Actualitate
Cetatea Alba Carolina, înconjurată cu un şnur imens de mărţişor. Iniţiativă de 1 martie, la Alba Iulia
De 1 martie, Cetatea din Alba Iulia îmbrăţişează Mărţişorul. Este iniţiativa unor tineri voluntari care vor să realizeze un şnuri gigant de mărţişor, de aproape 3000 de metri, cu care să fie înconjurată Cetatea. Acţiunea este menită să sprijine implicarea în comunitate a copiilor din centrele de plasament.
Pe lângă realizarea şnurului imens de mărţişor, evenimentul mai cuprinde o masă festivă pentru copii şi participarea la o piesă de teatru.
Cei care vor să se alăture acestei acţiuni sunt aşteptaţi miercuri, 1 martie, de la ora 15.00, în faţa Catedralei Reîntregirii.
“Vom realiza cel mai lung şnur de mărţişor, împreună cu mai mulţi copii din centre de plasament din judeţul Alba, împreună cu tineri, voluntari şi cetăţeni din Alba Iulia. Iar cu acel şnur de mărţişor vom înconjura cetatea, prin şanţurile ei”, transmit organizatorii.
În acţiune sunt implicaţi 80 de copii de la Centrul “Sf. Maria” din Alba Iulia, Centrul “Sf. Vasile cel Mare” din Alba Iulia, Casa “Rebeca” din Teiuș, Casa de Tip Familial din Blaj.
“Ne-am propus să împletim un șnur de mărţişor imens… de aproape 3000 m, cât să străbată tot traseul din Șanțurile Cetății din Alba Iulia. Vino și tu să împletim acest șnur alături de copii!”, mai precizează organizatorii.
Acţiunea este sprijinită şi de Primăria Alba Iulia.
“Sunt gesturi simbolice care devin ele insele simboluri. Ideea tinerilor albaiulieni de a înconjura Cetatea cu, probabil, cel mai mare şnur de mărţişor văzut vreodată, nu doar că e una deosebită, un simbol al ieşirii triumfale din iarnă, ci şi un prilej perfect de a ne aduna, din nou, împreună. De a ne demonstra solidaritatea şi dragostea pentru Cetate, pentru oraş şi, mai ales, pentru copii. Pentru că acţiunea are şi un caracter umanitar. Pe lângă faptul că îi implică direct pe foarte mulţi copii de la centre de plasament, le va aduce acestora şi zâmbetul pe faţă, prin ceea ce se va întâmpla după actiune. Este vorba de o piesă de teatru jucată special pentru ei, dar şi de o masă caldă, gătită cu dragoste, tot pentru ei”, a declarat primarul Mircea Hava.
Startul eveninentului (instructaj, împletire, poziţionare) este de la ora 15.00, sub podul de lemn care uneşte Portile a IV-a şi a V-a ale Cetăţii.
Consilierii locali ai municipiului Alba Iulia au aprobat marți, 28 februarie, alocarea sumei de 3.500 din bugetul local pe anul 2017 pentru derularea proiectului socio-educativ.
Urmăriți Alba24.ro și pe Google News