Connect with us
Advertisement

Actualitate

Ce spun experţii în educaţie despre temele pentru elevi şi pregătirea suplimentară după orele de la şcoală

examen testare

Publicat

examen_testare_caiet În medie, un elev din România alocă șapte ore pe săptămână temelor pentru acasă. Însă psihologii spun că elevii obligați să petreacă mai mult timp cu pregătirea suplimentară nu vor ajunge la performanță. Cu toate acestea, sunt părinţi care insistă în privinţa studiului de acasă.

România se află pe locul şase din 15, într-un clasament al numărului de ore pe care copiii din diverse ţări le petrec făcând teme pentru acasă. Studiul s-a făcut după ce la o şcoală din New York dascălii au decis să renunţe la temele pe care le dădeau copiilor de şcoala primară. În schimb, au fost încurajaţi să stea afară şi să se joace.

Psihologul Alfie Kohn spune că nu există niciun studiu care să arate că elevii se descurcă mai bine la școală dacă fac teme acasă.

„Fără teme. Niciun studiu nu a arătat că e nevoie să înveţe în runda a doua, după o zi petrecută la şcoală. Cel puţin nu până nu au 15 ani. Familia trebuie să decidă ce trebuie să se petreacă în timpul dedicat familiei. Şcoala nu ar trebui să aibă dreptul să spună copiilor şi părinţilor ce să facă atunci când nu sunt la şcoală. Dar studiile nu au arătat niciun beneficiu. De altfel, anumite studii culturale au arătat că cei mici se descurcă mai bine unde nu sunt deloc sau sunt puţine teme”, a explicat psihologul Alfie Kohn.

„Creierul este ca un muşchi, devine mai puternic pe măsură ce-l foloseşti mai mult. Este o teorie care mie îmi place şi e nouă şi validată științific. Fiecare copil poate să îşi crească abilităţile intelectuale şi cognitive studiind şi învăţând. Nu există limite genetice”, a spus experta în educație, Tincuța Apăteanu.

Şi ministrul Educaţiei, Mircea Dumitru, consideră că elevii din România au prea multe teme: „După ce termină programul la şcoală, tot cu școala se ocupă pentru că trebuie să rezolve aceste teme care le sunt date şi care, în mod normal ar trebui rezolvate la şcoală, nu supraîncărcaţi şi acasă”.

sursa: digi24.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement