Actualitate
Cele mai mari greșeli de evitat atunci când cumpărați mobilier (P)
Achiziționarea de mobilă poate fi un proces stresant și costisitor. Cu excepția cazului în care vă doriți să vă alegeți cu piese de mobilier care nu funcționează pentru dvs., într-o cameră în care nu vă simțiți bine, evitați aceste greșeli obișnuite care vă vor costa bani, timp și stres.
Urmați aceste sfaturi și aveți mult mai multe șanse să vă alegeți cu mobilier excelent care vă va face viața mai confortabilă și casa mai frumoasă.
1. Alegeți piese care nu se potrivesc
Măsurați, măsurați, apoi măsurați încă o dată. Mai ales atunci când cumpărați piese mai mari, cum ar fi un colțar extensibil, este foarte important să faceți măsurătorile corect. Asta nu înseamnă doar să vă asigurați că noua dvs. canapea se potrivește în spațiul său desemnat de pe podea. S-ar putea să încapă în cameră, dar se va potrivi prin ușă? Dar ușa principală a casei sau partea îngustă a holului sau colțul cu unghi drept de pe drum?
Dacă locuiți într-un apartament sau cumpărați mobilier pentru camere de deasupra parterului, asigurați-vă că îl puteți urca la etaj: scările, în special în casele cu terase sau apartamentele duplex, pot fi un adevărat blocaj. Și într-un bloc construit recent, un lift ar putea să nu accepte noua dvs. achiziție – veți putea să-l cărați câteva etaje?
Dacă aveți dubii, verificați toate măsurătorile, nu doar cea mai lungă și nu uitați să lăsați spațiu pentru persoanele care transportă piesa. Uneori, mobilierul plat sau o piesă care poate fi demontată și apoi reasamblată este o soluție mai bună.
2. Ignorați scara și spațiul
Cu privire la subiectul măsurătorilor, luați în considerare nu doar introducerea piesei de mobilier, ci și cât spațiu aveți nevoie în jurul ei. Să împingeți canapele și fotolii la perete și să forțați oamenii să se strângă între piesele de mobilier prea strânse nu e o idee prea bună. În mod ideal, doriți să aveți aproximativ 45 cm între măsuța de cafea și canapea, 80-90 cm între piese pentru ușurința de trecere și 120 cm pentru scaune în jurul mesei mese, astfel încât acestea să poată fi accesate și mutate cu ușurință.
O piesă mare de mobilier, care arată bine într-un showroom mare, ar putea să vă facă camera de zi să pară mai modestă și mică, împreună cu tot ce este în ea. Dacă cumpărați un obiect mare și scump, marcați-l pe podeaua camerei cu amprentă sau cu decupaje de hârtie la scară largă, astfel încât să aveți o idee mai bună despre modul în care se va potrivi în spațiul dvs.
Prea mare poate fi copleșitor, dar prea multe piese mici pot aglomera spațiul și îl pot face să pară agitat și prea ocupat. Un covor prea mic va face camera să pară mai mică, în timp ce un singur tablou mic pe o întindere mare a unui perete va părea pierdut și singur.
Gândiți-vă cu atenție la modul în care camera dvs. va funcționa în ansamblu și încercați să mențineți lucrurile proporționale, în timp ce variați puțin dimensiunile, pentru a evita monotonia.
3. Nu țineți cont de stilul dvs. de viață
Revistele de design, Pinterest și cataloagele sunt excelente pentru inspirație, dar nu vă lăsați lăsați complet influențați de aranjamentele și schemele de design ale altcuiva.
Întrebați-vă „Cum voi folosi această piesă?” „La ce servește?” „Se potrivește situația familiei mele?”
Multe elemente care arată minunat în teorie s-ar putea dovedi dezastruoase în practică. O masă de cafea din sticlă ar putea arăta elegantă și modernă, dar dacă intenționați să vă creșteți familia, marginile dure vor crea un pericol, în timp ce suprafața va arăta fiecare atingere a degetelor mici și lipicioase.
Micul birou delicat ar putea deveni o pacoste dacă aveți nevoie de spațiu pentru a răspândi o mulțime de acte. Un pat mic, minunat pentru adolescenți, nu va funcționa atât de bine într-o cameră de oaspeți utilizată de vizitatori de vârstă mai avansată.
Același lucru este valabil și pentru tendințele actuale: articolele inedite, desenele îndrăznețe și stilurile neconvenționale pot părea uimitoare la început, dar imaginați-vă că trebuie să le priviți zi de zi. Veți fi încă mulțumit de piesa după 5 ani? Dacă nu sunteți sigur, ar putea fi mai bine să investiți într-un articol mai atemporal.
4. Cumpărați după impuls și tendințe
V-ați îndrăgostit la prima vedere de o piesă de mobila uimitoare pe care tocmai ați văzut-o? Pur și simplu trebuie să o aveți, acum? Acordați-vă timp pentru a vă gândi și a lua în considerare cu seriozitate dacă se va încadra în camera dvs. existentă, stilul, starea de spirit și propriul stil de viață (a se vedea punctul 3 de mai sus).
Achizițiile spontane se pot transforma în greșeli costisitoare. Verificați măsurătorile, culorile, materialele – și cel mai important, imaginați-vă piesa in situ. Sunteți încă îndrăgostit? Atunci mergeți mai departe și cumpărați-l.
Există, de asemenea, o altă latură a cumpărăturilor impulsive: după ore și ore petrecute căutând, renunțați și alegeți ceva care „merge”. Deși perfecțiunea nu este posibilă, să faceți un compromis asupra unui obiect suficient de bun este o greșeală cu care s-ar putea să trebuiască să trăiți ani de zile.
Urmăriți Alba24.ro și pe Google News