Actualitate
Certificat de calitate a aerului în locul timbrului de mediu. Cum vor arăta stickerele auto de poluare care ar putea deveni obligatorii din toamnă
Stickerele colorate care vor înlocui vechiul timbru de mediu vor fi distribuite începând din toamnă. Toţi şoferii vor fi obligaţi să le cumpere. Cea mai poluantă bulină va avea culoarea roşie, iar pentru cea mai puţin poluantă culoarea este verde.
Din toamnă, maşinile ar putea fi inscripţionate cu stickere colorate, în funcţie de cât de poluante sunt.
Fostul ministru al Mediului, Daniel Constantin, a precizat în ultimul său bilanţ că inventarierea autoturismelor ar putea începe imediat ce legislaţia va fi gata, adică peste câteva luni. Şoferii vor fi taxaţi în funcţie de gradul de poluare al maşinii.
„Acestea sunt culorile stabilite, în funcție de norma Euro, aveţi autoturisme electrice, în funcție de norme, culorile sunt diferite. Cea mai poluantă Euro 2 … urmând în ordine 4, 5, 6, 7”, spune ministrul.
Daniel Constantin a predat Ministerul Mediului către Grațiela Gavrilescu, după ce ALDE i-a retras sprijinul politic, scrie digi24.ro.
În privinţa programelor de mediu, Daniel Constantin a precizat:
„Legea celor 102 taxe a făcut ca timbrul de mediu să nu mai fie plătit de către cetăţeni. După discuţiile din Coaliţie, s-a luat decizia ca acesta să nu fie înlocuit de nicio altă taxă şi s-a agreat doar varianta certificatelor de calitate, acele stickere colorate, acordate în funcţie de certificatul de calitate pe care îl are fiecare autoturism. Vorbim despre şase culori în funcţie de normele de poluare ale autoturismelor. Cea mai poluantă, pentru Euro 2 şi non-euro, culoarea este roşie, iar pentru cea mai puţin poluantă este verde. Aceste colante vor fi produse de Imprimeria Naţională, vor fi aplicate de Registrul Auto Român, iar întreaga operaţiune ar urma să înceapă din toamna acestui an”, a declarat fostul ministru al mediului, Daniel Constantin
Fostul ministru a mai spus că statul ar trebui să plătească circa 6,4 miliarde de lei în contul vechului timbru de mediu.
sursa: digi24.ro, realitatea.net
Urmăriți Alba24.ro și pe Google News