Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

CETATEA ASCUNSĂ: În lipsa unor indicatoare, turiștii bâjbâie în căutarea accesului în zona istorică din Alba Iulia

Publicat

Alba Iulia se poate lăuda cu una dintre cele mai frumoase fortificații din Transilvania, iar, odată restaurată și deschisă vizitatorilor, aceasta poate deveni un adevărat magnet pentru turiști. Însă Cetatea de tip Vauban nu-ți „răsare în față”, așa cum poate și-ar închipui unii, la intrare în Alba Iulia, iar, pentru a o admira în ansamblul ei, trebuie să-i parcurgi șanțurile ce o înconjoară. Din păcate pentru cei care chiar și-ar dori să o viziteze, administrația locală nu a amplasat în Alba Iulia nici măcar un singur indicator care să-i direcționeze pe turiști spre monumentele istorice din municipiu.

În lipsa unor astfel de marcaje care să îi „îmbie” pe turiști să viziteze, Alba Iulia se arată trecătorilor ca un micuț oraș anost, fără prea multe de oferit privitorilor, prea puțin fiind aceia care știu că, în spatele dealului care răsare la intrare pe strada Încoronării (fosta 6 Martie), se întind 110 hectare de cetate recent readusă la viață. Întrebați despre această situație, reprezentanții primăriei Alba Iulia recunosc că amplasarea unor astfel de indicatoare necesită urgentare și susțin că deja se lucrează la acest proiect. Până atunci însă, turiștii curioși să descopere Cetatea de tip Vauban și toate frumusețile pe care aceasta le ascunde vor trebui să mai aștepte: cel puțin o lună.

Până când planurile abia schițate pe hârtie ale administrației locale vor deveni realitate pe străzile din Alba Iulia, venim în întâmpinarea primăriei și prezentăm o galerie foto cu locații din Alba Iulia unde ar fi strictă nevoie de astfel de indicatoare.

FOTO: Cosmin Nistor, Cătălin Crăciun

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. derp t.roll

    joi, 23.08.2012 at 23:31

    ar fi utila marcarea pistei de biciclisti si a celei de pietoni sa stie fiecare pe unde sa mearga. Ptr domnisoare/doamne ar fi util si un indicator sa le informeze ca nu e indicata incaltamintea cu.. toc in interiorul cetatii.

    Ah si mai e ceva… ne trebuie urgent niste serpi (nu glumesc) pentru ca e plin de broaste si broscute. de la iazul cu nuferi in sus pana la ryma si apoi de acolo sporadic pana la gradina japoneza. Se pot observa cel mai bine seara, mergand fie pe jos.. fie cu bicicleta.
    Sa fie broastele astea una din plagile biblice???

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax