urmat infectării.

Un alt test a fost utilizat pentru a determina dacă aceşti anticorpi au totuşi capacitatea de a neutraliza virusul.

Rezultatul: 28 de zile de la debutul simptomelor, 98% dintre pacienţi dezvoltaseră astfel de ”anticorpi neutralizanţi”.

”Aceste rezultate sunt în acelaşi timp o veste bună pentru viitoarele strategii în domeniul vaccinurilor”, a subliniat Samira Fafi-Kremer, şefa serviciului de virologie al Spitalului Universitar din Strasbourg şi autoare principală a studiului.

Sursa: agerpres.ro

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

Cel mai în vârstă bărbat de pe planetă este un român. Care este secretul longevității lui Dumitru Comănescu

Publicat

Dumitru Comănescu a devenit cel mai în vârstă bărbat de pe planetă, recunoscut de Cartea Recordurilor, după ce britanicul Bob Weighton a decedat joi, 28 mai, la vârsta de 112 ani. 

Românul are 111 ani și 7 luni și s-a născut pe  8 noiembrie 1908, în Provița de Jos, județul Prahova.

Acesta a fost de profesie inginer agronom iar acum trăiește în București.

Potrivit acestuia, secretul longevității este pentru el dragostea familiei, a soției, fiilor și nepoților.

” Dragii mei, am primit cu emoție vestea cea mare, dar, în primul rând aș vrea să transmit condoleanțe familiei fostului lider mondial, Robert Weighton. Mă simt onorat și binecuvântat să fiu acum, oficial, cel mai vârstnic bărbat din lume și să reprezint România la cel mai inalt nivel! Este incredibil!”, a declarat Dumitru Comănescu Centrului pentru Seniori al Municipiului București, citat de Digi24.ro.

„Vreau să mulțumesc tuturor celor care au fost alături de mine, care m-au ajutat și susținut de-a lungul anilor, familiei, prietenilor și apropiaților. Dar mai ales, pentru tot, eu îi mulțumesc lui Dumnezeu, pentru că El a ales să fiu astăzi aici, pe primul loc în clasamentul celor mai în vârstă bărbați din lume. Vă multumesc pentru urări și gândurile frumoase, vă doresc multă sănătate și sper ca dumneavoastră să mă depășiți!”, a adăugat bărbatul.

sursă: Digi24.ro.

sursă foto: Centrul pentru Seniori al Municipiului București.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

UPDATE: Accident rutier între Săliștea și Tărtăria: Motociclist în vârstă de 19 ani, rănit după impactul cu un autoturism

Publicat

Un accident rutier în care au fost implicate un autoturism și o motocicletă a avut loc, vineri seara, pe DJ 705E, între localitățile Săliștea și Tărtăria

UPDATE: ”La data de 29 mai 2020, in jurul orei 19.30, pe DJ 705E, un tână de 19 ani, din localitatea Săliștea, în timp ce conducea o motocicletă, nu ar fi păstrat o distanță corespunzătoare in mers față de un autoturism, intrând în coliziune cu acesta. În urma accidentului, motociclistul a suferit leziuni corporale. Atât motociclistul, cât și conducătorul auto au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ. Cercetarile sunt continuate”, a precizat Luminița Prodan, purtătorul de cuvânt al IPJ Alba.

Știrea inițială: Potrivit IPJ Alba, în urma impactului motociclistul a suferit leziuni, dar este conștient.

La fața locului se desfășoară cercetări pentru a stabili împrejurările în care s-a produs evenimentul rutier.

Foto: arhiva

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate